Skip to main content

Realitatea Media a mai pierdut două licențe TV locale

 

sigla realitatea tvSocietatea Realitatea Media, care operează Realitatea TV, a pierdut cinci licențe locale în două săptămâni. Consiliul Național al Audiovizualului a retras, în ședința de astăzi, două licențe TV locale, una pentru stația Realitatea TV Banat și una pentru Realitatea TV Iași.

Publicitate

Decizia de astăzi a Consiliului vine la mai puțin de o săptămână, după ce Realitatea Media a mai pierdut trei licențe locale - una de radio (Realitatea FM Pitești) și două pentru stațiile Realitatea TV din Alba Iulia și Baia Mare. Despre decizia CNA, din 31 ianuarie, Paginademedia.ro a scris AICI.

Precizăm că postul Realitatea TV Iași nu a emis niciodată. Realitatea Media a primit licență de la CNA pentru stația din Iași, pe data de 31 ianuarie 2012, dar aceasta nu a fost pusă în funcțiune. Consiliul a constatat că au trecut doi ani, termenul limită în care Realitatea Media putea lansa acest post de televiziune. În consecință, forul audiovizualului a hotărât în unanimitate ridicarea licenței pentru televiziunea din Iași.

În cazul Realitatea TV Banat, licența a fost retrasă pentru că această stație și-a întrerupt emisia pentru 90 de zile (25 oct. - 25 dec. 2013). După această perioadă emisia nu a fost reluată.

Ce spune legea?

"Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate; b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului". ( Art. 57, alineatul 1, literele a şi b - Legea audiovizualului).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Va rog comunicați articolul de mai sus din lege , si membrilor PNL CNA si PDLPMP CNA, "decât " sa citească si sa aplice si pentru THE MONEY Channel, post care a încetat sa emită din luna Decembrie, CNA are toate rapoartele, dovezile, dar caută si se străduiesc sa l mai ajute odată pe Gusa, drept rasplata pentru aparițiilor domniilor lor si a domnului Udrea in emisiunile realitatea . Domnu Secretar se stat degeaba Cristea, domnule secretar de stat degeaba Mititelu, cititi nene legea. Si aplicați o !!!!

Trimite un comentariu