Skip to main content

Conflict de interese la Radio România Cultural: redactorul-șef, contracte de cesiune cu soțul

 
Conflict de interese la Radio România Cultural: redactorul-șef, contracte de cesiune cu soțul
ȘERBAN-PĂRĂU OLTEA

ȘERBAN-PĂRĂU OLTEA

Publicitate

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în cazul redactorului-șef al Postului Radio România Cultural, Oltea Șerban Pârâu. Potrivit cercetărilor, aceasta și-ar fi angajat soțul la postul de radio pe care îl conduce. Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Oltea Şerban-Pârâu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul penal al României.

Aceasta ar fi  încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 31 august 2006 - 08 august 2013, a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu Oprina Virgil-Vasile Persoană Fizică Autorizată (soțul persoanei evaluate). Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei.
Oltea Șerban Pârâu a deținut mai multe funcții de conducere din 2005, până în prezent:

  • Director la postul Radio România Cultural (în perioada 16 mai 2005 - 15 februarie 2006),
  • Redactor șef la Postul Radio România Cultural (începând cu data de 15 februarie 2006),
  • Director artistic la Direcția Formații Muzicale - funcție deținută prin cumul cu funcția de Redactor șef la Postul Radio România Cultural (în perioadele 11 iunie 2009 - 01 septembrie 2011 și 16 iulie 2012 - prezent).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • 55.147 lei sunt contracte de cesiune facute de Oltea Serban Parau sotului ca persoana fizica si persoana fizica autorizata. La care se adauga si alte sume mult mai mari din contracte cu srl-uri unde e asociat sotul Doamnei Oltea. Plus ca ANI trebuie sa stie ca se adauga si infractiunea de complicitate la conflict de interese, de care se fac vinovati in forma continuata Presedintii SRR care au contrasemnat contractele Doamnei Director Oltea cu sotul, in perfecta cunostinta de cauza ca contractantul si prestatorul sunt rude de gr.I.
  • Puțintică aritmetică : în 7 ani, adică 2006-2013, 63 !!! de contracte de cesiune drepturi de autor - valoare totală 55 147 lei.Media este , stați bine în scaune ! - 875 lei per contract. Ha ! Media la numărul de contracte : 9 pe an, fiecare în valoare de : stați bine în scaune! -875 de lei. Nu știu cine e Oltea Pârâu ,dar mulți pensionari de handicapuri pe care nu le-au avut niciodată,câștigă precis mai mult. ANI ,give us a break !
  • Daca nu v-ati prins pana acum conflictul de interese nu deranjeaza in Romania. Dimpotriva, e o dovada de inteligenta si relatii bune sa fentezi legea. Ce e condamnabil in a vrea ca familia ta sa castige mai mult? Mai ales daca gasesti si calea legala e perfect. Cred ca daca femeia asta ar candida la ceva ar fi aleasa pentru ca tocmai a dovedit ca ii pasa de "ai mei" si face orice pentru ei.

Trimite un comentariu