Skip to main content

Ringier închide revista Joy. Mihnea Vasiliu: "Am luat decizia ca să oprim o pierdere"

 

revista joy

Publicitate

Grupul elvețian Ringier a decis să închidă revista Joy. Ultimul număr este cel de luna mai, care este acum pe tarabe.

Motivul? "Am luat decizia ca să oprim o pierdere", a declarat pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, director general Ringier România. "Era un titlu pe minus, cu o poziționare într-o piață care nu are perspective", a continuat el.

"Ne vom concentra pe consolidarea segmentului Glossy Premium, pe întârirea titlurilor din acest segmnent", a adăugat Vasiliu. Ringier are în portofoliu titluri precum Unica, Avantaje, Elle și Psychologies.

Ce se va întâmpla cu oamenii din redacția Joy (aproape zece oameni, inclusiv colaboratori)?

"În principiu vor pleca", a declarat Mihnea Vasiliu.

Informația privind închiderea revistei Joy a fost publicată inițial de Iulian Comănescu, pe pagina lui de Facebook.

Renunțarea la revista Joy vine la o lună după ce Ringier a decis să închidă un alt titlu - revista Bravo (pe care îl edita pentru compania Bauer), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Revista Joy este pe piața din România din 2004 și a fost editată de grupul Edipresse, iar în 2010 a intrat în portofoliul Ringier, după cum paginademedia.ro a scris AICI. La vremea respectivă, Ringier a ales să renunțe la titlul concurent al revistei Joy, pe care îl avea în portofoliu, Bolero.

În ultimul trimestru al anului 2013, revista Joy a avut o medie de vânzări de aproape 12.000 de exemplare pe apariție. Dacă în octombrie revista a vândut o medie de 15.000 de exemplare, după două luni vânzările s-au înjumătățit, ajungând la 7.700, potrivit celor mai recente date ale Biroului Român de Audit Transmedia.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • […] Am aflat vestea într-o după-amiază cu ploaie în ultima zi de aprilie. E oficial. Revista JOY s-a închis. N-o să mai apară. Gata. Atât de simplu, fulgerător. Ce se întâmplă cu redacţia? Oamenii pleacă, aşa cum spune Mihnea Vasiliu, cel care conduce trustul Ringier, scurt şi la obiect, pentru Pagina de Media. […]

Trimite un comentariu