Skip to main content

Șefa CNA încurajează campania Antena 3 - "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie": "M-aș bucura să continue. (...) Mă asociez public cu sclavul acestei țări"

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

 

SUPORTERUL DE LA CNA. Șefa CNA încurajează public o campanie a Antenei 3. Astăzi, în timpul ședinței în care se dezbătea campania "România, zece ani de sclavie", Laura Georgescu a aprobat public demersul postului Intact și chiar l-a încurajat.

"Personal am toată considerația pentru serial, m-aș bucura să continue. El face parte și din viața noastră", a spus Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului după vizionarea câtorva materiale pentru care Administrația Prezidențială a trimis trei reclamații la CNA.

Mai mult decât atât, șefa Consiliului Național al Audivizualului a spus că se asociază "public cu sclavul acestei țări", amintind de un moment din viața personală când, abia întoasă din concediul maternal, salariul i-a fost diminuat cu 25%.

Ascultă AICI înregistrările din timpul ședinței CNA, postat de membrul CNA, Narcisa Iorga. 

"Toate episoadele din ceea ce își dorește acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute din punct de vedere jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă așa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. (...) Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei țări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiția de sclav", a mai spus președintele Consiliului Național al Audiovizualului, în ședința de astăzi.

Aceasta a precizat că prin această declarația a vrut să-și justifice decizia de a nu vota o sancțiune pentru emisiunile postului Antena 3, discutate în ședința de astăzi.

"Mă asociez cu termenul de sclav, care nu face decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul", a mai declarat președintele CNA.

De unde a plecat discuția?

Postul de știri Antena 3 a difuzat o retrospectivă a mandatului președintelui Traian Băsescu, împărțit în mai multe episoade de 3-4 minute. Administrația Prezidențială a trimis la CNA trei reclamații cu privire la câteva episoade din acest serial, difuzate de Antena 3, în zilele de 28 ianuarie, 3 și 4 februarie.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a propus pentru acest serial, dar și pentru alte emisiuni ale postului Antena 3 difuzate în perioada 6 ianuarie - 7 februarie, o amendă de 70.000 de lei, "ca în cazul B1 TV".

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat emisiunile Sinteza zilei ( din 6 ianuarie), Esențial (16 ianuarie) și câteva ediții ale emisiunilor Previziunea Zilei, Esențial și Se întâmplă în România, difuzate pe 28 ianuarie, 3, 4 și 7 februarie.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, declarația șefei CNA din ședința de astăzi cu privire la serialul "România, zece ani de sclavie":

Laura Georgescu, președintele CNA:

"Toate episoadele din ceea ce își dorește acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă așa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. Mi-am amintit vizionând aceste seriale momentul 2005, când pentru prima oară m-am felicitat că am părăsit profesia de jurnalist TV. (...) Public îl felicit pe reprezentantul, nu știu cine este producătorul, nu-mi dau seama cine face aceste episoade, pentru că merita pomenit. Într-adevăr aceste retrospective erau făcut doar în televiziunea publică. Vă spun tot public, că în 2010, întoarsă după ce făcusem doi copii la serviciu am primit drept cadou o tăiere de 25% din salariu. Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei țări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiția de sclav. Nu știu să fac altceva decât am învățat în școala românească, făcută gratuit, e foarte adevărat. Persoanl am toată considerația pentru serial, m-aș bucura să continue. El face parte și din viața noastră."

Declarația președintelui CNA, Laura Georgescu, a iscat reacții din Narcisei Iorga, care a spus că a propus sancționarea postului Antena 3 pentru "informații incorecte", "amestecarea faptelor cu opiniile" și pentru "limbajul injurios al realizatorilor".

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Eu nu neg demersul jurnalistic în sine, acela al retrospectivei la finalul celor două mandate ale preşedintelui României (la modul general). (...) Nu voi felicita niciodată un radiodifuzor care încalcă legislaţia audiovizualului prin astfel de produse aşa-zis jurnalistice", a spus Iorga.

Florin Gabrea, un alt membru CNA, a intervenit în discuție spunându-i Laurei Georgescu că afirmațiile sale cu privire la spoturile de la Antena 3 nu sunt altceva decât niște declarații politice.

"Eu nu mă simt deloc sclav, asta-i una. Ați sărit ca arsă atunci când a fost acea emsiune cu Puric (Dan Puric - Sub semnul întrebării, emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV), care a spus că România este un stat mafiot securist. Dumneaovastră ați subsumat că dumneavoastă nu faceți parte din acest stat și ați reacționat vehement, cu acea sancțiune. Constat astăzi, decizia de a tăia salariile cu 25% este o decizie politică, pe care a luat-o Guvernul Boc împreună cu domul Traian Băsescu (...) Este o afirmație politică (...) Nu ați observat din noianul de măgării nesfâșite spune și de Gâdea și de Ciuvică, dar ați fost foarte revoltată că de ce a tăiat Boc și Băsescu 25%. Ați avut o declarație politică, îmi pare foarte rău", a spus Florin Gabrea.

Laura Georgescu a spus apoi "mă asociez cu termenul de sclav care nu face altceva decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul (...) Noi am trăit aceste lucruri".

Ce se spunea într-unul dintre spoturile retrospectivei de de la Antena 3?

"Prin promisiuni neonorate, prin minciună, manipulare și distrugere sistematică a partenerilor și adversarilor politici, prin dărâmarea încrederii în valorile democrației, prin șubrezirea instituțiilor statului, prin îngrădirea libertății presei, prin defăimarea României în cancelariile occidentale dar mai ales prin ignorarea voinței propriului popor din cea mai înaltă poziție de șef al statului, Traian Băsescu a condamnat România la 10 ani de executare. 10 ani de sclavie".

Fiecare dintre cele trei reclamații ale Administrației Prezidențiale se încheie astfel: "Vă rugăm să binevoiți, Doamnă Președintă, a analiza dacă montajul  (...) respectă principiile unei informări corecte, precum și legislația în vigoare".

"România, condamnată la 10 ani", "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie" și "10 ani de sclavie sub Traian Băsescu" - au fost titlurile celor trei fragmente din retrospectiva realizată de Antena 3, care au fost reclamate la CNA.

Preşedinţia a mai sesizat CNA și cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei" difuzată de Antena 3 pe 6 ianuarie.

În ediția Sinteza Zilei din 6 ianuarie au fost dezbătute două dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinţa în cazul lui Adrian Năstase (acesta a fost condamnat definitiv în dosarul Zambaccian la 4 ani de închisoare cu executare) şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aşteptat în faţa instituţiei de un grup de persoane aflate la intrare.

"În cadrul emisiunii menţionate au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui Rormâniei, domnul Traian Băsescu", se spune în sesizarea primită de CNA de Administrația Prezidențială.

Ce au spus Gâdea, Ciuvică și Ursu, în emisiunea Sinteza Zilei, din 6 ianuarie?

Mihai Gâdea:

"Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări, chiar şi atunci când loveşte un copil este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că, într-o zi, nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»".

Mugur Ciuvică:

"Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (...)".

Adrian Ursu a făcut afirmaţii precum:

"Păi, măi, spălare de bani în formă continuată ca la neamul Băsescu eu nu cred că există undeva (...)".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Dupa infatisare, nu ar parea ca a fost o cursanta pe la invatamantul politic practicat in recgimul de trista amintire.Totusi, modul, dar mai ales tupeul cu care insa face si desface politica pe fata pentru un anume post tv., arata ca provine dintr-un mediu cu radacini adanc infipte prin acea zona Sa cred ca miroase a restauratie bine organizata si condusa ?
  • După o astfel de declarație publică a șefei CNA pe care îi plătesc acum "sclavia" politică toți contribuabili acestei sărmane țări, TREBUIE DESTITUITĂ !!! Asta s-ar întâmpla rapid într-o țară cu adevărat democratică. Să o angajeze Antenele pe această persoană care dictează în audiovizual.
  • Draga Lizuca, de ce nu te semnezi "Laura" sau "prietenii Laurei"? E profund penibil sa afirmi ce tocmai ai afirmat, iti scrie cu drag unul din fostii colegi de la MTP care stie exact cate parale face "cel mai bun producator de TV" Laura. Si nu sunt singurul, stii bine.
  • Laura Georgescu este cel mai bun producător de TV pe care l-a avut televiziunea in România. Cei care au lucrat cu ea stiu foarte bine despre ce vorbesc. Tocmai ca este un om care vine din mediul privat, la stat. Ea știe cum si ce sa facă ptr ca acest CNA de c..t sa meargă. Este printre putinii oameni de la CNA care au mincat televiziune pe piine in anii de glorie ai PROTV. Fortza, Lauura!!!
  • O duhoare insuportabila de dejectii verbale se simte de pe talpile celor care au dus dreptatea pina la capat din studiourile haznalelor prin toate birourile guvernamentale si institutionale... felicitari pt suportabilitate...
  • sefa CNA si multi de pe la CNA ii sunt datori vinduti lui Ponta - care a devenit un apropiat a lui Dan Voiculescu...asa ca Antena 3 va mai fi sanctionata de-acum incolo...din an in paste...
  • Laura Georgescu cum a ajuns președinte CNA ?
    a numit-o PSD-ul, e o activista de partid, nu e niciun secret
  • Ireal! Doamna asta expune public si intr o functie publica niste frustrari. Toata lumea a fost supusa acelorasi conditii, bune sau nebune. Nu traim totusi in totalitarism, da o incolo, nu e ca si cum a3 tine cu revolutionarii care vor sa darame un sistem ca in 89. Suntem o tara cat de cat normala, iar duduia asta a devenit subit victima nr1 a regimului. Daca functia ei are legatura directa cu cele 3 principii ale jurnalismului, atunci e pe langa rau de tot.

Trimite un comentariu