Skip to main content

Tolontan: Unde se duc 80 de milioane de euro din TVR și RRA și care e soluția?

 

tolontan

Publicitate

Unde se duc 80 de milioane de euro din TVR și RRA și care e soluția?, se întreabă pe blog jurnalistul Cătălin Tolontan. El vorbește despre „ajutorul de stat” primit de cele două instituții media și care ajunge la Societatea Națională de Radiocomunicații.

Cele două cheltuiesc, împreună, „peste 250 de milioane de euro pe an, dar 80 de milioane de euro din această sumă doar tranzitează cele două instituții. Unde ajung banii? E unul dintre misterele României, pe care nimeni n-are chef să-l dezlege. Un mister la îndemîna tuturor, un mister prevăzut prin lege”, explică jurnalistul.

"Radiocom asigură transmiterea pe cale terestră a undelor în principal pentru TVR și RRA. Dar costul este umflat de cîteva ori! Altfel spus, dacă ar cumpăra serviciile de pe piața liberă, televiziunea și radioul public ar economisi o sumedenie de bani. Dar statul nu vrea asta, pentru că el ia banii din buzunarul său și-l mută în alt buzunar, tot al său, de unde numai Dumnezeu știe ce se întîmplă cu cei 80 de milioane de euro pe an", au declarat surse pentru Cătălin Tolontan.

Radiocom e o cutie neagră cu bateriile pe terminate, o epavă tehnologică și organizatorică pierdută în sudul oceanului bugetar, mai precizează jurnalistul.

„Indiferent însă care este scopul real al Radiocom, cele 80 de milioane nu e corect să fie socotite drept cheltuieli ale radioului și televiziunii publice, de vreme ce sînt impuse”, a mai scris Tolontan care a precizatvcă suma reprezintă aproape toată contribuția bugetarp a statului pentru TVR și RRA.

Citiți textul integral, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Am utiat ca televiziunea exista in eter, aproape gratis, pentru toata lumea? Ah, cit de repede aplicam principiile comertului la tot...
  Televiziunea are transmisie prin relee, care costa bani si sunt construite, nu virtuale, nu pe hirtie. Este un serviciu public si SRR are nevoie cel putin de bani de intretinere a releelor.
  Daca preturile sunt "umflate" (fata de piata libera care nu exista) este tot treaba guvernului care da si isi ia si nu o decizie interna a TVR.
  Hai, n-ai scoate TVR si din must carry?

  Am inventat si analistul de orice... de la sport la comunicatii radio. ce urmeaza, medicina?
 • Mai întâi ca nu e vorba doar de TVR și RRA ci de mult mai multe canale tv si radio publice.

  Apoi mai este vorba si de un serviciu de radio care emite pe unde scurte in 13 limbi si care folosește tot emitatorii Radiocom.

  Mai este vorba de asemenea de o întreaga rețea de radiorelee si de fibra optica ce asigura tranzitul semnalelor radio, tv, telefonice.

  Mai este vorba si de întreținerea stației de sol de la Cheia, a zecilor de turnuri de transmisie, cu emitatoare radio in unde lungi, medii, scurte ai ultrascurte, consumul important de energie electrică al acestora. A emitatorilor de televiziune si a radioreleelor aferente.

  Si multe multe altele. O adevarata uzina.
  Pana la urma partea de broadcasting a Radiocom este parte integrată a societăților publice de radio si televiziune.

  Acum ca prețurile sunt umflate asta tine de coruptia
 • Nu te chinui sa intelegi ! Pt dumneata sfant este numai ce spune Dan Voiculescu ! :)) Probabil ca ati fost colegi de secu ! :)) Eu zic sa te reorientezi rapid ! Mai sunt locuri la Ghita ! sau poate preferi ,iar , varianta Sorin oancea ! :) Voiculescu o sa fie nitel ocupat ( merge acolo unde ii este locul ) !
 • Cum sa iau eu de buna analiza lui Tolontan cand se exprima ca un analfabet ?!
  "...vor difuza pînă și prognoze meteo diferite, funcție de simpatiile patronale și politice." Nu vi se pare nimic ciudat aici ? Cum sa iau de bune cele scrise de el cand face greseli de clasa a patra ?!

Trimite un comentariu