Skip to main content

Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu, memoriu către Parlament și scrisoare către colegii din TVR

 

tvrCornel Mihalache și Mihai Rădulescu, votați de salariații TVR, dar invalidați după rezultatele finale, sesizează cele două Comisii de Cultură și mass-media ale Parlamentului.

Publicitate

În documentul depus astăzi la Comisii, obținut de Paginademedia.ro din surse parlamentare, cei doi spun că invalidarea lor este "abuzivă".

Totodată, într-un alt mesaj, trimis colegilor din TVR (primit de Paginademedia.ro de la un cititor al site-ului), cei doi spun că se vor judeca pentru drepturile de a-i reprezenta.

"Vă mulţumim mult pentru votul vostru. Pentru el şi pentru Televiziunea Română ne vom lupta până la capăt (...) ne vom judeca pentru dreptul de a vă reprezenta în CA", se arată în mesajul trimis de cei doi colegilor lor.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, memoriul depus astăzi de Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu la Parlament, dar și mesajul adresat de cei doi colegilor din Televiziunea Română.

MEMORIU

"Subsemnații Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu, jurnaliști, salariați ai SRTv, vă aducem la cunoștință următoarele:

SRTv a organizat alegeri interne în perioada 9-20 ianuarie pentru desemnarea reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație al SRTv.

În data de 17 ianuarie a avut loc votul liber, egal, direct și secret în urma căruia primii patru clasați sunt următorii: CORNEL MIHALACHE – 598 voturi, MIHAI RĂDULESCU – 584 voturi, LIVIU GABRIEL FETTER – 308 voturi și SORIN BURTEA – 303 voturi.

Biroul Electoral Central (BEC) ne-a eliminat pe noi, primii doi câștigători pe motivul că nu am prezentat ”cazierul judiciar” până în data de duminică, 19 ianuarie, ora 20.00. Menționăm că am semnat, la înscrierea candidaturii (9-13 ianuarie 2014), o Declarație pe proprie răspundere că nu avem cazier judiciar.

A doua zi, în 20 ianuarie, ora 10.00, Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu, am prezentat și înregistrat la Cabinetul PDG al SRTV (BEC fiind închis), Certificatele de cazier judiciar (Anexe).

Considerăm că le-am prezentat în timp util, în 20 ianuarie, pentru că alegerile interne au avut loc în perioada 9-20 ianuarie, conform HCD nr 17/08.01.2014, art.1 din Regulamentul privind organizarea alegerilor și Anexei 2, Calendarul alegerilor: ”Alegerile se vor desfășura în perioada 9-20 ianuarie 2014”.

Considerăm abuzivă înscrierea termenului final de prezentare a acestui act formal duminică, 19 ianuarie 2014, și ”invalidarea” noastră, pentru că nu BEC validează pe cei clasați pe primele patru locuri, ci Comisiile de specialitate reunite și apoi, plenul Parlamentului.

Mai mult decât atât, ”dacă ultima zi a unui termen este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârșitul primei zile lucrătoare care îi urmează”. (Noul Cod Civil actualizat/Art. 2554 din Legea 287/2009; Noul Cod de Procedură Civilă, Art. 181 Calculul termenelor din Legea 134/2010; Noul Cod de Procedură Penală Art.269).

Adică luni, 20 ianuarie 2014, când la ora 10.00 am prezentat și înregistrat Certificatele de cazier judiciar care atestă că nu suntem înscriși în Cazierul judiciar.

Menționăm că nu li s-a cerut niciodată și nici nu li se va cere celorlalți 11 membri ai Consiliului de Administrație al SRTv, numiți conform Legii 41/1994, un Certificat de cazier judiciar.

Vă informăm că, protestând împotriva viciilor de procedură și solidari cu primii clasați în urma votului, domnii Dragoș Bocanaciu și Sorin Rada, clasați pe locurile 5 și 6 cu 242 și, respectiv 179 de voturi, șefii celor două sindicate din SRTv, s-au retras din procesul electoral chiar dacă ajungeau, în urma acestei manevre, membri supleanți.

Vă rugăm să considerați aceasta ca o avertizare în interes public, în înțelesul legii nr. 571/2004 privind protecția personalului din instituțiile publice care semnalează încălcări ale legii.

Menționăm și atașăm certificatul de grefă de la Tribunalul București Sectia a XI-a Contencios Administrativ având ca obiect pe calea ordonanței președințiale suspendarea hotărârii BEC din cadrul SRTv de validare a rezultatelor alegerilor reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație al SRTv până la soluționarea irevocabilă a acțiunii în contencios administrativ.

Vă mulțumim și vă asigurăm de buna noastră credință și de dorința reală de a conlucra pentru binele instituției publice în care lucrăm de ani de zile, și pentru binele, frumosul și educația acestei societăți." (documentul semnat de Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu)

Mesajul celor doi către colegii din TVR

"Dragii noștri,

Vă mulţumim mult pentru votul vostru. Pentru el şi pentru Televiziunea Română ne vom lupta până la capăt. Ați înțeles că încercăm să fim un tandem și asta e bine.
Noi, Cornel și Mihai, ne vom judeca pentru dreptul de a vă reprezenta în CA.

Da, am greșit că nu am scos acea hârtie care atestă că nu suntem înscriși în cazierul judiciar. Am crezut că o Declarație pe proprie răspundere este de ajuns. Dar orice Cod civil, penal, de procedură civilă ne dă dreptul să-l aducem a doua zi după o zi nelucrătoare. Iar noi le-am adus în ultima zi de desfășurare a alegerilor, 20 ianuarie! În timp util (Art 1 din Regulament, fraza a doua din Calendar - Anexa 2).

Restul e o mascaradă ieftină, jocuri murdare ca să fim invalidaţi: incheierea alegerilor cu o zi mai devreme, printr-o operatiune - „validarea rezultatelor „ - care nu este prevazuta in Regulament; ignorarea contestatiilor de catre Directorul General Interimar; graba acestuia de a trimite procesul verbal ilegal la Parlament, in conditiile in care i se comunicase oficial actiunea noastra in instanta.

Ce se întâmplă acum este un abuz greu de calificat. Nu si surprinzator. Ar fi trebuit sa fim in garda, sa stim exact cu cine avem de-a face, inca de la decizia abuziva de a interzice candidatura persoanelor din afara institutiei. Ne-au furat un drept legal, acum ne fura si voturile!

Am auzit tot felul de vorbe, de zvonuri, că poziţia noastră ar fi falsă şi "am pune botul' la bani sau funcţii şi ne vom linişti repede. Sau chiar că am face jocul conducerii. Sau că vrem să se reia votul ca să intre dl. Valentin Nicolau.

Vă asigurăm că nu e nimic adevărat.

Am făcut memorii la Parlament, la Comisiile de cultură, am început procesele la Contenciosul administrativ. Încercăm să blocăm prin ordonanță președințială falsul proces electoral, pana cand instanta va anula cel de-al doilea proces verbal, ilegal, prin care s-au „validat rezultatele”, denaturand optiunea salariatilor.

Îi mulțumim lui Valentin Nicolau pentru sprijin. Votul masiv al vostru a fost, evident, și pentru el. Ura imensă a lor pentru el și mica noastră scapare a dus la starea de fapt. Le mulțumim lui Boca și lui Sorin, Carmen și Georges, pentru caracterul ferm și demn de care dau dovadă, retragându-se din urâtul procesul electoral. Cata diferenta fata de atitudinea banditeasca a celor clasati pe locurile 3 si 4, care s-au repezit sa-si insuseasca voturi care nu le apartin !

Le multumim tuturor colegilor care ne-au incurajat in aceste zile si ne-au sustinut, prin semnaturi de protest, prin memorii la conducere si la Parlament. S-ar putea ca tot raul sa fie spre bine. S-au separat apele: noi, angajatii onesti ai TVR, am iesit din inertie, ne-am regasit solidaritatea si curajul; i-am facut pe ei, „vatafii” eternizati in rele, sa tremure de frica si sa-si arate adevarata fata.

Nu e putin lucru. E doar inceputul.

Vă asigurăm de întreaga noastră bună credință. Vom câștiga.

Vă mulţumim încă o dată,

Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu" (mesaj primit de la un cititor Paginademedia.ro)
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Cautati, va rog, programul radio-TV din perioada 19-23 decembrie 1989. Il veti gasi pe Sorin Burtea cadelnitand intru slava lui Nicolae Ceausescu. Asta explica multe. TVR nu se poate reforma cata vreme are comunisti la butoane. Iar Burtea nu e doar comunist, ci si agramat. Va da acatiste, asa, comunist cum e, in ziua cand Academia Romana va desfiinta acuzativul cu prepozitie. Pana atunci, va taia si spanzura in TVR, va face figura de impostor si veleitar, va astupa guri si va vorbi prost, bolovanos si prolix, cum ii e felul.
 • face ce face TVR si se mai face de ras cu ceva,singurul lucru care functioneaza in TVR e hotia!,,merita,, sa paltim taxa ptr asa profesionisti!!
 • exista inca si este considerata valabila declaratia pe propria raspundere! adica conducerea tvr isi baga picioarele in toate legile institutiei si ale tarii si nu pateste nimic dar baietii astia sunt pusi la zid ca au declarat pe propria raspunderea ca n-au cazier? sa-i prinzi ca au dupa ce au zis ca n-au, atunci sa-i iei la frecat ridiche! si cine ii acuza? o conducere plina de bube?
  dar sa ai functie in srtv
  cand de ani de zile esti cercetat pentru proxenetism, e voie? sau sa ai proces din 2005 cu srtv si sa ajungi director in srtv,cand nici in 2014 nu ti-ai platit cei 500.000, fara penalizari, de dolari, e voie? sau sa ai dosar din 2006,pentru delapidare dosar greu si aducator de zeghe, e vorba despre dosarul nr. 25/P/2006 care se referă la devalizarea, jefuirea celei mai mari societăţi de alimentaţie publică de stat din Iaşi, SC Alimentara SA, si sa fii pdg in tvr si s-o devalizezi si pe ea, e voie? sau sa fi urinat in tinerete, cu martori, pe tricolorul romaniei si sa ajungi director in srtv, e voie? tot ce-i infect si penal e voie! nu-i voie sa fii corect si dornic sa faci ceva de care sa nu-ti fie rusine! cum sa ceri duminica ceva ce se elibereaza luni? n-am chef sa mai citesc si componenta biroulul ala electoral, ca o sa aiba dreptatea imanenta grija de ei. cat despre burtea, care zilele astea respira mai usor, ii doresc tot binele pe care l-a facut el angajatilor onesti, nu alora care sunt penibili si n-au ce cauta in stvr! asa sa-l ajute viata si dumnezeu!
 • Ce e asa de greu de inteles? PSD vrea control total in CA al TVR, asa cum are in Parlament.Simplu si la obiect.Iar dintre cei doi stie ca nu il poate cupara decit pe unul, si nici in acela nu are incredere absoluta, precum in sluga burtea.
 • Mariti taxa TVR comunistilor ca sa-i dati impostoarei de Andreea Marin aproape un milion de euro pentru aberatia aia de emisiune in care isi face cultul personalitatii si isi promoveaza turcii, sponsorii si fundatiile de unde isi trage bani la greu. De ce prefacuta asta expirata care se agata cu disperare de iluzia celebritaii traieste doar din bani publici? Sa ne amintim esecurile ei din afacerile cu privati: emisiunea de la Realitatea TV retrasa dupa doar 3 editii, reclamele cu feedback dezatruos , chiar si cele la patrunjel uscat, cartile scrise care ingalbenesc nevandute in librarii, revistele in care a aparut care zac pe tarabe, porcaria aia de film Ho ho ho 2 care n-a scos nici banii investiti, firmele ei cu datorii la stat, evenimentele la care organizatorii se feresc de zgripturoaica sa nu le fie confiscat mesajul si deturnat scopul etc. In concluzie, esecuri totale in competitia privata. O viata dedicata exclusiv imposturii si escrocheriilor prin fundatii si ONG-uri…
 • Cristina, las-o pe MIRA, te rog. Daca e femeie de serviciu, are cizme de cauciuc, halat albestru si pute a transpiratie, inseamna ca e amanta lui Burtea. Si iti da ala una de nu te vezi....
 • la pausal nu se mai plateste astazi decit apa. daca esti asa tont sau toanta cred ca nu ai nevoie de reprezentant nicaieri
 • Niste prosti. Trebuie sa fie ceva aranjat sau sa fi inconstient sa te inscrii la un concurs caruia nu-i respecti regulile. Dupa 20 de ani de munca, chiar daca in SRTV, (M. Radulescu) nu poti fi surprins de asa ceva. Decat daca esti prost rau. Va explica Burtea ultima parte. Eu n-as vrea sa-mi reprezinte niste tampiti ca voi interesele nici macar la o cearta pe plata pausala a caldurii.

Trimite un comentariu