Skip to main content

Un cotidian din Ploiești, oprit de la difuzare. Ziarul Telegrama acuză implicații politice din partea unui trust apropiat PSD

 

Telegrama de prahova
Foto: Telegrama.ro

Publicitate

La aproape doi ani de la apariţie, cotidianul ploieștean Telegrama este interzis de la difuzare de către trustul Prahova, companie care deține una dintre cele trei rețele de distribuție de presă din județ. Trustul Prahova are și alte produse media - ziar, televiziune - și a fost deținută de Sebastian Ghiță.

Ieri a fost prima zi în care publicația Telegrama nu a mai apărut la chioșcurile de ziare deținute de Editura Prahova. Conducerea Telegrama spune că decizia firmei de distribuție a fost dictată de implicații politice la nivelul "administrației publice locale", pentru că "a avut curajul să-l critice pe primarul Iulian Bădescu (PSD)".

De altfel, primarul criticat de ziarul Telegrama a fost realizator la televiziunea din grupul Prahova pe vremea când era a lui S. Ghiță.

"Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în momentul unei serii de dezvăluiri făcute cu privire la „derapajele” administraţiei publice locale", se arată într-un comunicat de presă al ziarului Telegrama, remis Paginademedia.ro.

Compania care a oprit difuzarea, apropiată de Sebastian Ghiță

Pe lângă firma de distribuție, trustul de presă Prahova mai are în portofoliu său cotidianul Prahova, postul Prahova TV și Radio Prahova. Editura Prahova are aproximativ 25% din piața de distribuție din județul Prahova.

Administrator unic la firma Editura Prahova este Vlad Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, un apropiat al lui Sebastian Ghiță (PSD) - proprietarul România TV.

Vlad Iacobescu este și acționarul majoritar al televiziunii Prahova TV, post ce a aparținut lui Sebastian Ghiță, potrivit informațiilor publicate de ActiveWatch în aplicația Harta Politică a Televiziunilor Locale.

Primarul criticat Iulian Bădescu, fost realizator TV la Prahova TV

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a realizat emisiuni la televiziunea Prahova TV, în perioada în care acest post aparținea lui Sebastian Ghiță (deputat PSD).

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din comunicatul de presă al ziarului Telegrama de Prahova, prin intermediul căruia redacția își anunță cititorii că publicația poate fi găsită în continuare "în reţelele de distribuţie a ziarelor Calliope şi ABC Press sau pe baza de abonamnet".

Comunicatul de presă al cotidianului Telegrama

Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în momentul unei serii de dezvăluiri făcute cu privire la „derapajele” administraţiei publice locale.

FILMUL EVENIMENTELOR.

"În data de 27 ianuarie, conducerea cotidianului Telegrama a fost anunţată telefonic în legătură cu încetarea distribuţiei în reţeaua „Prahova”, motivându-se că „aşa s-a primit ordin de mai sus”. La solicitarea noastră, societatea Editura Prahova a trimis o adresă scrisă de reziliere a contractului de difuzare, care ar fi trebuit să fie pusă în aplicare după o perioadă de preaviz. Cu toate acestea, pe 28 ianuarie, ziarul nu a fost distribuit în această reţea.
Este o măsură abuzivă, care încalcă orice normă de bun-simţ privind asigurarea unei egalităţi de şanse între publicaţiile din Prahova, dreptul la opinie, libera exprimare şi corecta informare a cititorilor."

"Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în contextul dezvăluirilor făcute de cotidianul nostru cu privire la administraţia Iulian Bădescu şi modul în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului:

„Redacţia Telegrama nu se lasă intimidată de aceste acţiuni dictatoriale şi va continua să informeze cititorii în mod obiectiv, aşa cum am procedat de fiecare dată când am descoperit nereguli în cadrul administraţiei publice. Suntem convinşi că, în ciuda acestor piedici, prahovenii vor căuta în continuare să citească ziarul Telegrama, îi asigurăm că o să rămânem la fel de incisivi, aşa cum ne-am obişnuit cititorii şi le mulţumim tuturor celor care au fost şi sunt alături de noi”, afirmă Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama de Prahova.

Telegrama de Prahova poate fi găsită în continuare în reţelele de distribuţie a ziarelor Calliope şi ABC Press sau pe bază de abonament." (comunicatul de presă al ziarului Telegrama de Prahova)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • nu conteaza ce tiraj au ziarele ci conteaza foarte mult ca ele sa apara iar cititorii sa aleaga, nu poti interzice nimanui nimic numai pentru faptul ca nu ai aceiasi opinie sau opinii cu a lor, este strigator la cer ceia ce face aceasta mafie uselista cu tara noastra, astea ne termina si fizic si psihic,trebue sa iesim in strada.Exemplu, UCRAINA.
  • Nu conteaza ce tiraj are,cert este ca in Ploiesti cat si in toata Prahova nu misca nimic fara Tovarasul cosma & badescu, tot ce deranjeaza PSD-u e Decapitat.

Trimite un comentariu