Skip to main content

EXCLUSIV. 30 de cablişti au scos Pro TV din grilă, după ieşirea din must carry

 

televiziune_telecomanda_capital

Publicitate

ACTUALIZARE. Reprezentanţii companiei Akta Telecom Bucureşti au precizat, pentru Paginademedia.ro, că firma are încheiat un acord în vigoare cu Pro TV S.A. pentru retransmisia posturilor.

O parte dintre români nu mai văd Pro TV, după ieşirea postului din must carry, în vara anului trecut. Unii cablişti nu au acceptat condiţiile de plată impuse de companie. Astfel că, de-atunci, 30 de reţele mici de cablu au scos posturile grupului Pro din grila de programe, potrivit informaţiilor obţinute de paginademedia.ro de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Pe lângă acestea, alte 16 reţele au depus la CNA documentele pentru înştiinţarea Consiliului cu privire la scoaterea posturilor din grilă.

Printre cablişti se numără Akta Telecom Bucureşti, Digi Communication Sovata (Mureş), Lida Prod Zimnicea (Teleorman), N&B TV SRL ( care acoperă localităţi din Arad şi Caraş-Severin), Next Sart (Iaşi), Digital CATV (Buzău) şi International Olisat (Bacău).

Cele mai recente date, arată că la nivelul lui 2012, în România erau 380 de companii de cablu. Datele au fost publicate în Anuarul Media Expres, citat de revista Forbes

Pro TV a decis ieşirea din must carry, cu începere de la 23 iulie 2013, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI. După ieşirea din must carry distribuitorii de cablu au fost nevoiţi să plătească pentru a retransmite posturile din porrtofoliu Pro TV SA.

Tot atunci, Pro TV a anunţat şi preţul pe care cabliştii ar fi trebuit să-l plătească pentru retransmisia Pro TV (detalii AICI). Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canele: ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.

Preţul este valabil timp de patru ani de zile, începând de la data de 1 februarie 2014, şi se aplică discounturi în funcţie de numărul de abonaţi. Reducerile variază de la 0%, în cazul în care distribuitorul are pana la 300.000 de abonati, la 66,66% în cazul în care distribuitorul are peste 3 milioane de abonaţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • telespectator telespectator
    Pro TV este un concer interesat de un singur lucru: bani! Nu conteaza bunul simt, telespectatorul sau cu atat mai putin cablistul! Cred ca e o idee buna ca au fost scosi din cablu; cine vrea musai poate vedea emisiuni PRO TV pe net, si fara reclamele de 30 de minute.... sau PRO TV International cu orice lighean...
  • Titi Titi
    Ar trebui scoase din must carry acest gen de canale !
  • Stefan Stefan
    Sa fie scoase toate televiziunile Tabloide.
  • Catalin Catalin
    Pai ce sa zic... succes!
  • Synned Synned
    Pentru CNA,Atentie la firma de cablu KATV,au multe programe pentru care nu platesc niciun ban nicaieri!
  • alex alex
    2013 vroiam sa zic
  • Mihai Mihai
    Aceasta decizie proasta luata de fosta conducere a ProTv este un motiv pentru care astazi nu mai este NIMENI din conducerea de atunci la Protv! Nici macar Sarbu.A doua gafa care poate duce la un dezastru financiar a fost marirea pretului punctului de rating.S-au crezut prea tari si .....si-au luat-o rau!
  • ion ion
    protv a murit. traiasca kanal d!
  • alex alex
    La inceputul lunii septembrie 2012 ambele firme locale de cablu din Mun. Oltenita au intrerupt in timpul zilei programul postului protv , timp de o saptamana protv nu a existat la aceste doua firme in schimb celelalte posturi ale trustului nu au avut nici o problema . In acele zile am trimis un email la protv si le-am semnalat problema . Acestoa mi-au raspuns cum sa se poarta negocieri cu ambele firme , apoi la cateva zile a revenit protv . La ambele firme se afla tot pachetul fara protv international . Preturile abonamentelor variaza intre 23 si 25 de lei

Trimite un comentariu

sus