Skip to main content

Cristoiu continuă colaboarea cu Evenimentul zilei. Jurnalistul, invitat astăzi la B1 TV

 

Cristoiu"Colaborarea cu EVZ merge mai departe!", a anunțat jurnalistul Ion Cristoiu, duminică seara, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Acest anunț vine după ce vineri jurnalistul spusese că ia în calcul încetarea colaboării cu Evenimentul Zilei, supărat fiind de comentariile de pe site-ul ziarului, cu privire la un articol de-al său.

"Reacțiile de pe facebook, în care am încredere, dar și o discuție cu Dan Andronic, care mi-a arătat că greșesc confundînd cititorii ziarului cu postacii de pe Internet, m-au convins să continui colaborarea", a scris Cristoiu, duminică, în jurul orei 19.00, pe Facebook.

El a mai anunțat că astăzi va fi prezent în studioul B1 TV, la ora 11.00, "în calitate de colaborator al EVZ (precizez, al EVZ, nu al B1tv, chiar dacă emisiunea se transmite pe B1tv, potrivit unei înțelegeri)", "la un talkshow despre misterele vizitei în România a Victoriei Nuland".

Cristoiu și Dan Andronic, în platoul emisiunii Evenimentul zilei

Ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentul zilei" îi va avea ca invitaţi pe analistul Ion Cristoiu şi pe Dan Andronic, director general la "Evenimentul zilei", potrivit evz.ro. În platou se va afla şi Mălin Bot, coordonator evz.ro. Principala temă de discuţie va fi vizita în România a Victoriei Nuland, subsecretarul de stat al SUA.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, anunțul lui Ion Cristoiu făcut pe Facebook, duminică seara.

"Colaborarea cu EVZ merge mai departe!

Într-o postare anterioară scriam că mă gîndesc dacă nu s-ar cuveni să întrerup colaborarea la EVZ. Nu, nu era o hachiță de starletă cu hormoni, ci contrarietatea stîrnită de comentariile la textele mele apărute pe site-ul ziarului. Starea asta de spirit nu-și avea temeiul în incapacitatea mea de a fi contrazis. Dimpotrivă, pe mine polemica mă stimulează, observația ascuțită îmi dă idei noi. Pe pagina mea de facebook sunt prezenți cu comentarii și fani ai USL. Îi citesc deosebit de atent, pentru că mă interesează cum gîndesc și cei care au idei deosebite de ale mele.

Acceptasem să colaborez la EVZ (deși a scrie zilnic un editorial devine după un timp un coșmar, un coșmar pe care nimeni altcineva din presă nu cutează să-l înfrunte) convins că lectorii ziarului sunt persoane deschise la minte, capabile să priceapă că eu sunt analist, nu soldat credincios al unui partid sau al unui politician, și că, prin urmare, scriu pentru cei care vor să înțeleagă ce se întîmplă în jurul lor și nu pentru inși care vor de la publicist mugete de iubire sau de ură față de un partid sau de un politician. Contrarietatea își avea cauza în talibanismul postacilor la textele mele. Ce rost are să mă trudesc pentru a semna un editorial în fiecare zi cînd beneficiarii așteptau de la mine doar urale sau înjurături.
Puteam înlocui două pagini de raționamente cu Sus Băsescu! și Jos USL! Sau invers.
Scăpam cît ai clipi de povara conceperii unei analize!
Pentru cine scrie? e o întrebare dramatică în cazul unui gazetar.
Scriitorul se mai poate mîngîia că, neînțeles de contemporani, va găsi înțelegere la cei din posteritate.
Ziaristul scrie însă exclusiv pentru contemporanii săi.
Și dacă acești nu-l înțeleg, ce rost are să mai scrie?

Reacțiile de pe facebook, în care am încredere, dar și o discuție cu Dan Andronic, care mi-a arătat că greșesc confundînd cititorii ziarului cu postacii de pe Internet, m-au convins să continui colaborarea.

Așadar, în astă seară va apărea pe Internet, mai devreme de ora 24 ( am stabilit ora predării pînă la 20, cînd se închide ziarul, pentru a putea să apară în ediția tipărită de a doua zi și nu de peste două zile ca pînă acum) primul meu comentariu de după vacanță.

Mîine, luni, la ora 11, în calitate de colaborator al EVZ (precizez, al EVZ, nu al B1tv, chiar dacă emisiunea se transmite pe B1tv, potrivit unei înțelegeri), voi fi prezent la un talkshow despre misterele vizitei în România a Victoriei Nuland."

CONTEXT.

Ion Cristoiu scria vineri, pe Facebook, că ar putea renunța și la colaborarea cu Evenimentul Zilei, din cauza comentariilor de pe site-ul ziarului, care i-au spulberat "iluzia că mă adresez unor inteligente si nu unor calciie", după cum a relatat și HotNews.ro.

Motivul: "reacțiile postacilor" la un comentariu despre cazul Ponta-Neuland, pe care îl făcuse pe Facebook și care fusese preluat pe site-ul Evz.ro.

"Așa cum de altfel bănuiam, reacțiile m-au convins încă o dată că trebuie să renunț la colaborarea cu EVz. Fie că site-ul e pîndit de mașinăria de postări a Elenei Udrea, trimisă lui TB pe meleagurile nostre politice, fie că lectorii EVZ sînt chiar tîmpiți (în loc să mă combată cu argumente, ei mă înjură, comparindu-mă cu incomparabilii editorialiști din redacție). (...) Are vreun rost să scrii pentru inși spălați la creier, ca telespectatorii Antenei 3, dar cu un alt furtun?", a scris el pe Facebook.

Anul trecut, jurnalistul a renunțat la colaborarea cu B1 TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

La jumătatea lunii noiembrie, Ion Cristoiu a anunțat, tot pe Facebook, că renunță la emisiunea de interviuri de la postul B1 TV, după ce în prealabil a scris că nu vrea să mai participe la talk-show-urile acestui post. Vezi motivele AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu