Skip to main content

PESTE PRUT. Jurnal TV, scos din grila mai multor cabliști. Protest în fața CNA-ului moldovenesc

 

jurnal TV - jurnalmd -
Sursa foto: Jurnal.md

Publicitate

Mai mulți angajați ai postului Jurnal TV au protestat astăzi în fața clădirii în care funcționează Consiliul Coordonator al Audiovizualului, de la Chișinău, potrivit site-ului de peste Prut jurnal.md.

„Oligarhia de la putere, CĂLUȘ în gura presei!”, „Ce urmează? GULAG?” - au fost doar câteva dintre pancartele afișate de angajații postului de televiziune din Republica Moldova.

Motivul protestului este că la data de 13 ianuarie, începând cu ora 00.30, postul Jurnal TV a fost scos din pachetul de bază al mai multor societăți de cablu de pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi, cel mai important cablist al Moldovei, Sun TV, s-a răzgândit și a reintrodus Jurnal TV în pachetul principal de programe.

Potrivit jurnal.md, decizia a fost luată după ce mai multe misiuni diplomatice la Chişinău au luat atitudine. „Ambasada Statelor Unite ale Americii a făcut apel la autorităţile Republicii Moldova să asigure un mediu de operare echitabil și transparent în care toate instituţiile mass media să poată concura cu onestitate și fără favoritism. Misiunea SUA la Chişinău a subliniat că nu o astfel de situaţie a mass media merită cetățenii Moldovei, subliniind că o stare sănătoasă a presei înseamnă reflectarea unei diversități de opinii și percepții”, potrivit jurnal.md.

Conducerea Jurnal TV acuză membrii CCA de acţiuni ilegale şi discriminatorii, referindu-se la un proiect de decizie al instituţiei privind includerea posturilor obligatorii pentru retransmisie pe teritoriul ţării. În plus, postul de televiziune a cerut demisia membrilor CCA, într-o scrisoare deschisă, adresată mai multor instituții ale statului.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu