Skip to main content

Cristoiu continuă colaboarea cu Evenimentul zilei. Jurnalistul, invitat astăzi la B1 TV

 

Cristoiu"Colaborarea cu EVZ merge mai departe!", a anunţat jurnalistul Ion Cristoiu, duminică seara, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Acest anunţ vine după ce vineri jurnalistul spusese că ia în calcul încetarea colaboării cu Evenimentul Zilei, supărat fiind de comentariile de pe site-ul ziarului, cu privire la un articol de-al său.

"Reacţiile de pe facebook, în care am încredere, dar şi o discuţie cu Dan Andronic, care mi-a arătat că greşesc confundînd cititorii ziarului cu postacii de pe Internet, m-au convins să continui colaborarea", a scris Cristoiu, duminică, în jurul orei 19.00, pe Facebook.

El a mai anunţat că astăzi va fi prezent în studioul B1 TV, la ora 11.00, "în calitate de colaborator al EVZ (precizez, al EVZ, nu al B1tv, chiar dacă emisiunea se transmite pe B1tv, potrivit unei înţelegeri)", "la un talkshow despre misterele vizitei în România a Victoriei Nuland".

Cristoiu şi Dan Andronic, în platoul emisiunii Evenimentul zilei

Ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentul zilei" îi va avea ca invitaţi pe analistul Ion Cristoiu şi pe Dan Andronic, director general la "Evenimentul zilei", potrivit evz.ro. În platou se va afla şi Mălin Bot, coordonator evz.ro. Principala temă de discuţie va fi vizita în România a Victoriei Nuland, subsecretarul de stat al SUA.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, anunţul lui Ion Cristoiu făcut pe Facebook, duminică seara.

"Colaborarea cu EVZ merge mai departe!

Într-o postare anterioară scriam că mă gîndesc dacă nu s-ar cuveni să întrerup colaborarea la EVZ. Nu, nu era o hachiţă de starletă cu hormoni, ci contrarietatea stîrnită de comentariile la textele mele apărute pe site-ul ziarului. Starea asta de spirit nu-şi avea temeiul în incapacitatea mea de a fi contrazis. Dimpotrivă, pe mine polemica mă stimulează, observaţia ascuţită îmi dă idei noi. Pe pagina mea de facebook sunt prezenţi cu comentarii şi fani ai USL. Îi citesc deosebit de atent, pentru că mă interesează cum gîndesc şi cei care au idei deosebite de ale mele.

Acceptasem să colaborez la EVZ (deşi a scrie zilnic un editorial devine după un timp un coşmar, un coşmar pe care nimeni altcineva din presă nu cutează să-l înfrunte) convins că lectorii ziarului sunt persoane deschise la minte, capabile să priceapă că eu sunt analist, nu soldat credincios al unui partid sau al unui politician, şi că, prin urmare, scriu pentru cei care vor să înţeleagă ce se întîmplă în jurul lor şi nu pentru inşi care vor de la publicist mugete de iubire sau de ură faţă de un partid sau de un politician. Contrarietatea îşi avea cauza în talibanismul postacilor la textele mele. Ce rost are să mă trudesc pentru a semna un editorial în fiecare zi cînd beneficiarii aşteptau de la mine doar urale sau înjurături.
Puteam înlocui două pagini de raţionamente cu Sus Băsescu! şi Jos USL! Sau invers.
Scăpam cît ai clipi de povara conceperii unei analize!
Pentru cine scrie? e o întrebare dramatică în cazul unui gazetar.
Scriitorul se mai poate mîngîia că, neînţeles de contemporani, va găsi înţelegere la cei din posteritate.
Ziaristul scrie însă exclusiv pentru contemporanii săi.
Şi dacă aceşti nu-l înţeleg, ce rost are să mai scrie?

Reacţiile de pe facebook, în care am încredere, dar şi o discuţie cu Dan Andronic, care mi-a arătat că greşesc confundînd cititorii ziarului cu postacii de pe Internet, m-au convins să continui colaborarea.

Aşadar, în astă seară va apărea pe Internet, mai devreme de ora 24 ( am stabilit ora predării pînă la 20, cînd se închide ziarul, pentru a putea să apară în ediţia tipărită de a doua zi şi nu de peste două zile ca pînă acum) primul meu comentariu de după vacanţă.

Mîine, luni, la ora 11, în calitate de colaborator al EVZ (precizez, al EVZ, nu al B1tv, chiar dacă emisiunea se transmite pe B1tv, potrivit unei înţelegeri), voi fi prezent la un talkshow despre misterele vizitei în România a Victoriei Nuland."

CONTEXT.

Ion Cristoiu scria vineri, pe Facebook, că ar putea renunţa şi la colaborarea cu Evenimentul Zilei, din cauza comentariilor de pe site-ul ziarului, care i-au spulberat "iluzia că mă adresez unor inteligente si nu unor calciie", după cum a relatat şi HotNews.ro.

Motivul: "reacţiile postacilor" la un comentariu despre cazul Ponta-Neuland, pe care îl făcuse pe Facebook şi care fusese preluat pe site-ul Evz.ro.

"Aşa cum de altfel bănuiam, reacţiile m-au convins încă o dată că trebuie să renunţ la colaborarea cu EVz. Fie că site-ul e pîndit de maşinăria de postări a Elenei Udrea, trimisă lui TB pe meleagurile nostre politice, fie că lectorii EVZ sînt chiar tîmpiţi (în loc să mă combată cu argumente, ei mă înjură, comparindu-mă cu incomparabilii editorialişti din redacţie). (...) Are vreun rost să scrii pentru inşi spălaţi la creier, ca telespectatorii Antenei 3, dar cu un alt furtun?", a scris el pe Facebook.

Anul trecut, jurnalistul a renunţat la colaborarea cu B1 TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

La jumătatea lunii noiembrie, Ion Cristoiu a anunţat, tot pe Facebook, că renunţă la emisiunea de interviuri de la postul B1 TV, după ce în prealabil a scris că nu vrea să mai participe la talk-show-urile acestui post. Vezi motivele AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MARIA MARIA
    nu stiu ce inseamna pagina web - il vreau pe Ion Cristoiu la b1tv
  • ana ana
    vai de capul lui
  • Jurevycius Jurevycius
    asta s-a sucit dupa ban mereu, o carpa de om, si nu il mai laudati voi, asta in 94 scria de gaina care a nascut pui vii, scarba de om
  • nadia nitov nadia nitov
    dupa revolutie numele cristoiu ion ma facea sa citesc cu infrigurare tot ce era scris de el. de 10 ani parca-i altcineva. cat despre nehotararile dumnealui deja ma intreb daca realizeaza cum se vad din afara.:( petrica si lupul e tot ce imi vine in minte :(
  • reporter reporter
    dar la ccartianu, ăla cu Nasul mare, nu are loc dl. Cristoiu? Că tot sunt rude...
  • matei georgescu matei georgescu
    Cristoiu a primit ceva in plus si a ramas. Se vinde pe bani grei, vrinceanul!

Trimite un comentariu

sus