Skip to main content

Andrei Gheorghe renunţă la un premiu APTR din '96 din cauza Antenei 3: "Nu doresc nicio asociere cu acest post"

 

Screen Shot 2014-01-19 at 6.36.14 PMFostul realizator TV Andrei Gheorghe a anunţat, pe site-urile de socializare, că returnează premiul primit de la APTR, în 1996. Care este motivul?

Publicitate

"Pentru că tremură carnea pe mine că trebuie să împart acest premiu cu alţi nobelizaţi, cărora APTR-ul le-a recompensat munca şi profesionalismul în situaţii asemănătoare, recte Antena 3. Nici nu ştiu cum să-i numesc. Oamenii aceia", a spus Andrei Gheorghe într-un interviu acordat site-ului Ziare.com.

Gestul de a returna premiul, anunţat la finalul săptămânii trecute, este o formă de protest prin care Andrei Gheorghe spune că nu vrea să împartă premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) cu oameni care murdaresc presa.

Andrei Gheorghe: Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ

"Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 (...) îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ. Şi cum, în ultimul timp APTR a premiat încontinuu calităţile Antenei 3 şi nu doresc nicio asociere. Premiul e undeva, într-o ladă, o să-l caut şi o să-l trimit înapoi cu şoferul. Oricum, l-am returnat deja simbolic, nu merită să stea alături de niciun alt premiu din viaţa mea", a explicat, pentru EVZ, Andrei Gheorghe.

Andrei Gheorghe, către APTR: Vă asigur de tot dispreţul meu

"Anunt oficial catre APTR. Returnez pe aceasta cale simbolică premiul primit şi vă asigur de tot dispreţul meu.", scria joi Andrei Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

Premiul pe care îl înapoiază Asociaţie Profesioniştilor în Televiziune este un trofeu obţinut de Andrei Gheorghe în 1996 pentru o emisiune pe care o avea la SOTI Neptun - "o televiziune independentă de provincie".

Mai multe fragmente din interviul acordat de Andrei Gheorghe site-ului Ziare.com.

De ce inapoiezi premiul APTR?

Andrei Gheorghe: Pentru ca tremura carnea pe mine ca trebuie sa impart acest premiu cu alti nobelizati, carora APTR-ul le-a recompensat munca si profesionalismul in situatii asemanatoare, recte Antena 3. Nici nu stiu cum sa-i numesc. Oamenii aceia.

Dar ce ti-au facut?

Nimic deosebit. Am dat seara pe Antena 3 si am avut un puseu de om violent.

Dar ce s-a intamplat?

Ce se intampla de obicei. Minciuni urlate, neadevaruri zise cu violenta, invitati mincinosi, prefacuti. Ce sa spun?! Inspaimantator, pur si simplu inspaimantator. Si nu vreau sub nicio forma sa am de-a face cu acest teritoriu.

Cum era presa la momentul la care ai primit premiul APTR?

In 1996 era extrem de viu, incercam sa fim drepti, sa avem curaj, sa facem bine. Eram oameni vii, nu eram sclavii nimanui. Aveam poate prea multe credinte. Dar nu poti sa minti in halul asta, sa intorci in halul asta evidenta. Nu poti. Eu nu vreau sa dau mana cu nimeni care face asta, nu vreau sa ma salut cu nimeni de pe aceste platouri, sunt satul de acesti chiriaci si nistoresti, sunt satul de absenta celor care ar trebui sa fie prezenti. Sunt satul de CTP-ul care apare cand ii convine cui ii convine.

Andrei Gheorghe returnează trofeul APTR, cu dedicaţie lui Mircea Badea

Acest premiu este o statuie, un obiect?

Da. O s-o gasesc pe acasa si o sa le-o trimit saptamana vitorare, cu dedicatie lui Mircea Badea sa castige la Olimpiada de Curling de la Soci.

A insemnat ceva pentru tine acest premiu, toti anii astia? Pentru ce ti s-a dat?

Cum sa nu. Cand l-am luat, am fost foarte mandru. A insemnat foarte mult pentru mine. Era pentru 'The best show, sau ceva de genul acesta. Eram la o televiziune independenta de provincie, la SOTI Neptun.

De cand s-a stricat peisajul asta?

De ceva timp si imi pare rau ca am reactionat abia acum. Parca ti-ar fi invadat o fosa septica sufrageria.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • profesor profesor
    Felicitari!!!
  • nixy nixy
    Judecati de valoare emise de cineva care scuipa ca un tigan un politist care il oprise in trafic.
    Cand Vantu iti da un sut in cur fiinca te comporti ca un puscarias, atunci esti chiar penibil.
    La fel de penibil mi se par toti whiteknight-ii lui Andreea Pora.Cand esti persoana publica se gasesc unii sa te mai si scuipe. Nu-ti convine,stai acasa sau da-i in judecata.
  • Jurevycius Jurevycius
    asta ce mai vrea de la noi, un penibil arogant
  • SOLIDAR CU ANTENA 3 IMPOTRIVA BASISMULUI SOLIDAR CU ANTENA 3 IMPOTRIVA BASISMULUI
    Lucrezi cumva la casieria CNN de stii tu cat plateste Antena 3? Pe logica ta nu cumva si PRO TV si-a platit premiul?
  • alex alex
    Pai latrina 3 plateste vreo 600-700.000 de euro pe an ca sa fie asociata CNN.Pe CNN ii doare in pix de latrina 3 si ce fac atat timp cat cotizeaza.Ce premii are latrina 3?AIB de care nu a auzit nimeni?Scuza-ma dar Emmy-ul luat de stirile PRO TV este cel mai mare premiu luat vreodat de o televiziune romaneasca si din regiune.
  • Dinu Dinu
    "- Ba, da-mi si mie cateva grame..
    - Gheorghe, las-o dracu, uiti ca inca mai ai datorii de luna trecuta?
    - Uite-ti dau la schimb asta..
    - Ce e ala?
    - E un premiu APTR castigat acum vreo cativa ani.
    - Mars ma, ne-auzim cand ai ceva de valoare."
    sursa: reddit
  • tomgreen tomgreen
    Era fumat când a scris?
  • SOLIDAR CU ANTENA 3 IMPOTRIVA BASISMULUI SOLIDAR CU ANTENA 3 IMPOTRIVA BASISMULUI
    Vai, Andrei, ne-ai lasat fara cuvinte! Adica lu' CNN nu ii este scarba sa aiba in Romania ca partener Antena 3, in schimb tie, imensului om de televiziune iti provoaca greata. Draga domnule, greata ta chiar ne provoaca noua greata! Si sa iti mai spun mai Andrei ca s-ar putea ca tu sa nu ai ani cate premii a luat in tara si in afara Antena 3. HAI PA SI MERGI DE TE CULCA! STAI ACOLO IN ANONIMATUL TAU SI POATE TE VOR PARASI GRETURILE!
  • Foxcrawl Foxcrawl
    super tare omul asta. din toate persoanele cat de cat educate ce le stiu, nu gasesc una care sa se mai uite la A3. dar pe bune, de d-zeu sa mai vezi acolo? Efectiv aceeasi invitati, aceeasi emisiuni, aceleasi subiecte. Pardon dar nu suntem chiar atat de tampiti incat sa ni se aduca aminte seara de seara pe cine trebuie sa uram in tara noastra
  • Mirela28 Mirela28
    Felicitari pt curaj , bv bv sper sa i se alature si alti jurnalisti
  • mirceA mirceA
    Un geniu pe radio, un penibil la tv !
  • marius marius
    Respect Andrei Gheorghe!
  • alex alex
    Andrei Gheorghe are dreptate.Mircea Badea si Mihai Gadea ar castiga olimpiada de "curling" fara probleme.Doar se antreneaza in fiecare zi.
  • Daniel Daniel
    Andrei Gheorghe esti expirat, omule. Nu ai realizat, de fapt, nimic in cariera ta.
  • Tavi Tavi
    Tot respectul, Andrei Gheorghe!

Trimite un comentariu

sus