Skip to main content

Radio Zu anunță CNA că Sorin Oancea se retrage din acționariat. Sorin Oancea: Am fost "retras"!

 
Radio Zu anunță CNA că Sorin Oancea se retrage din acționariat. Sorin Oancea: Am fost "retras"!
oancea

oancea

Publicitate

Grupul Media Camina, deținut de familia Voiculescu a notificat astăzi Consiliul Național al Audivizualului în legătură cu acționariatul.

"Se retrage domnul Sorin Oancea, părțile sociale deținute de acesta (10% n. red) redistribuindu-se între ceilalți asociați", se arată în documentul depus la CNA de compania care deține licențele Radio Zu.

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea a declarat că pe rol sunt două procese legate de calitatea de acționar la Radio Zu. "Am fost retras!", a declarat el pentru Paginademedia.ro.

Detaliile, în continuare:

Poziția Camina: "Se retrage domnul Sorin Oancea"

Grupul Media Camina a depus la CNA o "Notă privind modificarea structurii acționariatului SC Grupul Media Camina (GMC)."

Din document:

"Modificare structurii actionariatului SC Grupul Media Camina. Solicitarea a fost înregistrată pe 2 aprilie, acord prealabil pentru modificarea structurii acționariatului (se retrage domnul Sorin Oancea, părțile sociale deținute de acesta redistribuindu-se între ceilalți asociați)."

Sorin Oancea deținea 10% din părțile sociale.

Structura acționariatului înainte de retragerea lui Sorin Oancea (conform documentului depus la CNA):

Voiculescu Camelia Rodica - 40%
Voiculescu Corina Mirela - 39%
Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA - 10%
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 1%
Sorin Oancea - 10%

Structura acționariatului după retragerea lui Sorin Oancea (potrivit aceluiași document):

Voiculescu Camelia Rodica - 44%
Voiculescu Corina Mirela - 43%
Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA - 11%
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 2%

CNA a supus la vot acordul prealabil de modificare a acționariatului. Pentu acest acord au votat: Florin Gabrea, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Laura Georgescu. Împotriva solicitarii acordului prealabil a fost Christian Mititelu.

Societăți deținute de Grupul Media Camina:

- 37 licențe pentru Radio ZU
- 2 licențe pentru Romantic FM
- 1 licență pentru Radio Figaro în Vaslui

Sorin Oancea: Am fost "retras!"

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea a declarat că situația acționariatului Radio Zu este încă obiectul a două procese pe rol.

Sorin Oancea, pentru Paginademedia.ro:

"În urmă cu aproximativ un an, am depus o acțiune la Tribunalul București în care solicitam retragerea din Camina, cu o despăgubire corectă. Practic, ceream retragerea pe baza unei expertize care să stabilească valoarea companiei, respectiv a celor zece procente pe care le dețin. Acest proces nu s-a încheiat. Este în curs procedura de evaluare.

Camina a convocat la începutul anului o Adunare Generală a Asociaților și a decis, în mod abuziv, ieșirea mea din companie", a continuat Sorin Oancea. "Ei nu au mai așteptat, au hotărât să mă elimine din societate. Am fost "retras"!"

"Am contestat în instanță hotărârea AGA, iar procesul este pe rol", a mai spus Oancea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Chiar nu vreti sa intelegeti ca trustul Intact (deci toate Antenele) a fost start-up-ul conceput de eminenta cenusie Sorin Oancea? Inspirat desigur de modelul de succes PROTV? Acesta este adevarul, chiar daca multi de acolo nu vor sa-l recunoasca! Indepartarea lui de acolo a demonstrat ce rol vital a avut pentru acel trust, ca drept dovada cum a reusit acelasi om sa faca sa conteze astazi anonimul B1TV de ieri!
  • Daca este asa cum spune Oancea, i se va face dreptate in tribunal. Cu toate ca nu pare a fi adevarat ce spune..Vrea doar sa scape de umilinta publica.
  • Aaa, deci pana la urma tot Oancea a fost primul care a cerut sa se retraga si acum se plange de rezultat. I s-a oferit ce a cerut.

Trimite un comentariu