Skip to main content

Fiscul a pus sechestru pe bunurile Editurii Evenimentul şi Capital şi poprire pe conturi. Ar putea urma şi alte companii de presă

 

evenimentul zilei

Publicitate

Fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul şi Capital şi a pus poprire pe conturile societăţii şi ale terţilor, la câteva zile după ce firma a introdus cererea de intrare în insolvenţă, şi vor urma alte companii de presă, au declarat pentru Mediafax surse din ANAF.

Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul şi Capital, a confirmat, pentru Mediafax că au fost blocate conturile companiei.

Acest lucru se întâmplă la nicio săptămână după ce societatea care editează Evenimentul zilei şi Capital şi-a cerut insolvenţa, instanţa urmând să se decidă la data de 26 februarie.

"Am primit de la bancă că s-au blocat conturile şi poprirea aia pe bunuri au făcut-o de ieri sau alaltăieri", a spus Virgil Munteanu.

El a precizat că Editura Evenimentul şi Capital a cerut deja intrarea în insolvenţă. „O să vedem ce o să facem. Probabil că vom putea funcţiona deocamdată. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolvenţă. Aşteptăm decizia în privinţa intrării în insolvenţă. Noi am depus dosarul pentru a intra în insolvenţă înainte ca ei să facă asta", a spus Munteanu

"Spre deosebire de abordarea de până acum, în care industria mass-media era protejată, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia şi a demarat o analiză de risc pe companiile din domeniu", au spus surse din ANAF.

Potrivit acestora, o situaţia financiară dificilă şi datorii semnificative la buget în raport cu afacerile derulate s-au constatat şi la B1 TV şi Naşul TV, unde va fi demarată inspecţia fiscală. Din datele preliminare, singurele televiziuni care au aproape la zi plătite obligaţiile fiscale sunt Pro TV şi Antena.

În cazul Editura Evenimentul şi Capital, al cărei acţionar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informaţia că se încearcă înstrăinarea unor active şi a realizat miercuri un control inopinat, în urma căruia s-a decis instituirea sechestrului asigurător şi poprirea conturilor pentru o datorie către buget de circa 7 milioane de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robu Williams Robu Williams
    Mirciulica, scandinavii n-aveau nicio datorie, aia cu datorii sunt la Felix. Adica la tine in Directie....pardon, trust.
  • mirceA mirceA
    Cu Prima ce se intampla ? Ca si astia au datori istorice catre stat...

Trimite un comentariu

sus