Skip to main content

UPC, sesizare către CNA cu privire la „acţiunile abuzive” ale Antena Group

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

UPC România a sesizat CNA cu privire la "acţiunile abuzive" ale Antena Group, care "condiţionează tehnic şi financiar" retransmisia televiziunilor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi GSP TV, încălcând astfel prevederile legislaţiei audiovizualului privind regimul "must carry", scrie Mediafax.

Principiul "must carry" este reglementat prin articolul 82 din Legea audiovizualului şi le impune operatorilor de cablu să retransmită anumite televiziuni. Totodată, acelaşi principiu le impune şi televiziunilor difuzate în pachetul "must-carry" al cabliştilor să fie libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice şi financiare.

UPC România a transmis, în 27 ianuarie, o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Potrivit documentului, UPC România spune: "Dorim să vă supunem atenţiei anumite acţiuni abuzive ale Antena Group, care reprezintă încălcări flagrante are prevederiior legale privind regimul must carry".

Compania UPC România spune că a fost informată de către Antena Group, prin intermediul a patru notificări, că vor fi modificaţi parametrii tehnici de emisie şi recepţie pentru Antena 1, Antena 2, Antena 3 - News & Current Affairs, Euforia TV şi GSP TV, toate aceste televiziuni fiind obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii, potrivit listei "must carry", publicate pe site-ul CNA în conformitate cu Legea audiovizualului.

"Ca urmare a acestor modificări, UPC nu va mai putea retransmite Canalele (cele cinci televiziuni din portofoliul Antena Group, n.r.) decât dacă va efectua o serie de investiţii importante în echipamente compatibile cu noii parametri impuşi de Antena Group. În schimb, aceste modificări vor atrage o reducere semnificativă a costurilor radiodifuzorului cu transmisia Canalelor", spune UPC România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dragomir dragomir
    ups in Breaza Prahova are mari probleme privind imaginea cand ploua,am facut multe sesizari dar degeaba nu vor sa investeasca ca RCS .
  • ziDzi ziDzi
    oare se va ajunge ca Antenele sa se vizioneze numa pe Dolce!?
  • cosmin cosmin
    In sfarsit cineva care stie ce vorbeste ! Lasati pupaturile ca nu mai merge mult.
  • gaby gaby
    Spui despre un om ca e praf fara a aduce niciun argument care sa sustina asta. Hai sictir! Tu esti cea care o arde la modul pupatul si remuneratul, dar asta nu iti da dreptul sa ii amesteci pe toti in aceeasi oala cu tine.
  • STF STF
    Deci: omul, a scris un comentariu tehnic (unde explica conditiile tehnice cerute de Antena Group) si apolitic (adică: nu il invoca pe Voiculescu, nici pe Antonescu si nici chiar pe Basescu) dar tu, neavand inteligenta necesara sa intelegi niste chestii tehnice marunte, in faci praf pe om, intr-un domeniu in care se vede ca se pricepe (si chiar daca nu se pricepe, oricum e mai documentat fata de tine, vacă cu cabină, ce esti). Printre randurile scrise parca cu copita de tine, se vede cum apartii unui anumit grup politic. Nu-ti convine, nu mai citi, schimba canalul, nu mai comenta ......
  • Gaetano Gaetano
    BINE PUNCTAT, MONICA !!!
  • monica monica
    dl Ion, santeti praf cu toate informatiile astea. in fine, oamenii din industrie care au acces la date financiare si de audienta stiu exact cat mintiti. hai, mars la casierie la antene!
  • Doru Doru
    Este foarte adevarat. Multi anti-antenisti se gandesc la Voiculescu si activitatea lui politica sau de fost securist. Cu toate astea, fiecare trust de presa are cate un post de stiri sau un ziar care intoxica. Ma rog, de ce nu enunta nimeni nimic despre Taraf sau Mynele? Va plac mai mult decat Euforia sau GSP? Oamenii au telecomanda. Televiziunile au contracte de reclama (in principal) si emisiuni dedicate sau santaj (in secundar) din care sa traiasca. Daca nu au audienta atunci nu au nici venituri si se inchid. Spune mai bine ca problema sta in educatie. Oamenii de rand nu prea discern.
  • bch bch
    Ar fi interesant daca ne-ar putea lamuri cineva din domeniu cum e cu "Sunt o tv must carry, trebuie sa ma retransmiti neaparat, dar ma retransmiti daca-mi platesti cat vreau eu." Ma refer la lamuriri juridice. Un articol cu pasaje din legi si regulamente, o pozitie a CNA etc.
  • gaby gaby
    noName, in Romania multe lucruri sunt gratis, dar pe bani. Sa stii ca si operatorii de cablu, Akta si RCS in cazul meu, cer bani abonatilor pentru activarea cartelelor.
  • gaby gaby
    Daca vor coda canalele, fiind sub incidenta principiului must carry, vor fi obligati sa furnizeze cartelele pentru decodare. UPC-ul ce vrea.....si antenele si receptoarele compatibile (conax, nagravision etc)? Poate vor si niste tehnicieni care sa le puna in functiune?
  • gaby gaby
    In sfarsit un comentariu pertinent!
  • Ion Ion
    De prin februarie se vor coda toate posturile Intact in Conax pe 16 grade est (de acolo retransmit majoritatea cablistilor) si din cate am inteles, fiecare cablist va primi cate o cartela pt. fiecare post, dar nu si reciverul... Presupun ca asta e "conditionarea tehnica" care o vede UPC-ul si vrea o reducere pe parte financiara de la Intact, dar acesta nu accepta (asta fiind "actiunea abuziva de conditionare financiara")
    Oricum, UPC-ul "tipa" pe partea retransmiterii Antenelor pe satelit pt. ca acolo nu exista principiul "must carry" si ei platesc o suma de bani Antenelor pentru a le avea in pachet. Upc a castigat multi clienti pe partea de satelit (Focussat) cand Digi nu au vrut sa mai preia "Antenele".
    Sunt persoane din acest mediu al internetului care daca nu urmaresc sau nu le plac aceste posturi tv ale Intact, cred ca nici alti nu le urmaresc... nu vreau sa le dau o veste proasta, dar "Antenele" sunt printre primele in preferintele multor romani, cred ca daca adunam toti telespectatorii celor cinci televiziuni de la intact, cu siguranta sunt peste cei de la trustul Pro.
    Si pt. a incheia si sa nu sariti pe mine cu comentarii ca tin cu "Antenele" , vreau sa va zic ca orice post tv. difuzeaza emisiuni care sunt cerute de telespectatori pt. ca asta le aduce bani, multi bani. Deci daca se cere "manelarism", atunci se difuzeaza "manelarism"(asta ca sa vedeti ce fel de natie suntem), deci nu mai criticati televiziunile din Romania.
  • noName noName
    Nu e vorba de standarde, e doar vorba de banii. Canalele "must carry" trebuie să fie gratuite iar faptul că Antena cere bani pentru a le oferi cartelele de decriptare este total ilegal (dar la ce altceva puteai să te aştepţi de la un securist turnător ca Voiculescu).
  • noName noName
    Se cam întoarce roata acum. Când a băgat UPC Eurosport RO toţi au sărit pe Dolce şi pe RDS cum de nu au echipamentul necesar şi gata pregătit să transmită. Acum a căzut şi UPC în aceeaşi capcană şi se vaită că nu are echipament să retransmită.

Trimite un comentariu

sus