Skip to main content

Turcescu: „Ponta face presiuni să-mi scoată emisiunea”. Ce spune conducerea B1?

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu anunță pe pagina sa de Facebook că premierul Victor Ponta ar face „presiuni uriașe” pentru a-i scoate emisiunea din grila B1. „Așa a făcut și Năstase pe vremea în care lucram la Europa FM. Lui Năstase i-a mers. Ce va face B1 TV? Aceasta-i întrebarea!”, a mai scris Turcescu.

El spune că aceste presiuni vin după ce jurnalistul a anunțat pe blogul său că luni seara, după ora 21.30, în timp ce autoritățile căutau avionul prăbușit în pădurile din Apuseni, Victor Ponta s-a dus să ia masa cu jurnaliștii și alți politicieni, la un restaurant din Capitală. Materialul este publicat sub titlul: „Aura murea, Ponta chefuia”.

Contactat de paginademedia.ro Robert Turcescu a declarat că deocamdată adună informații legat de presiunile lui Ponta aspra emisiunii sale. „Am publicat acest avertisment pentru a înțelege și domnul Victor Ponta și alții care au această dorință de a mă vedea eliminat de pe micile ecrane și poate chiar din jurnalistică. Am pus acest post pentru a le arăta că e o lume mică și că după 20 de ani am suficiente surse de informare în așa fel încât să ajungă și la mine genul acesta de presiuni. Le știu, ele nu sunt neapărat noi, dar s-au amplificat”, a declarat Turcescu pentru paginademedia.ro.

El a mai spus că până la acest moment nu a avut nicio discuție cu conducerea B1 TV pe această temă. „Consider că conducerea B1 înțelege că nu este o dispută personală ci că este pur și simplu este un demers jurnalistic. Nu am primit până acum nicio dezmințire din partea cuiva că lucrurile pe care le-aș fi postat în textul Aura murea, Ponta chefuia sunt neadevărate. Mai mult decât atât sunt foarte curios să văd reacția premierului în legătură cu această situație. Nu pot decât să privesc cu tristețe la faptul că o sumă de jurnaliști, din care mulți dintre ei foarte buni, au ratat știrea de marți dimineață. Că în vreme ce autoritățile se chinuiau să salveze niște vieți de pe un vârf de munte, premierul stătea la un șpriț, relaxat, într-o cârciumă”, a mai explicat jurnalistul.

Ce spune conducerea B1 TV

Sorin Oancea, director general B1, pentru paginademedia.ro - „Robert Turcescu are de trei ani o emisiune pe post. În ultimii doi ani, de când este Victor Ponta premier, l-a criticat cum a vrut fără să-i spună nimeni nimic. Singurul om care-l poate da afară de la B1 pe Robert Turcescu este Robert Turcescu și audiența pe care o face seară de seară cu emisiunea”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Upsss! Se pare ca a avut dreptate Turcescu (colonel sau necolonel, neimportant) ca i se pregateste ceva.... Uite ca i s-a pregatit si acum dupa cateva luni chiar nu mai are cum sa-l jeneze in vreun fel pe micul ceausescu (& co) in drumu-i glorios, caci iacata lui Turcescu i se "dau in mana" niste documente dubioase - dupa care scurt omul se "auto-desconspira" si mai dubios apoi brusc nu mai are blog, emisiune, cariera, credibilitate, nimic, nimic nimic....
 • CIne e atat de prost sa se uite la televiziunea aia din apartament ! Vede ca e 0 si incearca sa isi acopere intrarea si mai adanc in anonimat cu "interventii politice" ! Somn usor lingailor !
 • Esti pe cale de disparitie?Si cine te-a impidicat sa dispari?Daca tu esi unicat si iti folosesti creierul sa gandesti,sa sti ca restul lumii il folosesc pentru a face cartofi prajiti si oua ochiuri.Ce noroc are tara asta cu tine.
 • Îmi poate spune cineva care este rating-ul emisiunii d-lui COLONEL Robert Turcescu?
  ps. Mie mi-au trebuit 27de ani şi două examene (unul pentru gradul de maior şi al doilea pentru examenul de comandor) pentru a ajunge la gradul domniei sale.
 • Turcescu este un brand pentru B1tv. D-l Radu Banciu isi face emisiunea desfiintindu-i pe toti cei care sint profesionisti in meseria lor. Este rusinos sa-ti faci chipurile meseria birfindu-ti colegii ! Ar fi de rasu'plinsu' sa plece Turcescu si sa ramina Banciu!
 • Turcescu are emisiuni tot mai slabe pentru ca de la un timp are aceeasi invitati, de slaba factura, pe care tot ii roteste. Cu invitati gen Mihai Neamtu si inca doi al caror nume imi scapa acum, ce discutii poti sa ai? Chiar nu merita sa-i urmaresti emisiunea.
 • @Anti-Cristoiu (si te referi la Turcescu! Cine sa va mai inteleaga.)

  Referirea ta la "colonel" si la "ne-ve", denota ca esti complet neinformat!
 • Robert Turcescu este unul dintre puținii profesioniști activi în mass media vizuală. Citind aceste comentarii despre situația sa în momentul în care critică guvernul de rușine pe care mulți îl adoră, te apucă spaima. Când se vor trezi din manipularea ordinară a majorității televiziunilor , cetățenii acestei sărmane țări ? Cine va reuși să îi facă să gândească, să privească atent realitatea existenței în care trăiesc? Se merge cu pași siguri înapoi, spre un stat condus de un partid unic și prin decăderea alarmantă a mass media care cel puțin legal, prin legi fragile, are totuși obligația să informeze corect, chiar dacă ziariștii au convingeri de dreapta sau stânga. Telespectatorii de astăzi sunt fragili în fața manipulării pentru că de după '89 mai nimeni nu a încercat să le explice pe înțelesul dânșilor regulile democrației și libertății de gândire, să le schimbe mentalitatea inoculată de anii comunismului. Cu neuronii spălați prin ajutorul televiziunilor, "gândesc" astăzi, la fel ca pe timpul celui decedat la Târgoviște. Poți fi de acord sau nu cu Robert Turcescu sau cu tonul său, dar te provoacă prin documentare să judeci realitatea. E drept, postul prin alte emisiuni și invitații mereu aceiași întâlniți peste tot, începe să se degradeze. O politică editorială echilibrată începe însă, să manifeste Digi 24, o televiziune ce merită atenție.
 • @ Andrei...tu nu intelegi ca acum partidul te vrea inregimentat. Trebuie neaparat sa fii de o parte sau de alta a baricadei. Daca indraznesti sa te uiti si la Antena si la B1, este o specie dubioasa, chiar periculoasa, care nu foloseste nimanui, deci trebuie nimicita. Dragi indoctrinati, va doresc multa...mamaliga.
 • @Andrei

  Cu alte cuvinte, toti sunt prosti! Toti sunt "la fel".
  Ce noroc are Romania ca mai exista, pe ici pe colo, cate unul (ca tine!) care stie sa-si foloseaca (atata cat e) ... creierul!
 • @mihaela: Eu sunt unealta liber cugetatorilor, o specie pe cale de disparitie in tara asta. Eu imi folosesc creierul pentru a gandi, in loc sa-i las pe aia de la posturile tv ca sa-l foloseasca pentru mine. Asa-i ca te-am derutat cand am spus ca si posturile celor de la putere, dar si cele ale celor din opozitie sunt de ca*at? Daca spun ca sunt toti la fel de prosti, oare unealta cui oi fi?

Trimite un comentariu