Skip to main content

CNA va rediscuta grilele cabliștilor care nu au introdus Digi 24 "în funcţie de răspunsul de la Consiliul Concurenţei"

 

digi 24 (2)Intrarea postului de știri Digi 24 pe rețele de cablu UPC și Romtelecom, deși o obligativitate, conform principiului "must-carry", rămâne la latitudinea Consiliului Concurenței, căruia CNA i-a solicitat un punct de vedere.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a spus, într-un comunicat de presă, că va rediscuta grilele operatorilor de cablu care nu au introdus Digi 24 în oferta lor "în funcție de răspunsul de la Consiliul Concurenței". Menționăm că în ultimele două ședințe, CNA a aprobat modificările de grilă ale UPC și Romtelecom chiar dacă acestea nu vor retransmite postul Digi 24, devenit obligatoriu în urma intrării pe lista must-carry, pe poziția 13.

"Având în vedere sesizările primite de la societatea RCS&RDS SA privind distribuitorii de servicii de programe care nu au inclus în oferte canalul DIGI 24, pentru soluţionarea situaţiei, în funcţie de răspunsul de la Consiliul Concurenţei, solicitările de modificare a structurii ofertelor de programe retransmise aprobate vor fi rediscutate", se arată în comunicatul de presă al CNA, publicat ieri pe site-ul instituției.

Forul audiovizualului mai spune că a solicitat punctul de vedere al autorității de concurență. Prin acest comunicat, Consiliul se adresează "distribuitorilor de servicii de programe retransmise"

"Menţionăm că s-a solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, în calitatea sa de autoritate în domeniul concurenţei, referitor la serviciul de programe DIGI 24 ce aparţine societăţii SC RCS&RDS SA şi care se află pe poziţia 13 în topul staţiilor de televiziune întocmit în vederea respectării principiului must carry", mai spune CNA în comunicatul de presă

CONTEXT. Ieri, doi membri CNA, Narcisa Iorga și Florin Gabrea, au sesizat Comisiile din Parlament în legătură cu „două abuzuri petrecute ieri, 25 martie 2014, în ședința publică a Consiliului Național al Audiovizualului, unul comis de către CNA, cel de-al doilea comis de președintele CNA, Laura Georgescu”.

„CNA aplică dublul standard în privința principiului “must-carry”, astfel: ignoră acest articol de lege atunci când în discuție se află un post de televiziune, un radiodifuzor, aparținând societății RCS-RDS, deși aplică ferm același articol atunci când RCS-RDS este în postura de distribuitor de programe pentru alte posturi de televiziune, al căror patronat aparține, spre exemplu, familiei unui om politic influent”, se arată în documentul semnat de cei doi membri CNA.

Mai multe detalii privind conținutul documentului semnat de Narcisa Iorga și Florin Gabrea găsiți AICI.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu