Skip to main content

CONCURS. Klondike începe azi. Ridley Scott, omul care a regizat Alien și Gladiatorul, produce serialul pentru Discovery. Scenariul, semnat de autorul Prison Break

 

Foto: IMdB.  Kerry Brown - © 2010 Universal Studios.
Foto: IMdB. Kerry Brown - © 2010 Universal Studios.

Publicitate

Klondike, primul serial de ficțiune al Discovery Channel, care debutează astăzi în România, este produs de lui Ridley Scott, unul dintre cei mai influenți regizori contemporani.

Paul Scheuring ("Prison Break," "Pe cont propriu") este scenaristul principal şi unul dintre producătorii executivi, alături de Ridley Scott şi David W. Zucker.

CONCURS pentru cititorii Paginademedia. Seria despre căutătorii de aur a inspirat și un concurs pentru cititorii Paginademedia.ro, în care Discovery propupune un premiu inedit la întrebare provocatoare: Cât de departe ai merge ca să te îmbogățești? Ce ai face și ce nu ai face pentru bani? Concursul, la acest link.

În România, premiera serialului inspirat de celebra “Goană după aur” va fi difuzată pe Discovery Channel, astăzi, de la ora 22.00.

Intitulat Klondike, după numele celebrului orășel în care se desfășoară întreaga acțiune, serialul este o ecranizare a romanului lui Charlotte Gray "Căutătorii de aur: Cum e să dai lovitura în Klondike".

Despre regizorul Ridley Scott, producător executiv pentru Klondike

Printre filmele produse sub regia lui Ridley Scott se numără Alien (1979), Gladiator (2000), Hannibal (2001), Kingdom of Heaven (2005) și Prometheus (2012).

Filmele regizate de el însumeaza 44 de nominalizări și 19 premii la diverse festivaluri dedicate industriei de cinematografie.

  • Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori de Academia Americană de Film (pentru filmele Black Hawk Down - 2001; Gladiator - 2000 și Thelma & Louise - 1991), dar nu a primit niciodată premiul Oscar. Este însă câștigătorul a unui Glob de Aur și a două premii Emmy.
  • În perioada 2009 - 2013, Ridley Scott a fost producătorul executiv al serialului TV “Soția perfectă” (The Good Wife).

Ridley Scott, cu ocazia lansării Klondike:

"Klondike a fost martorul celei mai mari migraţii din epoca “Goanei după aur”, declanşând un adevărat exod de căutători de aur foarte slab pregătiţi sufletește, dar și pentru condiţiile cumplite, extreme, din sălbăticia îndepărtatului Yukon. În asemenea condiţii, aventurile lor personale devin la fel de impresionante ca şi peisajul din jur: aceşti oameni au făcut eforturi uriaşe, într-o combinaţie de ambiţie, lăcomie, sex şi crimă, pentru a da lovitura şi a se îmbogăţi, după cum povesteşte însuşi Jack London în perioada lui de tinereţe," a declarat Ridley Scott, producător executiv al serialului Klondike.

Despre Paul Scheuring, scenaristul serialului TV Prison Break:

  • Paul Scheuring este un scenarist și producător cunoscut pentru Prison Break(2005), The Experiment (2010) and A Man Apart (2003).
  • Scheuring a scris scenariile serialelor TV Prison Break (2005 - 2009), Zero Hour (2013) și Klondike (2014), dar și pentru peliculele Masterwork (2009), Briar & Graves (2005) și A Man Apart/ Pe cont propriu (2003).
  • El s-a implicat și în producția celor mai multe filme pentru care a scris scenariul.

Klondike, un serial realizat de Discovery, în asociere cu firma de producție a lui Ridley Scott

  • Klondike este o co-producţie între Discovery, Entertainment One Television (eOne) şi Nomadic Pictures, în asociere cu Scott Free Television.
  • Paul Scheuring ("Prison Break," "Pe cont propriu") este scenaristul principal şi unul dintre producătorii executivi, alături de Ridley Scott şi David W. Zucker, plus John Morayniss şi Michael Rosenberg pentru eOne, în timp ce Mike Frislev şi Chad Oakes sunt co-producători pentru Nomadic. Josh Goldin & Rachel Abramowitz au colaborat la scrierea câtorva episoade, în calitate de producători-consultanţi.
  • Eileen O'Neill şi Dolores Gavin sunt producătorii executivi pentru Discovery.

NU UITAȚI!. Puteți câștiga un premiu inedit de la Discovery Channel. Răspunde la întrebare: Cât de departe ai merge ca să te îmbogățești? Ce ai face și ce nu ai face pentru bani? Concursul, la acest link.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu