Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul, atac la Codul Fiscal în favoarea transportatorilor feroviari: Aberații de Gâgă în Codul Fiscal

 

Presa de azi, 15 aprilie, AdevarulZiarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre controversele taxelor din România.

Publicitate

„Transportatorii feroviari achită o taxă prin care le este finanțată propria concurență, pădurile sunt taxate după principiul poluatorul plătește iar la produsele accizabile sunt impozitate și taxele incluse", scrie Adevărul.

Cotidianul arată că dintr-o taxă pe motorina folosită de transportatorii feroviari se finanțează construcția șoselelor, adică plătesc pentru bunăstarea propriei concurențe, transportul rutier. Articolul este intitulat "Aberații de Gâgă în Codul Fiscal".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi:

  • EVENIMENTUL ZILEI continuă seria "Dosarul 'ICE Dunărea'. Fabrica de bani a lui Nicolae Ceaușescu", episodul IV. Materialul de astăzi este despre traficul de țigări făcut de Ofițerii Securității. "Securiștii lui Ceușescu făceau trafic cu țigări în Europa", titrează Evenimentul zilei de astăzi. Cotidianul scrie că Ofițerii Securității de asociau cu oameni de afaceri apropiați ai Mafiei italiene și făceau trafic de țigări, potrivit documentelor desecretizate ale Întreprinderii de Comeț Exterior  (ICE) Dunărea. Totul se făcea la ordinul dictatorului, ccare voia să aducă în România cât mai multă valută.
  • ADEVĂRUL mai are pe prima pagină un articol despre "reevaluările" făcute de Traian Băsescu în privința viitorului președinte al României. "Băsescu își laudă dușmanii de acum cinci ani", titrează Adevărul. Traian Băsescu pare să-i prefere ca viitori președinți exact pe oamenii cu care s-a războit în 2009: Pe Mircea Geoană și pe Crin Antonescu, precum și pe Klaus Iohannis.
  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie pe prima pagină despre situația infecțiilor spitalicești. "Salvați de medici, uciși de bacteriile din spital", titrează România liberă. Pe hârtie, România stă mai bine la capitolul infecții spitalicești decât Germania, Olanda sau Franța. Pacienții infectați cu bacterii în spitalele din România sunt mult mai mulți dectât o arată rapoartele oficiale. De teama unei reputații pătate, medicii și managerii aleg să ascundă adevăratele cifre.
  • GAZETA SPORTURILOR își deschide ediția de astăzi cu un articol despre despăgubirile de la Federația Română de Fotbal. "Federația pare că se specializează în îmbogățirea angajaților disponibilizați. Mircea Sandu i-a plătit lui Crăciunescu 100.000 de euro pentru a-l îndepărta de la FRF, acum Burleanu ar trebui să-l despăgubească pe Alexandru Deaconu cu o sumă apropiată pentru a-i rezilia contractul cu CCA. "Trofeul Bricheta de aur", titrează GSP.
  • ZIARUL FINANCIAR scrie că listarea companiilor de stat pe bursă începe să se simtă la buget. "Statul va încasa cele mai mari dividende de pe bursă: 1,57 miliarde de lei", titrează ZF. Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz și Transelectrica, unde statul ese acționar majoritar, dar și OMV Petrom, unde are o participație minoritară (20%), contribuie cel mai mult la dividentdele statului, mai scrie Ziarul Financiar.
  • CLICK! scrie despre divorțul dintre Mirela și Bogdan Stelea. "Soția lui Stelea a plecat deja de acasă", titrează tabloidul editat de Adevărul Holding.
  • LIBERTATEA își deschide ediția de astăzi cu un articol despre fiica președintelui, care a refuzat să mai apară în ediția specială de Paște a concursului "Dansez pentru tine", când a auzit că va fi colegă de platou cu Vica Blochina. "EBA, scoasă din minți de Vica Blochina!", titrează Libertatea.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu