Skip to main content

Tribunalul București a acceptat solicitarea Editurii Evenimentul și Capital: EVZ, oficial în insolvență

 

evzEditura Evenimentul și Capital a intrat în insolvență, potrivit deciziei Tribunalului București de a accepta solicitarea companiei.

Publicitate

Editura Evenimentul și Capital și-a cerut intrarea în insolvență, potrivit unei cereri depuse la data de 14 februarie, la Tribunalul București.

Informații legat de intrarea în insolvență a societății care editează Evenimentul zilei și Capital au apărut încă de anul trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI.
În luna noiembrie, conturile societății fuseseră blocate de către ANAF din cauza datoriilor către stat.

La câteva zile după ce societatea și-a cerut insolvența, fiscul a pus din nou poprire pe conturi și sechestru pe bunuri (detalii AICI).

Ce spune decizia Tribunalului:

Admite cererea introductivă formulată de debitor. În baza art. 27 alin. 1 din Legea 85/2006, deschide procedura generală a insolventei. Desemneaza provizoriu, până la prima adunarea a creditorilor, administrator judiciar pe GEORGESCU, DĂNILĂ ŞI ASOCIAŢII, cu o retributie lunara de 2000 lei, exclusiv TVA din averea debitoarei si care va indeplini principalele atributii prevazute de art 20 din Lege.

Pune in vedere administratorului judiciar prevederile art 252 din Legea 31/1990 republicata si dispune mentinerea la ORC – Bucuresti a reprezentantilor permanenti ai administratorului judiciar. Daca administratorul judiciar refuza numirea pe motive temeinice, va notifica judecatorul sindic in termen de 5 zile de la comunicare sedtintei de numire, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi de 500 – 1000 lei in caz de necomunicarea refuzului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu