Skip to main content

Preşedintele CNA: Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile care au dus la închiderea OTV

 

Dan Diaconescu, în faţa CNA. Foto: Ecaterina Marinescu
Dan Diaconescu, în faţa CNA. Foto: Ecaterina Marinescu

Publicitate

Dan Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile din cauza cărora CNA a retras licenţa postului OTV, pe 22 ianuarie 2013, a declarat Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), la Comisia de Cultură a Senatului, potrivit Mediafax.

"N-au achitat niciuna dintre aceste amenzi (...) Faptul că o conteşti (o amendă, n.r.) nu înseamnă că nu o plăteşti", a răspuns Laura Georgescu, întrebată fiind dacă au fost achitate amenzile din cauza cărora OTV şi-a pierdut licenţa.

Laura Georgescu se află la Comisia pentru cultură şi media din Senat pentru a prezenta activitatea CNA în 2013 şi a planurilor instituţiei pe anul acesta.

În acest context, Laura Georgescu a fost întrebată de senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură şi media din Senat, care este în prezent situaţia în cazul televiziunii OTV.

Laura Georgescu: CNA a câştigat definitiv procesul cu D. Diaconescu privind suspendarea Deciziei de retragere a licenţei OTV

CNA a câştigat definitiv procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat instituţiei pentru suspendarea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a OTV, potrivit Laurei Georgescu, citată de Mediafax.

Consiliul mai are un proces în care Diaconescu a cerut anularea aceleiaşi decizii a CNA

Laura Georgescu a spus că CNA mai are un proces în care Dan Diaconescu a cerut anularea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa OTV, ultimul termen în acest caz fiind în februarie 2014.

De menţionat că banii plătiţi de radiodifuzori în cazul sancţiunilor aplicate de CNA merg la bugetul de stat, nu la bugetul Consiliului.

CONTEXT. Pe 22 ianuarie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa OTV, deţinută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi votată în unanimitate, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus