Skip to main content

Afirmațiile lui Cheloo, taxate de CNA cu 10.000 de lei

 

Cheloo

Publicitate

Antena 1 va plăti 10.000 de lei pentru afirmațiile făcute de Cheloo, jurnat la X Factor, la adresa unui concurent gay, participant la show-ul de talente.

Amenda, propusă de Cristina Trepcea, a fost votată de șapte dintre cei nouă membri CNA prezenți în ședința de astăzi. O altă propunere de amendare i-a aparținut Narcisei Iorga care a propus 80.000 de lei.

Reamintim că în ediția X Factor din 24 noiembrie, Cheloo i s-a adresat unui concurent, Paulo Lagana, care și-a recunoscut orientarea sexuală, spunându-i „Ai cântat, eu disprețuiesc tot ceea ce ești, ce reprezinți și țara asta te va trimite acasă cu siguranță". După acest moment, au început să curgă reclamațiile la CNA, ajungându-se la peste 700.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena Group la CNA, a explicat: „Fiecare membru al juriului și-a exprimat un punct de vedere. La fel a făcut și Cheloo. A fost o emisiune în direct, a fost opinia lui, nu a fost împărtășită de ceilalți membri ai juriului. Fiecare a intervenit. Nu e existat nicio instigare la ură, la violență”.

Cristina Trepcea – Cei trei reprezintă postul, iar postul nu s-a pronunțat deloc pe acest subiect.

Mirela Bomboe – A fost o reacție spontană. Asta este, sunt păreri și pro și contra, iar fiecare are dreptul la propria opinie. Nu încerc să apăr, dar ați văzut că fiecare a încercat să acopere și să meargă mai departe.

Cristina Trepcea, membru CNA – Acesta este un subiect extrem de delicat și nu cred că în legătură cu acest subiect. Cred că suntem într-un moment în care trebuie să dăm un semnal dacă ni se pare sau nu în regulă. În astfel de situații, în „țările calde” curg scuzele postului. Nu am văzut nimic în acest caz. Nu suntem în 1900 toamna. În alte părți asemenea situații au fost rezolvate într-o manieră extrem de elegantă.

Valentin Jucan, membru CNA – Producătorii știau foarte bine că o astfel de prezență va incita, și din punctul meu de vedere se bazau pe reacția unui astfel de personaj, Cheloo. Este vina radiodifuzorului că a creat acest moment. Cred că asta a fost și ideea.

Tot în ședința de astăzi s-a discutat și o sesizare referitoare la Antena 3 despre modul în care a prezentat postul de știri un fragment trunchiat din rechizitoriul în care Dan Voiculescu este cercetat pentru privatizarea frauduloasă a Incstitutului de Cercetări Alimentare. „Toți cei implicați au acționat în interesul GRIVCO din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie”, este fraza care ar fi fost scoasă din context.

Și în acest caz, Narcisa Iorga a propus o amendă 100.000 de lei, însă nu a avut decât două voturi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • E ok...Cheloo inca lucreaza acolo iar CNA-ul nu a dat o amenda dezastru.
    Trebuia sa dea totusi o amenda,altfel Europa cea plina de euro-parlamentari homosexuali ne sarea in cap.Cheloo nu a facut decat sa exprime un punct de vedere .Nu are nimeni nimic cu gay-ii in tara asta, atata timp cat o fac acasa si nu dezmatat,pe strada,in vazul tuturor.
  • Nu, nu a fost amendat numai pt ca si-a exprimat parerea intr-un mod foarte ofensiv, ci pt ca un membru al juriului nu ataca concurentii si nu decide ca intreaga tara te va trimite acasa.
    Dintre atatia artisti talentati si educati si manierati, exact acest personaj a fost ales in juriu?
  • Trist ca s-a ajuns sa fi bun de plata daca respingi raul. Vine un anormal trambitandu-si anormalitatea si suntem buni de plata ca ii spunem "anormal".
  • Aceasta amenda reprezinta inca un abuz al CNA-ului. Sunt convins ca aceasta amenda o sa fie anulata in instanta.
  • Pai suntem in Romania esti discriminat si daca nu ai iPhone sau daca ai, si atunci de ce ai, daca nu ai un deget nu te angajeaza chiar daca poate ai fi mai bun decat unul care le are pe toate, pe penibilul ala de cheloo sau cum il cheama ca n-am auzit de el pana acum, trebuie sa-l ignoram fiind ca nu inseamna nimic. Sunt de acord cu libera exprimare, nu sunt de acord cu cretinismul!

Trimite un comentariu