Skip to main content

Andrei Gheorghe renunţă la un premiu APTR din '96 din cauza Antenei 3: "Nu doresc nicio asociere cu acest post"

 

Screen Shot 2014-01-19 at 6.36.14 PMFostul realizator TV Andrei Gheorghe a anunţat, pe site-urile de socializare, că returnează premiul primit de la APTR, în 1996. Care este motivul?

Publicitate

"Pentru că tremură carnea pe mine că trebuie să împart acest premiu cu alţi nobelizaţi, cărora APTR-ul le-a recompensat munca şi profesionalismul în situaţii asemănătoare, recte Antena 3. Nici nu ştiu cum să-i numesc. Oamenii aceia", a spus Andrei Gheorghe într-un interviu acordat site-ului Ziare.com.

Gestul de a returna premiul, anunţat la finalul săptămânii trecute, este o formă de protest prin care Andrei Gheorghe spune că nu vrea să împartă premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) cu oameni care murdaresc presa.

Andrei Gheorghe: Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ

"Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 (...) îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ. Şi cum, în ultimul timp APTR a premiat încontinuu calităţile Antenei 3 şi nu doresc nicio asociere. Premiul e undeva, într-o ladă, o să-l caut şi o să-l trimit înapoi cu şoferul. Oricum, l-am returnat deja simbolic, nu merită să stea alături de niciun alt premiu din viaţa mea", a explicat, pentru EVZ, Andrei Gheorghe.

Andrei Gheorghe, către APTR: Vă asigur de tot dispreţul meu

"Anunt oficial catre APTR. Returnez pe aceasta cale simbolică premiul primit şi vă asigur de tot dispreţul meu.", scria joi Andrei Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

Premiul pe care îl înapoiază Asociaţie Profesioniştilor în Televiziune este un trofeu obţinut de Andrei Gheorghe în 1996 pentru o emisiune pe care o avea la SOTI Neptun - "o televiziune independentă de provincie".

Mai multe fragmente din interviul acordat de Andrei Gheorghe site-ului Ziare.com.

De ce inapoiezi premiul APTR?

Andrei Gheorghe: Pentru ca tremura carnea pe mine ca trebuie sa impart acest premiu cu alti nobelizati, carora APTR-ul le-a recompensat munca si profesionalismul in situatii asemanatoare, recte Antena 3. Nici nu stiu cum sa-i numesc. Oamenii aceia.

Dar ce ti-au facut?

Nimic deosebit. Am dat seara pe Antena 3 si am avut un puseu de om violent.

Dar ce s-a intamplat?

Ce se intampla de obicei. Minciuni urlate, neadevaruri zise cu violenta, invitati mincinosi, prefacuti. Ce sa spun?! Inspaimantator, pur si simplu inspaimantator. Si nu vreau sub nicio forma sa am de-a face cu acest teritoriu.

Cum era presa la momentul la care ai primit premiul APTR?

In 1996 era extrem de viu, incercam sa fim drepti, sa avem curaj, sa facem bine. Eram oameni vii, nu eram sclavii nimanui. Aveam poate prea multe credinte. Dar nu poti sa minti in halul asta, sa intorci in halul asta evidenta. Nu poti. Eu nu vreau sa dau mana cu nimeni care face asta, nu vreau sa ma salut cu nimeni de pe aceste platouri, sunt satul de acesti chiriaci si nistoresti, sunt satul de absenta celor care ar trebui sa fie prezenti. Sunt satul de CTP-ul care apare cand ii convine cui ii convine.

Andrei Gheorghe returnează trofeul APTR, cu dedicaţie lui Mircea Badea

Acest premiu este o statuie, un obiect?

Da. O s-o gasesc pe acasa si o sa le-o trimit saptamana vitorare, cu dedicatie lui Mircea Badea sa castige la Olimpiada de Curling de la Soci.

A insemnat ceva pentru tine acest premiu, toti anii astia? Pentru ce ti s-a dat?

Cum sa nu. Cand l-am luat, am fost foarte mandru. A insemnat foarte mult pentru mine. Era pentru 'The best show, sau ceva de genul acesta. Eram la o televiziune independenta de provincie, la SOTI Neptun.

De cand s-a stricat peisajul asta?

De ceva timp si imi pare rau ca am reactionat abia acum. Parca ti-ar fi invadat o fosa septica sufrageria.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DianA DianA
    Eu nu sunt om de presa ca unii ce posteaza pe aici. Sunt un simplu membru al audientei, unul din aceia care sunt numarati cand se fac audientele. Si nici nu sunt "basista," o categorie in care intra oamenii care au alta opinie decat Trustul Intact. (sau poate ca sunt, daca judecam din punctul asta de vedere9.
    Dar niciodata, nici cand ma enerva base cumplit pentru cine stie ce, deci niciodata, nu am putut urmari o emisiune de-a lor cap-coada. Sunt doua principii care transpar in emisiunile lof: principiul latratului, si cel al laudei de sine.
    O data am dat accidental peste Dana Grecu (asta mai e la Antena?) si zbiera la cineva de ziceai ca televizorul meu infarct.
    Iar a doua oara l-am vazut pe Gadea vorbind de un premiul pe care il luasera ei pe undeva, dar propavaduia cat de minunati sunt ei, si cum numai "eechiipaa" si asa mai de parte, ca m-a apucat scarba. Telespectatorului ii pasa de premiul tau exact 30 de secunde. Dupa aia i se falfaie, el vrea sa vada emisiuni, sa fie distrat, informat, nu sa vada cum te lauzi tu. Daca o tii asa, gaia-matu, vreo zece minute incontinuu, cu speech-uri si chestii din astea, o sa pierzi simpli spectatori ca mine.
    Asa ca, ii cam dau dreptate lui Andrei Gheorghe, chiar daca el face gestul asta din motive de pur marketing, ca sa se discute putin si de el.
  • mad79 mad79
    macar el a facut ceva,pe cand tu spargi seminte in fata blocului.
    Ai vrea tu sa ai o zecime din intelectul lui baietas!!!
  • Cosmina Cosmina
    andrei gheorghe a fost tot timpul un anonim. ca vrea el sa se dea important si vorba aia -cel mai tare din parcare- e treaba lui. oricum nu are nici o treaba cu vedetismul sau cu profesionalismul
  • Prea Cunoscut Prea Cunoscut
    Cine spune ca CNN e un standard de idependenta mediatica? In ultima vreme a fost un sclav al politicii americane. Cam in ultimii 18-20 de ani... A devenit aproape un tabloid... Cati din menbrii de partid de la Antena 3 au facut macar un training la CNN? Cati au purtat macar o corespondenta pe un subiect international? Poate doar Sabina Petre, cand a platit niste facturi in dolari. Cred ca la asta se reduce intreaga asociere cu CNN.
    Iar Andrei este unul din oamenii autentici care spune ce gandeste si nu inghite in sec ca majoritatea tremuratorilor dupa bartere si "statut" de jurnalist. Vorbitul liber in Romania este sanctionat drastic pentru ca este impotriva intereselor comerciale si de partid. NU EXISTA presa libera in partea asta de Europa care sa aiba vreun ecou mai departe de centura Capitalei.
  • Sabin Sabin
    Andrei draga persoana ta nu mai interesează pe nimeni, cumpără-ți o sticla de vodca și lasa-ne în pace.
  • maria munteanu maria munteanu
    pe cine intereseaza andrei gheorghe??????????????este un personaj de domniul trecutului si care sta in conul sau de umbra de foarte multi ani si fumeaza iarba.......cam atata.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    S-a uitat in sala lui cu trofee si a vazut ca avea de ales intre APTR-ul din '96 si locul 3 la Olimpiada judeteana la limba rusa din '79.
    Asta e, cand trebuie facute sacrificii, le faci si gata.
  • gabi constantin gabi constantin
    andrei gheorghe. un bagator in seama care nu inceteaza sa se faca de ras cu fiecare aparitie. nimic mai mult de comentat. nici nu are rost
  • Catalina Preda Catalina Preda
    Respect, pentru ce? Pentru ca a fost dat afara de peste tot, pentru ca este complet senil si recunoaste ca i-a venit ideea returnarii dupa aproape 20 de ani de la primirea distincţiei?! Atâta prostie....
  • andu andu
    dupa ce a lucrat la antena pe 35 de mii de euro /recunoscuti de el ,in direct la Realiatea...l-a lovit demnitatea??? ahahaha
  • Uzina de dume Uzina de dume
    Chiar acum este la Antena 3 emisiunea lui Gadea, "Jos Basescu", dupa care urmeaza emisiunea lui Badea, numita "Jos Basescu". :) Recomandam jocul copilariei, "Sus-jos" :)
  • Andrei Andrei
    Andrei Gheorghe e un tip cu un comportament si cu o mentalitate neobisnuite pentru romanul simplu, care se revolta sau ramane surprins cand vede ca cineva iese din puscaria numita "tiparul societatii". Daca am fi toti la fel, cum ar vrea unii cetateni ce stralucesc in mediocritatea lor, atunci societatea nu ar mai progresa in nici un fel, pentru ca nimeni nu ar parasi acel perimetru al normalitatii.
  • Andrei Andrei
    @Solidar cu latrina: Se vede ca esti telespectator Antena 3, ca ai o logica la fel de gaunoasa ca aia pe care-i admiri. Orice televiziune din lume poate sa devina afiliata, nu asociata, a CNN sau BBC, doar ca asta costa destul de mult, in jur de cateva sute de mii de euro anual. PRO TV nu avea cum sa-si plateasca premiul, pentru ca Emmy-ul nu se cumpara de la aprozar, ci se castiga daca ai valoare si daca muncesti mult. Antena 3 a primit numai premii de pe la tot felul de asociatii penibile de prin Romania, care-si dau premii intre ele, si sa se simta valorosi, recunoscandu-si "valoarea" in cercul lor restrans si penibil. E ca si cum intr-un cerc de prieteni, toti ne-am lauda cat de buni si de frumosi suntem, dar nimeni din afara cercului nostru nu ar sesiza aceste calitati. Te-ai intrebat vreodata de ce toata lumea e basista, in afara de Antena 3? Asta in viziunea lor.
  • cristina cristina
    felicitari Andrei Gheorghe !
  • iulian28 iulian28
    Bravo Andrei...eu nu am pe nimeni care sa se uite la manipularile de la Antena 3

Trimite un comentariu

sus