Skip to main content

Publicațiile religioase se vând mai bine decât Adevărul, EVZ și România liberă

 

ziarul lumina - foto basilica

Publicitate

Cele două ziare ale Patriarhiei, unul cotidian și altul săptămânal, au înregistrat în perioada iulie - septembrie vânzări mai bune decât ziarele generaliste de calitate.

Fiecare dintre cele două publicații vinde, în medie, 21.000 de exemplare pe apariție, potrivit celor mai recente date publicate de Biroul Român de Audit Transmedia.

Sunt cifre bune având în vedere că cel mai bine vândut ziar din segmentul quality, România liberă, vinde în medie 19.600 de exemplare, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Vânzarea publicațiilor religioase în perioada iulie - septembrie 2013

Publicatie   Periodicitate   Exemplare vandute  
Lumina de duminica Saptamanal 21.811
Ziarul Lumina Cotidian 21.972

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Astea sunt publicații fantomă. Văzusem și eu cifrele de audiență și aveam nevoie de un astfel de ziar pentru un studiu de caz. Din start, la chioșcurile de ziare nici nu se pune problema să le găsești. Le-am căutat la magazinul din oraș și la câteva dintre cele mai importante biserici din oraș. De-abia am găsit la o biserică - cea mai mare din județ - ediția de duminică (eu eram mai interesat de cea cotidiană) și aia veche de o lună. Când am întrebat-o pe doamna care se ocupă cu vânzarea obiectelor bisericești unde se poate găsi ziarul de regulă, nu a știut să-mi răspundă. Mi-a zis ceva de genul „mai vine pe la noi din când în când, dar rar”.
  • vand mai bine ca sunt cumparate de preoti si poate oameni profund religiosi asta poate explica vanzarile. Si religia e o industrie la urma urmei.

Trimite un comentariu