Skip to main content

EXCLUSIV. Încep schimbările la Sanoma, după preluarea de către Burda. Publisherul general și-a anunțat plecarea

 

Theodor Manolache - Sursa foto: Adplayers
Theodor Manolache - Sursa foto: Adplayers

Theodor Manolache, publisher general și șef peste marketing și vânzări la Sanoma, și-a anunțat astăzi plecare din cadrul companiei de media, după aproape opt ani.

Publicitate

Mișcarea vine după ce Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Sanoma România de către compania Burda, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Până la ora redactării articolului, Theodor Manolache nu a putut fi contactat. Lucian Ioniță, managing director Sanoma, este în prezent în concediu.

CARTE DE VIZITĂ. Theodor Manolache are o experiență lungă în zona de publishing. În 2000 era brand manager la Ringier, iar doi ani mai târziu a devenit marketing coordinator la Jurnalul Național și Gazeta Sporturilor. În 2004 a fost pentru scurt timp marketing manager la Sanoma, după care a revenit la Ringier pe funcția de marketing manager la Evenimentul zilei. În 2006, Manolache s-a întors în Sanoma și a devenit Publishing Director, iar din octombrie 2012 a preluat și conducerea departamentului de vânzări.

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea în totalitate a Sanoma Hearst România de către Burda România, dar numai în anumite condiții. Potrivit deciziei publicate pe site-ul instituției, Bura România trebuie să respecte anumite angajamente, altfel riscă sancțiuni drastice. Mai exact, trebuie să vândă câteva dintre titlurile pe care le deține: Rețete: Bucătăria de azi (editat de Sanoma), Ioana Visul Copiilor (Burda), Ioana Vine Barza (Burda), Casa de vacanță (Burda)

Burda România a anunțat în luna august preluarea integrală a Sanoma Hearst România, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Burda International GmbH a achiziționat toate activitățile Sanoma Hearst în România, rezultând un grup cu 35 de titluri și mai mult de 40 de servicii media online.

Portofoliu Burda, după tranzacție, este format din mai multe titluri, printre care Marie Claire, Esquire, Men's Health, Auto Motor și Sport și National Geographic, Practic în bucătărie, Casa Lux, Ioana, Grădina mea de vis, Harper's Bazaar, Cosmopolitan etc.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu