Skip to main content

Tolontan: Circuitul banilor la România libera. Cât produce ziarul și unde s-au dus cele 23 de milioane de euro

 

romania libera 25 aprilie

Publicitate

„Ziarul încasează mulți bani din anunțuri. Mai mult decît se poate bănui! Peste 1 milion de euro pe an!”, scrie Cătălin Tolontan despre România liberă într-o postare pe blogul său.

Jurnalistul a scris despre veniturile ziarului România liberă, despre situația patronului său, Dan Adamescu, dar și despre cele 23 de milioane de euro care s-au plimbat de la Astra Asigurări la societatea care editează România liberă.

El mai spune că Dan Adamescu nu se simte bine, „la propriu”, iar în ultimele zile a fost aproape permanent însoțit de medici, după cum dezvăluie o sursă a lui Tolontan.

„Ce se întîmplă în Medien Holding, locul unde a intrat împrumutul enorm de la Astra, nu știu decît Dan Adamescu și fiul său Alexander, acesta fiind și administratorul societății”, scrie Tolontan. „Cum a folosit Adamescu împrumutul de 23 de milioane de euro scos din Astra, se va afla. În timp, se va ști și cu ce bani a cumpărat Intercontinentalul.”, a mai scris el.

Pe de altă parte, el explică din ce trăiește România liberă. În primul rând, din mica publicitate, care ajunge la un milion de euro pe an, cam cât câștigă alte titluri din marea publicitate, print plus online.

„Sînt trei feluri de anunțuri: mica publicitate (în general de la persoane private), anunțurile de la autoritățile de stat (aici Puterea i-a dat o mina de ajutor lui Adamescu) și anunțurile juridice”, mai explică Tolontan.

La venituile din mica publicitate se mai adaugă și cele din marea publicitate și venituri din proiectele europene.

„Sigur că România liberă e pe minus în ultimii ani, aproape toate trusturile de presă și titluri sînt, dar contribuția patronatului este tot mai mica la finanțarea pierderilor. Se măresc soldurile, se intră în insolvență, se trece pe alte societăți, dar nu se investește! Nu e un reproș, ci o constatare”, remarcă jurnalistul.

„Ringier, Adrian Sârbu, Dan Voiculescu sau Dan Adamescu, toți și fiecare dintre ei, au cîștiguri nete istorice din afacerile de presă. Pe axa timpului, e corectă afirmația că ziariștii i-au plătit pe ei și nu invers!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • tolontan trebuia sa isi vada de ziarul de sport, nu sa faca pe investigatorul. ii critica pe altii dar si el a facut praf GSP. numai ca sigur, acolo a fost vina patronului care nu trecea niciodata prin redactie si nu a slugii car ea manevrat tot. HAHAHA. Bravo Tontolane.

Trimite un comentariu