Skip to main content

CNA s-a răzgândit. Kanal D, amendat cu 10.000 de lei pentru un reportaj cu camera ascunsă.

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea postului Kanal D cu 10.000 de lei pentru un material făcut cu camera ascunsă despre un medic de familie care eliberează avize psihologice după „fizionomia pacientului”.

Sancțiunea vine la o săptămână după ce consiliul decisese că respectivul reportaj nu a încălcat legislația audiovizuală. Însă, doctorița filmată cu camera ascunsă în reportaj a solicitat reanalizarea subiectului și s-a prezentat în fașa CNA pentru a-și expune punctul de vedere.

La reanalizarea subiectului, membrii au considerat că a fost încălcată legislația privind informarea corectă și dreptul la imagine al persoanei prezentate în reportaj.

Amenda de 10.000 de lei a fost propus dă Narcisa Iorga, membru CNA și a fost votată de opt membri, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, laura Georgescu și Răsvan Popescu. Christian Mititelu și Radu Călin Cristea au fost împotrivă.

Narcisa Iorga – „Eu cred că e un subiect fabricat, cusut cu ață albă. Jurnaliștii nu au mers ei cu camera ascunsă. Știu că pt o anchetă stai și lună. Ce au făcut ei aici, au intrat într un scandal între medici. S-au folosit de o persoană care a avut acea filmare cu camera ascunsă. Nu au făcut un reportaj așa cum scrie la facultatea de jurnalism.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Am vazut atitea stiri la televizor in care erau folosite imagini luate cu camerele ascunse...si la Pro tv si la Antene...asa ca ma mira decizia CNA.
  • Uau !! Narisa Iorga a ajuns sa dea lectii de jurnalism!!! Cine a lucrat cu ea stie ca in realitate este o NULITATE ! In ce tara traim!!
  • In romania infractorii sunt mai presus de cetățean...
    I-l prinzi pe infractor ca ți-a furat masina ? Riști închisoarea! I-l filmezi si ii arati la public? Amenda!...

Trimite un comentariu