Skip to main content

B1 TV, amendat cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Banciu

 

Radu Banciu, realizator B1 TV. Sursa foto: Adevarul.ro.
Radu Banciu, realizator B1 TV. Sursa foto: Adevarul.ro.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea postului B1 TV cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu în mai multe ediții ale emisiunii sale de pamflet, difuzate în perioada 18 decembrie - 9 martie.

Într-una dintre emisiunile pentru care B1 TV a fost sancționat, realizatorul TV a făcut mai multe comentarii injurioase la adresa femeilor din Republica Moldova.

"70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puţin o dată între vârstele de 15 şi 25 de ani", a spus Banciu în ediția din 20 ianuarie.

Pentru afirmațiile la adresa cetățenilor din Republica Moldova din această emisiune, Banciu a fost amendat cu 5.000 de lei și de Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Iar în ediția din 21 februarie a emisiunii Lumea lui Banciu, realizatorul TV a folosit la adresa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, expresii precum  "baba aia", "tejghetară" și "boschetară".

În emisiunea din 20 ianuarie, citând un studiu realizat de un ONG din Franța, Radu Banciu a spus "70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puțin o dată între vârstele de 15 și 25 de ani.”

Consiliul Național al Audiovizualului a mai sancționat postul B1 TV și pentru edițiile Lumea lui Banciu din 18 și 27 decembrie și 9 martie.

Decizia de sancționare a fost luată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, fiind aplicată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi două "împotrivă" (Narcisa Iorga şi Viorel-Vasile Buda).

Radu Banciu, în ediția din 21 februarie

Comentând despre declarațiile lui Victor Ponta și Crin Antonescu despre conflictul din interiorul USL-ului, până ca alianța să se rupă, Radu Banciu a făcut următoarele referiri la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu:

"Mariana Câmpeanu ca să-și salveze rahatul ăla de funcție, că-i ca o țață din aia care a terminat de pus murăturile și a ieșit în fața blocului să vorbească cu alte babe să vadă dacă ălora le-a ieșit. N-are nicio legătură. Cum să fii ministru mă, când arăți în halul acesta și te exprimi așa: păi nu mai țin minte, să nu cumva să le încurc. (…)Deci ea s-a compromis literalmente. S-a bâlbâit, a fost ridicolă, a fost penibilă în toată chestiunea asta, și o apără primul ministru fără nici o explicație logică. Și pe Duminică aia la fel. Da? Am văzut astăzi, plagiat integral. Oamenii ăștia sunt în continuare în funcții pentru că un prost s-a înșelat, a făcut un guvern cu niște oameni de o penibilitate aiuritoare nu numai pe comanda lui, pe comanda oamenilor din spatele lui, și acum nu vrea să recunoască că a greșit și că a pierdut.(…)"

Radu Banciu, în ediția din 20 ianuarie, despre tinerele din Republica Moldova

"Cel mai mare ONG la nivel mondial care se ocupă cu prostituția, care are o fundație în Franța, se numește ,,Fundația Scelles” condusă de domnul Yves Charpenel, un mastodont de ONG, lider mondial. La tratarea dosarului prostituției, spune așa: ,,42 de milioane de prostituate există la nivel global.” Din aceste studii, nu sunt sondaje, sunt studii. Potrivit acestui raport, ,,70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puțin o dată între vârstele de 15 și 25 de ani.” Este un raport preluat de ,,Agenția France Press”. Și citat de ,,Știrile Pro tv” în România în februarie 2012. (...) Șapte din zece reprezentante ale Republicii Moldova, dragi jurnaliști, s-au prostituat până la vârsta de 25 de ani cel puțin o dată. (...) Ei bine, când 7 din 10 fete, s-au prostituat și celelalte au făcut sex pentru avantaje până la vârsta de 25 de ani dați-mi voie să cred că acest procent depășește sută la sută până la 30 de ani", a spus Radu Banciu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Inca odata se dovedeste,ca CNA este PSD-ist.Ma refer atat la acest caz,cat si la cazul Sorinei Matei vs RomaniaTv,unde postul nu a fost amendat,iar acolo vorbim de un atac josnic si badaran,pentru un barbat,la adresa unei femei!
  • L-au amendat pentru ca a citat o statistica facuta de straini. Oare pe cei de la CNA nu-i poate sanctiona nimeni, ca vad ca ei au puteri divine in statul asta si nu-i poate opri nimeni, in afara de stapanii lor, desigur.
  • Si cu ce a gresit Banciu la faza asta ? Bravo Banciule esti Tare,Ghinionul tau e ca nu lucrezi la antene sau la rtv ca ai fi scapat fara amenda, vezi cazul marelui jurnalist patraru.
  • nu inteleg de ce l-au amendat.
    oricum nu ii vede nimeni emisiunea.
    e ca si cum ar fi amendat pentru ce spune in gand.

Trimite un comentariu