Skip to main content

Radu Banciu, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării după ce i-a jignit pe moldoveni

 

Radu Banciu

Publicitate

Radu Banciu a fost sancţionat cu amendă de 5.000 lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru afirmaţiile la adresa cetăţenilor din Republica Moldova, scrie HotNews.ro.

„Declaratiile în cauză au vizat atingerea demnităţii umane şi crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare îndreptate împotriva unui grup de persoane pe criteriul de cetăţenie, gen, apartenenţa etnică şi socială", a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminării.

Colegiul director a decis sa-i aplice lui Radu Banciu sanctiunea amenzii contraventionale in valoare de 5.000 lei - si obligarea publicarii in doua ziare nationale a rezumatului deciziei CNCD.

Realizatorul TV Radu Banciu a afirmat în emisiunea din 20 ianuarie 2014 că Moldova este "lider european" în ceea ce priveşte consumul de alcool, prostituţie şi analfabetism.

Acesta a citat un raport publicat de un ONG din Franţa, Fundatia Scelles, preluat inclusiv de agentia France-Presse, potrivit căruia 7 din 10 femei din Republica Moldova s-au prostituat cel puţin o dată până la vârsta de 25 de ani. „Dati-mi voie sa cred ca acest procent depaseste 100% pana la 30 de ani."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elvis Termopan Elvis Termopan
    Corect, si sa nu-i uitam pe racheti
  • Elvis Termopan Elvis Termopan
    Baah, Ciobi... se pare ca umbli cu cioara vopsita..., pai articolul de care vorbesti l-a incropit unul pe blogul lui pe 26 ianuarie, 6 zile dupa emisiunea lui Banciu, poate ca o replica la aceasta. Baah!!!... poate chiar tu esti cel care a scris articulul pe blogul indicat, si poate esti chiar unul dintre rachetii moldoveni care a uitat sa se mai intoarca in Moldova sovietica. Oricum povestirile moldovenilor intr-un grai stalcit romanesc, incepeau... si cand ne trezeam dimineata dupa un zaiafet tinut cu o seara inainte, beam o cana de bautura alcoolica... cum i-o zice pe acolo, ca vodca sau tuica sigurat nu este si nici nu-i zice... e un fel de pufoaica de-a lor, pusa la fermentat cu crema de ghete, si alte chestiuni greu de inteles. Hai, plimba cercul....
  • Elvis Termopan Elvis Termopan
    Baah!!...ia te uita cei preocupa pe cei de la CNCD, ca moldovenii sovietici au fost "denigrati" intr-o emisiune TV de pamflet la miezul noptii. Ma indoiesc ca la fel li se intampla jurnalistilor, realizatorilor de emisiuni TV, filme artistice si documentare, cat si politicienilor din alte state europene cand afirma ca Romania este tara tiganilor, hotilor, borfasilor si prostituatelor. Nu am auzit sa fie vreunul amendat pentru asemenea afirmatii.
    Oricum in cazul de fata, Radu Banciu a prezentat niste rapoarte intocmite de anumite organizatii si institutii si bineinteles si pe buna dreptate, a comentat in stilul lui caracteristic, ceva ce nu sa fie nou si surprinzator pentru nimeni. Cine a urmat facultatea imediat dupa revolutie a auzit cu siguranta povesti de "vitejie" cu fratii si surorile de peste Prut. Acestia veneau in Romania la studii universitare pe gratis si si uitau sa se mai intoarca pe glia lor. Oricum moldovencele erau cunoscute de usuratice, iar ei de racheti si betivani. Ce naiba, chiar asa memorie scurta credeti ca avem? Sau de cand v-ati infiintat acest Consiliu, stergem cu buretele ce a fost inainte si o luam de la zero, adica de la egal la egal. Poate faceti si cu istoria la fel. Papagalilor ce sunteti.
  • Satan Satan
    DOMUZ CAFASINI este asteptat la domicilul meu !
  • mariana mariana
    BANCIU A FOST AMENDAT PENTRU CA A CITIT NISTE SONDAJE FACUTE DE ALTII IAR MINISTRU BARBU A FOST DOAR MUSTRAT, DREPTATE NU?CITA IZERIE ORDINARA EXISTA IN TARA ASTA SI IN TOATE INSTITUTIILE POLITIZATE.BANCIULE, CURAJ PE MAI DEPARTE.
  • ciobi ciobi
    Banciu vorbește fără să aibă habar de basarabeni și Rep Moldova! Iată și un articol cu câteva detalii despre Rep Moldova: http://bit.ly/1iO2iO2
    În ce privește așa zisul raport, ca jurnalist ar fi trebuit să studieze mai bine sursa, pt că a fost o mare mizerie!
  • Horea Horea
    @gaby

    Si pe moldovence (de la ei si de la noi), cine le amendeaza?
  • C.R.I.Z.E. C.R.I.Z.E.
    Exact cum spunea si Banciu: pe el l-au amendat ca a citit niste date dintr-un raport, iar maimutoiul ala de ministru caruia ii parea rau ca se cheltuiesc multi bani cu bolnavii de SIDA a luat avertisment.
  • Andrei Andrei
    Caraghiosii aia de la CNCD, care-s condusi de un ungur, daca nu ma insel, sa se duca si la France Presse, ca sa-i mustreze si pe aia. Nu inteleg de ce acest institut nu e condus de un tigan sau poate chiar de un roman, ca e o institutie romaneasca, nu maghiara.
  • gaby gaby
    CCD l-a amendat pe Banciu. CNA poate amenda B!.
  • laur laur
    dar Banciu a fost amendat sau postul ce-i transmite emisiunea?

Trimite un comentariu

sus