Skip to main content

Antena 3, obligată de CNA să dea un drept la replică lui Mihail Neamțu, după ce Mihai Gâdea l-a numit legionar

 

mihail-neamtu-mediafax
Mihail Neamțu a venit în fața CNA pentru a-și susține punctul de vedere - Foto: Mediafax

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis acordarea unui drept la replică lui Mihail Neamțu în cazul Antenei 3, după ce acesta a fost numit legionar și neonazist de către Mihai Gâdea într-o ediție a emisiunii Sinteza zilei. „Omul acesta ce este cunoscut ca fiind un neolegionar, ca să nu spunem că este legionar de-a dreptul”, a spus Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza zilei, din 17 martie 2014.

Unii membri CNA ar fi vrut să propună o sancțiune în acest caz, însă ediția respectivă a fost deja amendată cu suma de 30.000 de lei pentru atacurile la adresa lui Andrei Pleșu.

Atacul la dresa lui Mihail Neamțu a venit după ce acesta a organizat un protest împotriva Antenei 3, sub sloganul „Deschideți cărțile, închideți antenele”.

La ședința CNA de astăzi a participat și Mihail Neamțu. „Nu mă deranjează că sunt etichetat drept fripturist, deși mi-e greu să-mi amintesc un moment în care aș fi beneficiat de pe urma unei investiții publice, nu mă deranjează deloc dacă îmi este caricaturizat aspectul corporal. Nu m-ar deranja dacă mi s-ar spune că sunt făgărășan sau arădean, nu m-ar deranja nicio denigrare a, să spunem, discursului meu politic, dar mă deranjează profund faptul că s-au făcut afirmații false, din punct de vedere strict politologic”, a declarat Mihail Neamțu în fața membrilor CNA.

„Organizațiile de tip legionar sunt o amenințare la adresa siguranței naționale, ele reprezintă probabil un subiect de monitorizare pentru serviciile de siguranță și cred că este bine așa. Este împotriva convingerilor mele de ordin metafizic, de ordin moral orice formă de extremism, orice formă de prejudecată la adresa cuiva, bazată pe prejudecată rasială, prejudecată culturală”, a mai spus Neamțu.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antenei 3:

„M-aș fi așteptat ca dialogul să se refere și la un aspect pe care noi îl considerăm foarte grav. Un om politic, Mihail Neamțu, cere public închiderea postului Antena 3. CNA, în loc să se refere la acest lucru extrem de grav, discută cum domnul Neamțu s-a simțit extrem de jignit de acuzele domnului Gâdea. Nu a existat niciun fel de critică. Domnul Gâdea a preluat niște informații care se regăsesc pe internet cu privire la pozițiile domnului Neamțu.”

„Tot acest demers desfășurat de Antena 3 a avut ca bază de pornire atitudinea unor oameni politici, printre care și Domnul Neamțu, care solicită public închiderea postului Antena 3”, a mai spus reprezentantul postului la CNA.

Monica Gubernat, membru CNA: Opiniile politice ale oamenilor politici sunt sancționate de electorat nu de CNA.

Christian Mititelu – Acesta este scenariul care se repetă. Aveți o mașină de tocat cu aceiași participanți și (ei - n.r.) numesc asta un demers jurnalist. (...) Am văzut numeroase pers la dumneavoastră în platou la care se pot scoate ușor citate despre ceea ce au spus în trecut. (...) Acuzațiile de neonazism sunt grave.

Din afirmațiile lui Mihai Gâdea la Sinteza zilei:

  • omul acesta ce este cunoscut ca fiind un neolegionar, ca să nu spunem că este legionar de-a dreptul, a invitat la un miting împotriva Antena 3
  • ;... Mihai Neamţu, preşedinte la Noua Republică, legionar cu acte în regulă, acte în regulă fiind scrierile domniei sale, convingerile exprimate;
  • ... Dacă ăsta este atât de analfabet să nu ştie că nu există în limba română protest în favoarea a ceva, că protestul este numai împotriva a ceva şi nu poţi să chemi decât analfabeţii la un protest în favoarea a ceva şi rezultatul este pe măsura nivelului nu intelectual, ci de cunoaştere a limbii române, care nu e o limbă foarte grea, e neregulată dar nu e foarte greu de stăpânit...
  • Adolescentul Mihail Neamţu simpatizant al legionarilor strigă închiderea Antenelor!;
  • Un "fripturist" extremist!!!;
  • Mihail Neamţu începe să fie identificat din ce în ce mai mult cu un legionar întârziat!;
  • Mihail Neamţu pe vremea când cocheta cu cercurile neolegionare româneşti!!!;

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu