Skip to main content

România TV, taxat cu 10.000 de lei pentru limbajul grosolan al lui Ciuvică

 

61435318

Publicitate

Schimbul grosolan de replici dintre Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigatii Politice, şi europarlamentarul Cristian Preda a scăpat cu o amendă de 10.000 de lei, după ce un alt membru CNA propusese o sancţiune de 40.000 de lei. „Căcărează băsistă”, „răhăţel băsist” şi „comunist împuţit” au fost câteva dintre apelativele folosite de Mugur Ciuvică în discuţia cu europarlamentarul. În acelaşi timp, Cristian Preda îi răspundea că a fost „uşierul lui Emil Constantinescu”.

Derapajul din emisiunea NewsDesk, realizată de Liliana Ruse, a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru că moderatorul nu a intervenit în ciorovăiala celor doi.

Declaraţia zilei a venit de la Valentin Jucan. Într-un moment care a stârnit râsul întregii săli, Valentin Jucan a propus 40.000 de lei amendă. O explicaţie antologică, pe modelul caragialesc al număratului steagurilor:

Valentin Jucan:

„Eu am o propunere. Căcărează băsistă a zis de opt ori, deci 80.000 de lei, răhăţel şi răhăţel băsist a zis de două ori, deci 100.000 şi comunist împuţit, încă una, ajungem la 110.000 de lei.

Acum încep să scad. Liliana Ruse a zis: „Nu, nu domnule Ciuvică, vă rog", minus 10.000.

„Domnu Ciuvica, va rog mult", încă 10.000 de lei.

„Domnul Ciuvică, vă rog foarte mult", minus 10.000 de lei.

„Domnul Ciuvică, chiar vă rog mult, zău!", încă 10.000.

„Domnul Ciuvică, vă rog încă o dată, vă rog foarte mult", eu de aici nu înţelegeam dacă doamna îl roagă să se oprească sau să continue. Aici nu m-am prins.

Şi am făcut aşa, 110.000 minus de 7 ori 10.000 de lei, sunt 40.000 de lei. Mă refer strict la cuvintele astea cele mai grave, căcărează şi comunist împuţit.”

Propunerea lui Jucan a avut cinci voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Narcisa Iorga, membru CNA, le-a cerut celor patru care au votat împotriva amenzii să-şi motiveze alegerea, însă numai doi au făcut-o.

Monica Gubernat: 

Ştiţi ce a fost interesant, că aţi blamat doar acuzaţiile domnului Ciuvică. La ale domnului Preda nu a fost nicio problemă. Dacă aţi fi considerat atacuri şi ce a făcut domnul Preda la domnul Ciuvică, poate. Nu votez propuneri politice, punct!

Laura Georgescu, preşedinte CNA:

În individualizarea sancţiunii, sunt obligată în cazul săvârşirii uneia dintre contravenţii să ţin seama de gravitatea faptei, de repetarea acesteia şi de sancţiunile primite anterior pe o perioadă de cel mult un an. Vă reamintesc că pe 13 ianuarie la un radiodifuzor pentru afirmaţiile lui Corneliu Vadim Tudor şi a unui realizator de pamflet care desfiinţat naţia moldovenească, la propunerea de 10.000 de lei, cu cvorum complet au fost exact şase voturi.

Ca atare, votul meu, având în vedere că la emisiunea respectivă au participat Mugur Ciuvică, comentator politic, Cătălin Striblea, jurnalist, Cristian Preda, europarlamentar independent, Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, consider că moderatorul a permis clar separarea opiniilor de fapte, dând posibilitatea fiecărui invitat să-şi exprime punctul de vedere. Consider că libertatea de exprimare asigură libertatea opinie care în orice formă s-ar găsi este inviolabilă.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Badea Badea
    Retard TV :)))
  • Alex is Alex is
    Cotet TV

Trimite un comentariu

sus