Skip to main content

Şeful Agerpres, nemulţumit de salariile din agenţia de presă: este o inechitate în ceea ce priveşte salarizarea personalului faţă de Televiziunea şi Radioul publice

 
alexgiboi_realitatea net
alexgiboi_realitatea net

alexgiboi_realitatea netAlexandru Giboi, şeful Agerpres, este nemulţumit de felul în care sunt plătiţi angajaţii pe care îi are în subordine, după cum a declarat în faţa Comisiei de Cultură din Senat.

Publicitate

"Am contribuit şi noi la păstrarea, oarecum, într-o formă pe plus a mass-mediei", a afirmat directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă.

El a subliniat însă că marea problemă în acest moment o constituie inechitatea salarială. Salariul mediu net este de 1.926 lei, iar salariul minim de 610 lei, la agenţia de ştiri.

"În ceea ce priveşte salarizarea, este o inechitate care, din punctul meu de vedere, nu este explicabilă în ceea ce priveşte salariile din Agerpres, din TVR şi din Radio România. Legal poate fi explicabil, dar din alte puncte de vedere nu cred, pentru că, la fel ca şi ei, şi noi muncim 24 de ore din 24, avem produse care sunt extrem de importante, poate nu ajung la prima mână în faţa cetăţeanului, dar nu se poate nega utilitatea Agerpres în ceea ce priveşte informarea publică", a spus Alexandru Giboi.

Şeful agenţiei de presă a mai spus că „va fi foarte dificil în perioada următoare să menţinem un ritm, atâta timp cât e posibil să fim puşi în situaţia de a ne pleca oameni pentru că nu putem fi competitivi din punct de vedere salarial.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • robert robert
    Salariile din institutiile publice de media ar trebui intr-un fel uniformizate, nu vad de ce un redactor de la tvr sa ia mai mult decat un redactor de la radio sau agerpres.

Trimite un comentariu

sus