Skip to main content

DEMISIA ANULUI! Adrian Sârbu a demisionat de la șefia CME

 

Adrian-Sarbu-web

Publicitate

Adrian Sârbu a demisionat din funcția de conducere de la CME, compania care deține Pro TV în România.

Oficialii Pro TV au confirmat informația pentru Paginademedia.ro. Vom reveni cu amănunte.

Adrian Sârbu va mai fi angajat al CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul de director va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului.

Potrivit comunicatului companiei, „boardul de directori susține strategia de business pe care Adrian Sârbu a avut-o în ultimul an, inclusiv creșterea prețurilor la publicitate și a celor pentru redifuzarea canalelor”.

Inițial, Adrian Sârbu a fost partener al CME, când compania a intrat pe piața din România odată cu lansarea Pro TV, în 1995. Mai apoi, el a fost COO al CME în perioada 2007 - 2009. Din 2009, Sârbu a fost ales președinte și CEO al CME.

Sârbu a condus până anul trecut și CET 21, compania care operează grupul Nova în Cehia, dar a renunțat la funcție în aprilie anul trecut.

Adrian Sârbu își prelungise contractul cu CME chiar în luna aprilie, pentru o perioadă de trei ani, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI. Salariul acestuia era de 1,8 milioane de dolari pe an. Contractul prevede și bonusuri anuale, în funcție de targeturi care pot ajunge la 100% din salariu.

Clauzele de reziliere prevedeau plăți între 3,6 și 5,4 milioane de euro pentru Sârbu. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Aş, Sârbu şi demisia! Apropo de anumite "poveşti" transmise pe acasatv - din care una transmisă mai adineauri, despre Râmaru al 2lea (cine nu ştie să se informeze) - cred că patronu' s-a săturat să i se tot dea peste cerebel de cei din board - că CNA-ul român, dacă nu-l deranjezi c-o reclamaţiune la obiect, doarme în iminei! Pentru MatRE: de obicei, REVOLUŢIA este opusul Evoluţiei - vezi M(area) R(evoluţie) S(ocialistă) (din) O(ctombrie)!... Restul este tăcere...
  • Respect pentru ce a reusit sa construiasca! Controversa cu generatia Pro, manelizare, etc - este alta mancare de peste. Aparitia PRO TV a insemnat o adevarata Revolutia in media autohtona si de atatia ani a impus dinamica acestei piete. Din Ziarul Financiar de astazi am retinut doua demisii grele: a sefului piratilor somalezi si a lui Adrian SARBU...
  • Furati curent. Scrie in stire ca va mai conduce pana in 2020 operatiuniunile grupului PRO in Romania, cu 900k dolari....plus bonususri.
    Asa ca sa nu-l plangem, plus ca e clar cel mai bun manager de TV (genul Pro), care de la infiintare si pana acum e nr. 1.
    Eu il apreciez.
    Antenele sunt cu santajul, Pro e cu profesionalismul pe sectorul lor de audienta.

Trimite un comentariu