Skip to main content

EXCLUSIV. 30 de cabliști au scos Pro TV din grilă, după ieșirea din must carry

 

televiziune_telecomanda_capital

Publicitate

ACTUALIZARE. Reprezentanții companiei Akta Telecom București au precizat, pentru Paginademedia.ro, că firma are încheiat un acord în vigoare cu Pro TV S.A. pentru retransmisia posturilor.

O parte dintre români nu mai văd Pro TV, după ieșirea postului din must carry, în vara anului trecut. Unii cabliști nu au acceptat condițiile de plată impuse de companie. Astfel că, de-atunci, 30 de rețele mici de cablu au scos posturile grupului Pro din grila de programe, potrivit informațiilor obținute de paginademedia.ro de la Consiliul Național al Audiovizualului. Pe lângă acestea, alte 16 rețele au depus la CNA documentele pentru înștiințarea Consiliului cu privire la scoaterea posturilor din grilă.

Printre cabliști se numără Akta Telecom București, Digi Communication Sovata (Mureș), Lida Prod Zimnicea (Teleorman), N&B TV SRL ( care acoperă localități din Arad și Caraș-Severin), Next Sart (Iași), Digital CATV (Buzău) și International Olisat (Bacău).

Cele mai recente date, arată că la nivelul lui 2012, în România erau 380 de companii de cablu. Datele au fost publicate în Anuarul Media Expres, citat de revista Forbes

Pro TV a decis ieșirea din must carry, cu începere de la 23 iulie 2013, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI. După ieșirea din must carry distribuitorii de cablu au fost nevoiți să plătească pentru a retransmite posturile din porrtofoliu Pro TV SA.

Tot atunci, Pro TV a anunțat și prețul pe care cabliștii ar fi trebuit să-l plătească pentru retransmisia Pro TV (detalii AICI). Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canele: ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.

Preţul este valabil timp de patru ani de zile, începând de la data de 1 februarie 2014, și se aplică discounturi în funcție de numărul de abonați. Reducerile variază de la 0%, în cazul în care distribuitorul are pana la 300.000 de abonati, la 66,66% în cazul în care distribuitorul are peste 3 milioane de abonaţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pro TV este un concer interesat de un singur lucru: bani! Nu conteaza bunul simt, telespectatorul sau cu atat mai putin cablistul! Cred ca e o idee buna ca au fost scosi din cablu; cine vrea musai poate vedea emisiuni PRO TV pe net, si fara reclamele de 30 de minute.... sau PRO TV International cu orice lighean...
  • Aceasta decizie proasta luata de fosta conducere a ProTv este un motiv pentru care astazi nu mai este NIMENI din conducerea de atunci la Protv! Nici macar Sarbu.A doua gafa care poate duce la un dezastru financiar a fost marirea pretului punctului de rating.S-au crezut prea tari si .....si-au luat-o rau!
  • La inceputul lunii septembrie 2012 ambele firme locale de cablu din Mun. Oltenita au intrerupt in timpul zilei programul postului protv , timp de o saptamana protv nu a existat la aceste doua firme in schimb celelalte posturi ale trustului nu au avut nici o problema . In acele zile am trimis un email la protv si le-am semnalat problema . Acestoa mi-au raspuns cum sa se poarta negocieri cu ambele firme , apoi la cateva zile a revenit protv . La ambele firme se afla tot pachetul fara protv international . Preturile abonamentelor variaza intre 23 si 25 de lei

Trimite un comentariu