Skip to main content

Valentin Nicolau: „Sunt încă politicieni pentru care conducătorul unei instituții media publice nu poate fi decât un vătaf politic”

 

Valentin Nicolau

Publicitate

„Nu voi putea înțelege niciodată de ce TVR, ca și alte instituții din România, sunt privite și tratate ca feude politice. Prea multă politică și din ce în ce mai puțin profesionalism”, scrie pe blogul personal Valentin Nicolau, fost președinte al TVR și fost membru în Consiliul de Administrație în mandatul lui Claudiu Săftoiu. Nicolau fusese solicitat ieri să preia funcția de director interimar al televiziunii publice. El era propunerea PSD pentru această funcție.

„Ieri, am crezut că am fost solicitat să preiau conducerea interimară a TVR pentru experiența și rezultatele obținute în mandatele anterioare, pentru faptul că am făcut parte timp de trei ani din Consiliul de Administrație al televiziunilor europene (EBU – European Broadcasting Union), pentru că am un doctorat în domeniu (televiziune publică), pentru că de 24 de ani construiesc și conduc instituții culturale și de media”, a explicat Nicolau pe blogul său.

Până ieri seara, PNL și-a anunțat, la rândul său, „propunerea informală" pentru conducerea TVR, în persoana lui Rareș Bogdan, de la Realitatea TV. PNL este cel care trebuie să facă propunerea pentru televiziunea publică, după cum a declarat ieri premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

„Sunt încă politicieni pentru care conducătorul unei instituții media publice nu poate fi decât un vătaf politic”, a încheiat Nicolau.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @laura- pentru ca s-ar putea sa-l castige cineva care chiar sa opreasca scurgerea de bani publici din tvr spre buzunarele guvernantilor! de aia nu se face concurs public! ei nu de oameni priceputi au nevoie ci de tovarasi-mercenari-de -partid care sa fure in continuare pentru ei! :( de aia nu-l vor nici pe nicolau, pe unde a trecut a lasat bunastare. sa nu uitam ca intact era vai steaua lui pana l-a pus nicolau pe picioare!
  • Mereu aceiasi oameni de parca Romania ar fi un bloc cu apartamente si nu o tara . M am saturat sa vad mereu vecinii de scara ,scandalagii ,betivi si neispraviti care pozeaza in familisti convinsi :-(. Nesimtitii nu au niciodata rusine ! Atata agitatie pentru o televiziune in faliment care nu mai poate face niciodata propaganda de pe vremea lui Nastase pur si simplu pt ca media s-a schimbat mult in ultimii ani . Daca il punem pe Nicolau director cred ca putem sa il aducem pe Nastase prim ministru si pe Iliescu presedinte . Macar asa am vedea ca nu am evoluat deloc in anii astia si tot spalam cadavre politice periodic poate poate miros frumos . Jenant!
  • @adi
    Chiar esti un ignorant plin de frustrari. Jaful cel mare din TVR apartine lui Tudor Giurgiu. Klanul Giurgiu a pus pe butuci tot si a lasat zeci de milioane de euro datorii. Cand Nicolau a demisionat tvrul era profitabil. Cine rade de cine?!
  • Pai de ce sa decida o comisie de concurs (mai buna sau mai proasta) cine conduce televiziunea publica? Decide parlamentul pentru ca reprezinta poporul. E mult mai corect asa. Dovada ca asta propus nici nu a fost acceptat.
  • asta se crede Adrian Sarbu :-) citez "pentru că de 24 de ani construiesc și conduc instituții culturale și de media" . Nemira e in INSOLVENTA !
  • @adi, Ori esti Lucia Hossu Longin, ori n-ai habar de TVR. Pe vremea lui Nicolau era profit, a lasat 20 de milioane de euro in conturi, TVR avea super audienta. Totul mergea ca pe roate. Asa ca nu tine propaganda ta ieftina!
  • Nu ii este rusine acestui individ??O cauza importanta a colapsului financiar de la TVR este managementul din perioada Nicolau!!!A pacalit multa lume.Si-a atras sindicatele dindu-le anajatilor sporuri imense fara nicio acoperire si acum il iubeste lumea.Dar este un a devarat MAFIOT!Pe vremea lui s-au construit studiouri si hale imense in conditiile in care TVR are o baza imensa!S-au facut cheltuieli cu firme de constructii pe care nu le-a verificat nimeni.Asta macar a fost un hot smecher.

Trimite un comentariu