Skip to main content

Etno și Taraf, amenzi totale de 50.000 de lei pentru teleshopping la suplimente

 

medicamente

Publicitate

Teleshoppingul, povară grea. Două posturi au fost aspru sancționate de CNA pentru încălcarea legislației privind publicitatea la suplimente în spoturi teleshopping la Prostafix și Zeolit.

Taraf și Etno au fost sancționat cu amenzi de 20.000 de lei, respectiv 30.000 de lei, pentru că nu au fost la prima abatere în ce privește încălcarea legislației privind publicitatea.

Favorit și Realitatea TV au primit somații pentru difuzarea unor spoturi la suplimentele alimentare.

Propunerile de sancționare au venit din partea lui Lorand Turoș, care s-a exprimat cel mai vehement în privința acestor suplimente și au fost votate

Lorand Turoș:

  • Ce am văzut eu acum în această publicitate este mult mai dăunător decât ce am discutat în toate spețele de până acum. E groaznic. (...)Sunt foarte șocat. Prostim populația și jefuim niște bolnavi săraci, amărâți, care au probleme medicale și vor să se vindece și apelează la acest suplimente. E un jaf ce se întâmplă aici. Cred că ce am văzut e foarte grav și o somație de intrare în legalitate nu rezolvă nimic.
  • „În cazul Favorit TV, pentru că nu a avut sancțiuni și apreciez că au oprit difuzarea teleshoppingului, propun somație publică. În cazul Taraf, având în vedere că au mai avut și somații și amendă pentru publicitate, propun amendă de 20.000 de lei, iar în cazul Etno propun amendă de 30.000 de lei pentru că a avut acele emisiuni de sănătate cu publicitate mascată".

În plus, Consiliul Român al Publicității a considerat că atât spotul Prostafix cât și Zeolit încalcă prevederile care privesc suplimentele alimentare.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu