Skip to main content

Un român a lansat o platformă care te ține "online" și din lumea de dincolo

 

Marius Ursache
Marius Ursache. Foto: CNN

Publicitate

Marius Ursache, co-fondator al agenției Grapefruit, a lansat împreună cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), o platforma digitală mai neobișnuită. Start-up-ul se numește Eterni.me și le promite utilizatorilor că vor fi prezenți online și după moarte.

"Eterni.me a fost creat ca o soluție la dorința de a rămâne în amintirea celor apropiați și de a transmite idei şi sfaturi către generațiile viitoare", a declarat .

Deși este la stadiul de prototip, în doar patru zile de la lansarea site-ului, platforma a fost deja accesată de 55.000 de utilizatori. Numărul celor care s-au înscris, în etapa de testare, a ajuns la 3.000, după doar o săptămână.

Cum este posibil acest lucru?

"Platforma se bazează pe algoritmi de inteligență artificială care vor genera un alter-ego digital (un avatar), pe baza datelor și informațiilor digitale generate în timpul vieții — de la fotografii și emailuri, la postări pe Facebook, Twitter sau LinkedIn", potrivit unui comunicat de presă.

Pe durata vieții, posesorul acestui alter-ego va putea să ajusteze cunoștințele și chiar personalitatea avatarului.

Povestea echipei conduse de Marius (programatori, ingineri software și designeri) care a realizat proiectul eterni.me a fost tratată și de presa internațională. Despre acest subiect au vorbit, printre alții, CNN, NBC și Boston Magazine.

Versiunea beta, disponibilă din 2015 în SUA - doar pe bază de invitație

O versiune preliminară (beta) a Eterni.me va fi disponibilă în 2015, exclusiv pe bază de invitație.

Platforma Eterni.me va viza, pentru început, piața din Statele Unite ale Americii, atât datorită reacțiilor benefice primite aici, cât și datorită capabilităților tehnologice mult mai avansate existente pentru limba engleză.

În perioada imediat următoare, Marius și echipa sa se vor concentra pe această versiune preliminară care va demonstra fezabilitatea proiectului (proof of concept) și pe obținerea unei finanțări care să permită accelerarea acestui proces.

Despre antreprenorul Marius Ursache

În România, Marius Ursache a pus bazele Grapefruit, o agenție de digital product development, pe care o conduce în prezent din poziția de Chief Design Officer. Grapefruit este şi agenţia care aduce în România singurul eveniment dedicat specialiştilor în arhitectura informaţiei, World Information Architecture Day (WIAD, 15 februarie 2014), în cadrul căruia Marius Ursache va fi şi speaker anul acesta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Asta imi aduce aminte de un episod din serialul Black Mirror. Mai exact de episodul cu titlul: "Be Right Back". Interesanta proiectul dar si creepy in acelasi timp.

Trimite un comentariu