Skip to main content

Turcescu: „Ponta face presiuni să-mi scoată emisiunea”. Ce spune conducerea B1?

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu anunţă pe pagina sa de Facebook că premierul Victor Ponta ar face „presiuni uriaşe” pentru a-i scoate emisiunea din grila B1. „Aşa a făcut şi Năstase pe vremea în care lucram la Europa FM. Lui Năstase i-a mers. Ce va face B1 TV? Aceasta-i întrebarea!”, a mai scris Turcescu.

El spune că aceste presiuni vin după ce jurnalistul a anunţat pe blogul său că luni seara, după ora 21.30, în timp ce autorităţile căutau avionul prăbuşit în pădurile din Apuseni, Victor Ponta s-a dus să ia masa cu jurnaliştii şi alţi politicieni, la un restaurant din Capitală. Materialul este publicat sub titlul: „Aura murea, Ponta chefuia”.

Contactat de paginademedia.ro Robert Turcescu a declarat că deocamdată adună informaţii legat de presiunile lui Ponta aspra emisiunii sale. „Am publicat acest avertisment pentru a înţelege şi domnul Victor Ponta şi alţii care au această dorinţă de a mă vedea eliminat de pe micile ecrane şi poate chiar din jurnalistică. Am pus acest post pentru a le arăta că e o lume mică şi că după 20 de ani am suficiente surse de informare în aşa fel încât să ajungă şi la mine genul acesta de presiuni. Le ştiu, ele nu sunt neapărat noi, dar s-au amplificat”, a declarat Turcescu pentru paginademedia.ro.

El a mai spus că până la acest moment nu a avut nicio discuţie cu conducerea B1 TV pe această temă. „Consider că conducerea B1 înţelege că nu este o dispută personală ci că este pur şi simplu este un demers jurnalistic. Nu am primit până acum nicio dezminţire din partea cuiva că lucrurile pe care le-aş fi postat în textul Aura murea, Ponta chefuia sunt neadevărate. Mai mult decât atât sunt foarte curios să văd reacţia premierului în legătură cu această situaţie. Nu pot decât să privesc cu tristeţe la faptul că o sumă de jurnalişti, din care mulţi dintre ei foarte buni, au ratat ştirea de marţi dimineaţă. Că în vreme ce autorităţile se chinuiau să salveze nişte vieţi de pe un vârf de munte, premierul stătea la un şpriţ, relaxat, într-o cârciumă”, a mai explicat jurnalistul.

Ce spune conducerea B1 TV

Sorin Oancea, director general B1, pentru paginademedia.ro - „Robert Turcescu are de trei ani o emisiune pe post. În ultimii doi ani, de când este Victor Ponta premier, l-a criticat cum a vrut fără să-i spună nimeni nimic. Singurul om care-l poate da afară de la B1 pe Robert Turcescu este Robert Turcescu şi audienţa pe care o face seară de seară cu emisiunea”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DM DM
    Upsss! Se pare ca a avut dreptate Turcescu (colonel sau necolonel, neimportant) ca i se pregateste ceva.... Uite ca i s-a pregatit si acum dupa cateva luni chiar nu mai are cum sa-l jeneze in vreun fel pe micul ceausescu (& co) in drumu-i glorios, caci iacata lui Turcescu i se "dau in mana" niste documente dubioase - dupa care scurt omul se "auto-desconspira" si mai dubios apoi brusc nu mai are blog, emisiune, cariera, credibilitate, nimic, nimic nimic....
  • mg mg
    CIne e atat de prost sa se uite la televiziunea aia din apartament ! Vede ca e 0 si incearca sa isi acopere intrarea si mai adanc in anonimat cu "interventii politice" ! Somn usor lingailor !
  • mg mg
    :))
  • costea costea
    Esti pe cale de disparitie?Si cine te-a impidicat sa dispari?Daca tu esi unicat si iti folosesti creierul sa gandesti,sa sti ca restul lumii il folosesc pentru a face cartofi prajiti si oua ochiuri.Ce noroc are tara asta cu tine.
  • ion ion
    Îmi poate spune cineva care este rating-ul emisiunii d-lui COLONEL Robert Turcescu?
    ps. Mie mi-au trebuit 27de ani şi două examene (unul pentru gradul de maior şi al doilea pentru examenul de comandor) pentru a ajunge la gradul domniei sale.
  • un cetatean un cetatean
    Turcescu este un brand pentru B1tv. D-l Radu Banciu isi face emisiunea desfiintindu-i pe toti cei care sint profesionisti in meseria lor. Este rusinos sa-ti faci chipurile meseria birfindu-ti colegii ! Ar fi de rasu'plinsu' sa plece Turcescu si sa ramina Banciu!
  • laur laur
    Turcescu are emisiuni tot mai slabe pentru ca de la un timp are aceeasi invitati, de slaba factura, pe care tot ii roteste. Cu invitati gen Mihai Neamtu si inca doi al caror nume imi scapa acum, ce discutii poti sa ai? Chiar nu merita sa-i urmaresti emisiunea.
  • laur laur
    reper decredibilizat de Banciu ;)
  • Horea Horea
    @Anti-Cristoiu (si te referi la Turcescu! Cine sa va mai inteleaga.)

    Referirea ta la "colonel" si la "ne-ve", denota ca esti complet neinformat!
  • Anti-Cristoiu Anti-Cristoiu
    Colonelul Turcescu ! Detine ceva ilegal, acest grad militar.Jeg ca toti ceilalti facuti militari pe ne-ve,
  • ileana Lucaciu ileana Lucaciu
    Robert Turcescu este unul dintre puținii profesioniști activi în mass media vizuală. Citind aceste comentarii despre situația sa în momentul în care critică guvernul de rușine pe care mulți îl adoră, te apucă spaima. Când se vor trezi din manipularea ordinară a majorității televiziunilor , cetățenii acestei sărmane țări ? Cine va reuși să îi facă să gândească, să privească atent realitatea existenței în care trăiesc? Se merge cu pași siguri înapoi, spre un stat condus de un partid unic și prin decăderea alarmantă a mass media care cel puțin legal, prin legi fragile, are totuși obligația să informeze corect, chiar dacă ziariștii au convingeri de dreapta sau stânga. Telespectatorii de astăzi sunt fragili în fața manipulării pentru că de după '89 mai nimeni nu a încercat să le explice pe înțelesul dânșilor regulile democrației și libertății de gândire, să le schimbe mentalitatea inoculată de anii comunismului. Cu neuronii spălați prin ajutorul televiziunilor, "gândesc" astăzi, la fel ca pe timpul celui decedat la Târgoviște. Poți fi de acord sau nu cu Robert Turcescu sau cu tonul său, dar te provoacă prin documentare să judeci realitatea. E drept, postul prin alte emisiuni și invitații mereu aceiași întâlniți peste tot, începe să se degradeze. O politică editorială echilibrată începe însă, să manifeste Digi 24, o televiziune ce merită atenție.
  • alt Andrei alt Andrei
    @ Andrei...tu nu intelegi ca acum partidul te vrea inregimentat. Trebuie neaparat sa fii de o parte sau de alta a baricadei. Daca indraznesti sa te uiti si la Antena si la B1, este o specie dubioasa, chiar periculoasa, care nu foloseste nimanui, deci trebuie nimicita. Dragi indoctrinati, va doresc multa...mamaliga.
  • Horea Horea
    @Alex. Stefanescu

    Pertinent comentariu dle. Stefanescu!
  • Horea Horea
    @Andrei

    Cu alte cuvinte, toti sunt prosti! Toti sunt "la fel".
    Ce noroc are Romania ca mai exista, pe ici pe colo, cate unul (ca tine!) care stie sa-si foloseaca (atata cat e) ... creierul!
  • Andrei Andrei
    @mihaela: Eu sunt unealta liber cugetatorilor, o specie pe cale de disparitie in tara asta. Eu imi folosesc creierul pentru a gandi, in loc sa-i las pe aia de la posturile tv ca sa-l foloseasca pentru mine. Asa-i ca te-am derutat cand am spus ca si posturile celor de la putere, dar si cele ale celor din opozitie sunt de ca*at? Daca spun ca sunt toti la fel de prosti, oare unealta cui oi fi?

Trimite un comentariu

sus