Skip to main content

CNA a respins schimbarea denumirii din The Money Channel în RTV

 

CNA

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, cu unanimitate de voturi, să respingă solicitarea Realitatea Media în The Money Channel. Membrii CNA au considerat, printre altele, că denumirea RTV ar putea crea confuzie întrucât această marcă a fost „crescută” de către alte societăți. Totodată, Laura Georgescu, președintele CNA, consideră că The Money Channel are probleme „cel puțin de legalitate sau de patronat”.

Și avocatul România TV, Mihai Zarafiu, a solicitat respingerea cererii Realitatea Media:

„Aș vrea să solicit respingerea acestei cereri pe trei considerente majore pe care le-am prezentat și data trecută. În primul rând pericolul de confuzie care există în acest moment având în vedere că CNA a trimis o adresă către România TV prin care i s-a pus în vedere, pentru a evita orice confuzie, să nu mai folosească vreo siglă care să amintească de RTV. Și în această situație dacă CNA ar permite apariția unui post cu această denumire s-ar contrazice și ar crea ceva de nedescris. Exsită o dată Realitatea TV, România TV și mai apare și RTV. Aceste aspecte nu aduc atingere doar televiziunii noastre ci și titularului acestei licențe. Ceea ce Realitatea Media are protejat la OSIM este o marcă, adică un desen, un ansamblu grafic, o reprezentare grafică. Denumirea RTV în acest moment nu este protejat. Mai mult, în luna august Realitatea a obținut o hotărâre judecătorească prin care se interzicea folosirea denumirii, suspendarea mării RTV de către România TV. Această hotărâre a fost anulată de către Curtea de Apel București.

Mura Frînculescu – Ca reprezentant al Realitatea Media, eu mă simt în inferioritate pentru că nu am resursele juridice ale domnului avocat. Eu înțelesesem că astăzi ar trebui dat votul. Dacă știam că postul România TV vine cu avocatul, aș fi chemat și eu avocatul.

Christian Mititelu, membru CNA – După părerea mea nu vreți decât să faceți confuzii. Cu toate că RTV aparține Realitatea Media.

Mura Frînculescu – Nu înțeleg de ce această încrâncenare. Mi se pare o cerere decentă de a modifica numele unei televiziuni?

Monica Guberant – Vă rugăm să ne lăsați să să aplicăm art 10 din Legea Audiovizualului. Vreți să beneficiați de un brand construit de către altcineva. Acest brand nu a fost făcut cunoscut de către dumneavoastră ci de către România TV.

Laura Georgescu, președintele CNA – Eu am două probleme. Am o problemă de legalitate a cererii, atâta vreme cât în Galați principala televiziune se numește RTV. The Money Channel are o problemă de legalitate sau de patronat. (...) Eu voi vota împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce aplica legea CNA... Domna Presedinta CNA. ..daca The Money Channel are o problema de patronat , de ce nu aplicati legea, cucoana???

Trimite un comentariu