Skip to main content

Ronald Lauder, omul cu care Adrian Sârbu a pornit Pro TV și fondatorul CME, și-a dat demisia din boardul directoral al companiei

 

Ronald Lauder, CME
Foto: Wikipedia

Publicitate

Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a anunțat că Ronald S. Lauder, fondatorul CME, și-a dat demisia din boardul directoral al companiei, unde ocupa funcția de director non-executiv.

Lauder, unul dintre fondatorii CME, a contribuit la înființarea și creșterea televiziunilor independente în Europa Centrală și de Est, începând cu lansarea TV Nova în Cehia, în 1994, care a fost prima televiziune comercială din această țară.

Un an mai târziu, Lauder, împreună cu Adrian Sârbu, a lansat postul Pro TV.

"De atunci, compania a cunoscut o expansiune rapidă în regiune, având succes în producția de știri independente și programe locale asigurând-și poziția de lider pe piață", se arată în comunicatul de presă al CME care anunță demisia lui Lauder.

Ronald Lauder a ocupat funcția de președinte non-executiv al boardului CME în ultimii 20 de ani.

Decizia lui Lauder de a demisiona din conducerea boardului CME vine la mai puțin de un an de la plecarea lui Adrian Sârbu de la conducerea companiei, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

În august 2013, Adrian Sârbu a demisionat din funcția de președinte și CEO al Central European Media Enterprises, poziție pe care o ocupa din 2009. Acesta a rămas angajat al CME până la finalul anului trecut.

Actualii CEO ai companiei, despre Ronald Lauder:

"De-a lungul ilustrei sale cariere, Roland a contribuit la dezvoltarea televiziunilor independente din Europa Centrală și de Est", au spus într-o declarație comună Michael Del Nin și Christoph Mainusch, co-CEO ai CME.

Ronald Lauder, fondatorul CME:

"Sunt onorat că am jucat un rol în dezvoltarea televiziunilor comerciale independente din Europa Centrală și de Est. N-aș fi putut să realizez atât de mult fără efortul susținut și dedicația tututor celor care au lucrat la CME în ultimii 20 de ani. Și cel mai important, stațiile noatre nu ar fi avut succes fără sprijinul telespectatorilor noștri din regiune", a declarat Lauder.

Despre CME

CME este o companie de media si entertainment integrata vertical, care activeaza in sase piete din Europa Centrala si de Est, cu o populatie agregata de aproximativ 50 milioane de oameni. CME opereaza 23 de canale TV comerciale și multiple canale pay TV.

CME operează canale de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady, bTV Lady+1, Ring.bg și Ring.bg+1), Croația (Nova TV, Doma, Nova World and MiniTV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smichov and Telka), România (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chișinău și Acasa în Moldova), Slovacia (TV Markíza, Doma and Dajto) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu