Skip to main content

România TV, taxat cu 10.000 de lei pentru limbajul grosolan al lui Ciuvică

 

61435318

Publicitate

Schimbul grosolan de replici dintre Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigatii Politice, și europarlamentarul Cristian Preda a scăpat cu o amendă de 10.000 de lei, după ce un alt membru CNA propusese o sancțiune de 40.000 de lei. „Căcărează băsistă”, „răhățel băsist” și „comunist împuțit” au fost câteva dintre apelativele folosite de Mugur Ciuvică în discuția cu europarlamentarul. În același timp, Cristian Preda îi răspundea că a fost „ușierul lui Emil Constantinescu”.

Derapajul din emisiunea NewsDesk, realizată de Liliana Ruse, a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei pentru că moderatorul nu a intervenit în ciorovăiala celor doi.

Declarația zilei a venit de la Valentin Jucan. Într-un moment care a stârnit râsul întregii săli, Valentin Jucan a propus 40.000 de lei amendă. O explicație antologică, pe modelul caragialesc al număratului steagurilor:

Valentin Jucan:

„Eu am o propunere. Căcărează băsistă a zis de opt ori, deci 80.000 de lei, răhățel și răhățel băsist a zis de două ori, deci 100.000 și comunist împuțit, încă una, ajungem la 110.000 de lei.

Acum încep să scad. Liliana Ruse a zis: „Nu, nu domnule Ciuvică, vă rog", minus 10.000.

„Domnu Ciuvica, va rog mult", încă 10.000 de lei.

„Domnul Ciuvică, vă rog foarte mult", minus 10.000 de lei.

„Domnul Ciuvică, chiar vă rog mult, zău!", încă 10.000.

„Domnul Ciuvică, vă rog încă o dată, vă rog foarte mult", eu de aici nu înțelegeam dacă doamna îl roagă să se oprească sau să continue. Aici nu m-am prins.

Și am făcut așa, 110.000 minus de 7 ori 10.000 de lei, sunt 40.000 de lei. Mă refer strict la cuvintele astea cele mai grave, căcărează și comunist împuțit.”

Propunerea lui Jucan a avut cinci voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Narcisa Iorga, membru CNA, le-a cerut celor patru care au votat împotriva amenzii să-și motiveze alegerea, însă numai doi au făcut-o.

Monica Gubernat: 

Știți ce a fost interesant, că ați blamat doar acuzațiile domnului Ciuvică. La ale domnului Preda nu a fost nicio problemă. Dacă ați fi considerat atacuri și ce a făcut domnul Preda la domnul Ciuvică, poate. Nu votez propuneri politice, punct!

Laura Georgescu, președinte CNA:

În individualizarea sancțiunii, sunt obligată în cazul săvârșirii uneia dintre contravenții să țin seama de gravitatea faptei, de repetarea acesteia și de sancțiunile primite anterior pe o perioadă de cel mult un an. Vă reamintesc că pe 13 ianuarie la un radiodifuzor pentru afirmațiile lui Corneliu Vadim Tudor și a unui realizator de pamflet care desființat nația moldovenească, la propunerea de 10.000 de lei, cu cvorum complet au fost exact șase voturi.

Ca atare, votul meu, având în vedere că la emisiunea respectivă au participat Mugur Ciuvică, comentator politic, Cătălin Striblea, jurnalist, Cristian Preda, europarlamentar independent, Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, consider că moderatorul a permis clar separarea opiniilor de fapte, dând posibilitatea fiecărui invitat să-și exprime punctul de vedere. Consider că libertatea de exprimare asigură libertatea opinie care în orice formă s-ar găsi este inviolabilă.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu