Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Rusia face propagandă stupidă contra României

 
presa de azi
presa de azi

presa de aziZiarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre operaţiunea de propagandă care are drept ţintă România şi care a fost declanşată de presa controlată de Kremlin. "Rusia face propagandă stupidă contra României", titrează Adevărul, pe prima pagină.

Publicitate

"Televiziunea publică din Federaţia Rusă a difuzat materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană. (...) La rândul său, postul de radio Vocea Rusiei a inventat evenimente halucinante, care s-ar petrece la graniţa noastră nordică: românii din Ucraina ar fi asupriţi şi incendiaţi de 'fasciştii de la Kiev', iar armata română, în urma unor pretinse 'mitinguri spontane' ar fi dislocat trupe pe frontieră pentru a-i apăra", scrie Adevărul pe prima pagină.

Tot pe prima pagină, Adevărul are un articol şi despre operaţiile estetice ilegale de la Spitalul de Arşi din Bucureşti. "Cum a supt 'Mafia silicoanelor' din banul public", titrează Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi.

  • ROMÂNIA LIBERĂ are pe prima pagină un articol despre ţăranii din Vâlcele (jud. Olt) care au luptat împotriva colectivizării comuniste, iar după 53 de ani adevărul este spus de supravieţuitori. "Războiul pentru pământ de la Vâlcele", titrează România liberă. Cotidianul editat de Mendien Holding scrie că "una dintre cele mai mari tragedii din perioada colectivizării s-a perecut în comuna Vâlcele din judeţul Olt, în iarna 1960-1961. Ţăranii s-au răsculat atunci din cauză că autorităţile făcuseră mari presiuni pentru a se înscrie în gospodăria agricolă colectivă", scrie Romănia liberă.
  • JURNALUL NAŢIONAL susţine candidatura lui Octavian Bellu pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, printr-un articol de prima pagină. "Bellu pentru COSR", este titlul din deschiderea ediţiei de astăzi a Jurnalului Naţional. Cotidianul trustului intact a publicat pe prima pagină declaraţia de credinţă semnată de Octavian Bellu. "Cred că avem datoria morală să-i continuăm istoria de aur!/Cred că COSR trebuie să fie o structură puternică - principal pilon al sportului românesc!", scrie Bellu în debutul textului său.

presa de azi, 28 aprilie Academia Catavencu


  • ACADEMIA CAŢAVENCU continuă subiectul "Tu ce faci fă, Doina, aici?". "Uite, fă, inundaţii!", este titlul dat de săptămânalul de satiră pe prima pagină a ediţiei apărute astăzi. "Fă Viorel, Fă Liviu şi doamna Fă Daciana, la inundaţii, în căutarea unei băi de mulţime şi a unor bugetari obligaţi să-i tragă cu barca pe uliţă", sună legenda caricaturii de pe prima pagină a Academiei Caţavencu de astăzi.
  • GAZETA SPORTURILOR îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre posibilitatea unui amical de lux Steaua - Real Madrid. "Ronaldo pentru prima oară la Bucureşti?", titrează GSP. Cotidianul de sport mai scrie că "Real cere 1,2 milioane de euro. Steaua ar urma şi ea să ia bani. Partida s-ar putea desfăşura pe 13 august".
  • LIBERTATEA abordează pe prima pagină subiectul operaţiilor estetice ilegae de la Spitalul de Arşi din Capitală. "Dr. Vitalie Stan, şeful 'Reţelei silicoanelor', dat în gât de medicii rezidenţi!", titrează tabloidul pe prima pagină. "Supăraţi că primeau doar frimituri din sumele imense furate din bugetul statului, colegii mai tineri ai doctorilor de la Spitalul de Arşi din Capitală au acceptat să colaboreze cu procurorii", mai scrie Libertatea, în ediţia de astăzi.
  • CLICK! scrie despre datoria cu care a rămas viitorul cumnat al lui Ştefan Bănică după nuntă. "Fratele Laviniei Pârva a dat ţeapă de 4.000 de euro. "Cumnatul lui Bănică, dator vândut după nuntă", scrie tabloidul pe prima pagină.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus