Skip to main content

Antena Stars a primit undă verde de la CNA, după ce Consiliul i-a refuzat o dată și i-a amânat de mai multe ori

 

Cristi Brancu (Agentul VIP), Mihai Morar, Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Sorin Alexandrescu și avocații. Foto: Paginademedia.ro
Cristi Brancu (Agentul VIP), Mihai Morar, Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Sorin Alexandrescu și avocații. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

ACTUALIZARE. Consiliul a reluat discuția legată de Antena 2 privind "respectarea grilei de programe" sau a "schimbării structurii de programe", la scurt timp după ce a aprobat transformarea în Antena Stars. Antena 2 a intrat luni (16 decembrie) cu noua grila și sigla Antena Stars pe fundal, dar fără acordul CNA. Dezbaterea pe această temă a fost inițiată de Monica Gubernat, care a propus monitorizarea postului Antena 2.
“Propun monitorizarea Antena 2 (Antena Stars - n.r.), non-stop, dacă se poate. Voi participa personal”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Antena Stars a primit undă verde de la CNA. În urmă cu puțin timp, controversata transformare a postului Antena 2 în Antena Stars a primit aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului.

Solicitarea celor din trustul Intact a primit șase voturi din partea membrilor CNA (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

Christian Mititelu și Laura Georgescu, președintele instituției, au fost singurii care s-au opus, din cei opt membri prezenți la ședința de astăzi a CNA. Din ședință au lipsit Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan.

Decizia de astăzi vine după mai multe încercări eșuate ale Antena Group de a obține acordul CNA pentru a modifica grila de programe.

Antena 2 a intrat luni (16 decembrie) cu noua grila și sigla Antena Stars pe fundal, dar fără acordul CNA, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Consiliul a încercat în mai multe ședințe să reanalizeze cererea Antena Group de a modifica "licența audiovizuală pentru serviciul de programe Antena 2"

Cazul Antena 2 - Antena Stars a reprezentat și subiectul unei conferințe de presă organizată de președintele CNA (Laura Georgescu), la finalul săptămânii trecute.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, în ședința din 10 decembrie, să respingă proiectul Antena Stars întrucât postul Antena 2 s-ar tabloidiza, dar și din cauza Biancăi Drăgușanu Slav.

Postul Antena Stars ar fi trebuit să se relanseze, în această formulă, din 16 decembrie, după cum a spus și Cristi Ionescu (managerul de proiect) într-o ședință a Consiliului.

La ședința CNA de astăzi au fost prezenți următorii reprezentați ai trustului Intact: Cristi Brancu (Agentul VIP), Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Mihai Morar, Sorin Alexandrescu și avocații.

La ședința CNA de astăzi au participat opt membri CNA, numărum minim necesar pentru ca ședința să aibă loc. Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda (vicepreședinte CNA), Laura Georgescu (președinte CNA), Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea, sunt membrii CNA care au participat la ședința de astăzi.

Câteva fragmente din discuțiile purtate de reprezentanții Antena Group și CNA:

Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group: Eu am considerat de cuviință ca ar trebuie sa fac cateva precizări. Având în vedere că s-au produs anumite confuzii, aș vrea să fac o precizare foarte importanta: Grila de programe care v-a fost prezentată nu reprezinta grila de programe pentru cele 4 sezoane pe care le are orice post de tv. (...)
Noi nu solicitam acordarea unei licente si nu solicitam prelungirea licentei pe care o avem acum. Din prezentarea care a fost facută anterioar. Se presupune că programele propuse aduc atingere protecției minorilor și implicit interesului public. Structura grilei care va fost przentată nu aduce nicio atingere interesului public, este dificil sa ne antepronuntam. Zona de reality-show exista ca tipologie de abordare care se regăseste si la alte posturi.
Mai mult decât atat, mi-am permis să mă uit în evidențele autorizărilor emise de instituția dumneavoastră. Pe 15 octombrie, CNA a acordat o licenta de tv pentru o statie generalista, licenta care avea in compozitia ei avea 16 ore de reality show si nu șase ore.

Next Top Model, aceasta este direcția în care vrem să ne construim postul.

Sorin Alexandrescu: Eu vreau să vorbesc despre celebrități, nu despre mondenități. Sunt foarte multe povesti in spatele acestor vedete angajate in trustul Intact. In spatele fiecarei persoane exista o poveste. Sunt oameni aspirationali, despre asta vreau sa vorbesc. Acesta este motivul pentru ca procentul de stiri este destul de mare. Acest concept a fost gândit. Grafica de post este in aceasta linie. Noi credem ca proiectul poate sa aiba suces. Am angajat 200 de oameni, sunt investitii foarte mari in acest post. Vorbesc de celebrități, nu de mondenități. Ieri, la Antena 2 a fost prezent maestrul Beligan, e o personalitate. (...) De ce Cristi Ionescu? Pentru că el stie foarte bine ce nu trebuie sa faca, stiind foarte bine ce se intampla pe Antena 1, din perspectiva canibalizării programelor.

Mihai Morar: Noi facem aceste emisiuni de șapte ani de zile, la niste ore la care sunt expuși și copiii. Sunt absolut conștient că trebuie să ofer la televizor o emisiune la care să poată sta și copiii pe canapea, să nu fie dați afară din cameră.

Cristi Brancu: Mă bucur ca oamenii care conduc această televiziune și-au propus să mergem pe aceeași linie pe care am mers până acum. Nu facem altceva decât sa consolidăm. Acest post are legătură cu valorile și cu advărata lor poziție în societate. Rolul meu este în televiziune de a spune cine este om întreg. Adevărata structură a personalităților din România. (...)
Ceea ce va urma la Antena Stars se inscrie in dorinta noastra de a pune lucrurile la punct in privinta sanatatii societatii.

Monica Gubernat, membru CNA: Cum vă alegeți celebritățile?

Sorin Alexandrescu: În funcție de preferințele publicului, prin studii de piață.

Monica Gubernat: Veți mai angaja și alte vedete?

Sorin Alexandrescu: 120 de vedete angajate, in structura de divertisment a trustului Intact. Este o stație dedicată lor.

Mihai Morar:

Suntem o televiziune care vorbește despre celebrități, dar asta nu înseamnă că suntem autiști, iar atunci când le prezentăm și partea mai puțin frumoasă le prezentăm într-un mod moralizător. Noi (Mihai Morar și Cristi Brancu) luptăm pentru o societate mai curată. (Aici a făcut referire la fetița de 12 ani a unui manelist care s-a căsătorit).

Christian Mititelu, membru CNA: Dumneavoastră vorbiți despre dezbateri, despre opinii. Eu vad aici (in propunerea de grila - n.red.) talk-show monden, talk-show monden, talk-show monden.

Sorin Alexandrescu: Nu există niciun fel de transfer de conținut dintre Antena 1 si Antena Stars. In primul rand, nu este posibil. Ar insemna ca între cele două posturi sa existe o rată de canibalizare foarte mare. Raportat la structura de reality-show - are cea mai puternică rată de dezvoltare din intreaga lume. Fapt dovedit de studiile de piață.

Christian Mititelu: Temerea mea este că vedetele care figurează la celălaltele posturi ale trustului intact vor figura si in grila Antena Stars și că nu veți veni cu alți "eroi".

Sorin Alexandrescu: Noi ne referim la vedetele Antena Group din zona de divertisment. Eu vorbesc de o prezență nu permanentă. Ei vor participa ca invitați, asta nu cred că afectează cu nimic structura de programe a Antena Stars.

Mihai Morar: Emisiunea mea și a lui Cristi Brancu nu se schimbă cu nimic, este vorba doar de o upgradare. Faptul că nouă ni s-a oferit încredere, ni s-a oferit un spațiu de emisie mai mare. Asta înseamnă dorința noastră de a oferi Antena 2 în Antena Stars. Antena 2 avea foarte multe emisiuni, dar nu avea un fir care să le lege pe toate. (...) Noi nu judecăm cine este celebritate și cine nu este, lăsăm publicul să aleagă.

Deliberarea Consiliului, în lipsa reprezentanților Antena Group

Radu Călin Cristea, membru CNA:

"Este vorba de un concept editorial articulat, de o grilă de programe care va aborda partea mondenă, dar din perspectiva poveștilor frumoase. Cred că și din discuțiile pe care le-am avut și în dezbaterile anterioare, dar și aceasta ultimă dezbatere cu reprezentanții postului mi s-a părut destul de utilă pentru ambele părți. (...) Mi se pare totuși legitim să suflăm și în iaurt când avem de-a face cu astfel de proiecte.
As sprijini acest proiect cu mentiunea de a fi vigilenți cu privire la eventualele încălcări ale legii."

Christian Mititelu, membru CNA:

"Eu nu sunt convins de ceea ce am auzit. (...) Nu sunt convins că nu vom vedea aceleași personaje, pe care le vedem în majoritatea programelor de divertisment, cu acea tipologie care este păguboasă pentru adolescenții de astăzi. Postul spune că se adresează tinerilor cu vârste între 18 și 49 de ani (target-ul comercial - n.r.). (...) Grupul Antena avea trei posturi cu profiluri diferite, exista un pluralism, acest pluralism riscă să dispară. Nu mi s-a părut deloc convingător domnul Cristi Ionescu, nu a putut să răspundă, a trebuit să răspundă domnul Alexandrescu pentru el. Mă aștept la surprize neplăcute din partea lor."

Știre în curs de actualizare. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Am urmarit cu mult interes informatiile privind acest nou format al Antenei. Mi se pare o directie buna, iar ideea care sta in spatele Antenei Stars este una care promite mult. Astept cu nerabdare evolutia.
  • ai mare dreptate aici.coruptie si mita ca in romania nu o sa mai vedem.e clar felix ia amenintat si uite unde a ajuns.cine se poate uita la porcariile alea sa vad parasute din playboy gen roxana marcu care habar nu are sa vorbeasca si pe inculta aia de dragusanu.si morar asta este un corupt,a ajuns sa-l pupe pe felix in fund si asta.arata un caz la tv cu o fetitza paralizata si se face ca plange ca sa castige audienta si sa impresioneze lumea.pana acum ce a facut il aducea pe mihaitza din berceni si radea de el.rusine sa iti fie morare la fel ca brancu.ps invat-o pe madam brancu cu ce se mananca televizunea sau mai bine las-o sa isi vanda cremele el d epicioare. rusineeeeeeeee laura cna .rusineeeeeeee.
  • papagalilor. v-a amenintat cofetarul? s-a pus motanule Felix cu tunurile pe voi? pentru o secunda am crezut ca exista o mica sansa ca Romania sa o apuce pe drumul corect. dar vai, aceea secunda a trecut. sunteti niste fraieri, sau de fapt noi suntem niste fraieri ca platim taxe si impozite din care niste incompetenti ca voi isi iau salariile. rusine. sper ca fetele pe care le aveti sa o aibe de model in viata pe Bianca Draguseanu, iar in cazul in care aveti baieti sa fie fani Leo de la Strehaia. Ca doar asta vom vedea pe A......, ca nu vreau sa le pomenesc numele. RUSINE.
  • Ne-am saturat de pseudovedetele pe care ni le baga pe git aproape in fiecare seara Capatos. Tot cu alea veti "defila" in urmatorul an?
  • Foarte buna decizia CNA, era si timpul ca prea s-au agatat de niste lucruri minore. Succes Antena Stars!

Trimite un comentariu