Skip to main content

Șeful Agerpres, nemulțumit de salariile din agenția de presă: este o inechitate în ceea ce privește salarizarea personalului față de Televiziunea și Radioul publice

 
Șeful Agerpres, nemulțumit de salariile din agenția de presă:  este o inechitate în ceea ce privește salarizarea personalului față de Televiziunea și Radioul publice
alexgiboi_realitatea net

alexgiboi_realitatea netAlexandru Giboi, șeful Agerpres, este nemulțumit de felul în care sunt plătiți angajații pe care îi are în subordine, după cum a declarat în fața Comisiei de Cultură din Senat.

Publicitate

"Am contribuit și noi la păstrarea, oarecum, într-o formă pe plus a mass-mediei", a afirmat directorul general al Agenției Naționale de Presă.

El a subliniat însă că marea problemă în acest moment o constituie inechitatea salarială. Salariul mediu net este de 1.926 lei, iar salariul minim de 610 lei, la agenția de știri.

"În ceea ce privește salarizarea, este o inechitate care, din punctul meu de vedere, nu este explicabilă în ceea ce privește salariile din Agerpres, din TVR și din Radio România. Legal poate fi explicabil, dar din alte puncte de vedere nu cred, pentru că, la fel ca și ei, și noi muncim 24 de ore din 24, avem produse care sunt extrem de importante, poate nu ajung la prima mână în fața cetățeanului, dar nu se poate nega utilitatea Agerpres în ceea ce privește informarea publică", a spus Alexandru Giboi.

Șeful agenției de presă a mai spus că „va fi foarte dificil în perioada următoare să menținem un ritm, atâta timp cât e posibil să fim puși în situația de a ne pleca oameni pentru că nu putem fi competitivi din punct de vedere salarial.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Salariile din institutiile publice de media ar trebui intr-un fel uniformizate, nu vad de ce un redactor de la tvr sa ia mai mult decat un redactor de la radio sau agerpres.

Trimite un comentariu