Skip to main content

Președintele CNA: Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile care au dus la închiderea OTV

 

Dan Diaconescu, în fața CNA. Foto: Ecaterina Marinescu
Dan Diaconescu, în fața CNA. Foto: Ecaterina Marinescu

Publicitate

Dan Diaconescu nu a plătit niciuna din amenzile din cauza cărora CNA a retras licenţa postului OTV, pe 22 ianuarie 2013, a declarat Laura Georgescu, președintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), la Comisia de Cultură a Senatului, potrivit Mediafax.

"N-au achitat niciuna dintre aceste amenzi (...) Faptul că o conteşti (o amendă, n.r.) nu înseamnă că nu o plăteşti", a răspuns Laura Georgescu, întrebată fiind dacă au fost achitate amenzile din cauza cărora OTV şi-a pierdut licenţa.

Laura Georgescu se află la Comisia pentru cultură și media din Senat pentru a prezenta activitatea CNA în 2013 și a planurilor instituției pe anul acesta.

În acest context, Laura Georgescu a fost întrebată de senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură şi media din Senat, care este în prezent situaţia în cazul televiziunii OTV.

Laura Georgescu: CNA a câștigat definitiv procesul cu D. Diaconescu privind suspendarea Deciziei de retragere a licenței OTV

CNA a câştigat definitiv procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat instituţiei pentru suspendarea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a OTV, potrivit Laurei Georgescu, citată de Mediafax.

Consiliul mai are un proces în care Diaconescu a cerut anularea aceleiași decizii a CNA

Laura Georgescu a spus că CNA mai are un proces în care Dan Diaconescu a cerut anularea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa OTV, ultimul termen în acest caz fiind în februarie 2014.

De menționat că banii plătiţi de radiodifuzori în cazul sancţiunilor aplicate de CNA merg la bugetul de stat, nu la bugetul Consiliului.

CONTEXT. Pe 22 ianuarie 2013, Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența OTV, deținută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, președinte CNA, și votată în unanimitate, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu