Skip to main content

ActiveWatch cere sancționarea politicianului care a jignit-o pe jurnalista de la B1 TV

 

bunea stancu - b1"Manifestările agresive și jignitoare la adresa presei sunt intolerabile", spune ActiveWatch într-o scrisoare adresată Partidiului Social Democrat în care cere sancționarea președintelui CJ Brăila care a jignit-o pe jurnalista de la B1 TV.

Publicitate

"Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de asemenea comportamente și să-l sancționeze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea", se arată în scrisoarea semnată de ActiveWatch.

Ieri, președintele Consiliului Județean Brăila a jignit și a amenințat public cu bătaia o jurnalistă (Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv), care i-a adresat o întrebare în cadrul unei conferințe de presă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv, l-a întrebat pe președintele CJ Brăila dacă intenționează să demisioneze și el, după ce Prefectul județului fusese demis de primul ministru pentru proasta gestionare a efectelor viscolului din ultimele zile. Stancu Bunea a răspuns: „Niște obraznici, mă. Niște fâțe. (...) Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ți trimit demisia, mă. Niște nesimțiți. Nu aveți pic de bun simț."

Scrisoarea ActiveWatch, în continuare:

Către Partidul Social Democrat
În atenția dlui președinte de partid Victor Ponta

"Dle președinte, dorim să vă aducem în atenție comportamentul unui coleg de partid, președintele organizației PSD Brăila și președinte al Consiliului Județean Brăila, dl. Stancu Bunea. În data de 31 ianuarie acesta a jignit grav și a amenințat public cu bătaia o jurnalistă care i-a adresat o întrebare în cadrul unei conferințe de presă.

Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv, l-a întrebat pe președintele CJ Brăila dacă intenționează să demisioneze și el, după ce Prefectul județului fusese demis de primul ministru pentru proasta gestionare a efectelor viscolului din ultimele zile. Stancu Bunea a răspuns: „Niște obraznici, mă. Niște fâțe. (…) Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ți trimit demisia, mă. Niște nesimțiți. Nu aveți pic de bun simț.”

Considerăm că un asemenea comportament sfidează cadrului democratic, este nedemn pentru un demnitar public și dovedește o gravă lipsă de respect pentru munca jurnaliștilor și pentru rolul presei în societate.

Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de asemenea comportamente și să-l sancționeze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea. Ca principal partid de guvernământ, PSD trebuie să-și asume întrebările și atitutdinea critică din partea jurnaliștilor, având o obligație în plus să respecte rolul presei într-o societate democratică și să transmită politicienilor și demnitarilor că manifestările agresive și jignitoare la adresa presei sunt intolerabile."

 

MirceaToma
Președinte ActiveWatch

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • asa-zisa amenintare, venita ca urmare a unei intrebari stupide, a fost facuta intr-o discutie privata, nu public, si nu i-a fost adresata direct jurnalistei, ci a fost o descarcare nervoasa a individului (plin de alte pacate, no problem, dar nu si asta)! hai sa fim seriosi, e ca povestea cu tiganca imputita a lui Basescu.
  • Uitati-va ce fata de om preistoric are sa nu spun altceva. Ce pretentie puteti avea ?Asa sunt multi alesi locali.Presa locala este aservita acestor Dumnezei locali si o cumperi numai daca te intereseaza mica publicitate(sa vezi anunturile de job,vanzare-cumparare,morti...) ca in rest nu ai incredere in nimic din ce scrie in paginile publicatiilor lor.
  • parca ar fi prima oara cand jigneste acest baron BUNEA STANCU ,cautati pe net sa vedeti cum vorbeste si cate dosare are
  • Mi se pare normal ca ActiveWatch sa ai atitudine la un asemenea caz.Ma astept ca si M. Bot sa sustina acest demers, nu sa tina partea celor care mulg Primaria Lugoj.Astai sunt jurnalisti adevarati, nu prietenii tai care se dau victime din birou !

Trimite un comentariu