Skip to main content

Romtelecom, despre reclama cu Smiley și Bartoș: „Romtelecom a decis să retragă videoclipul, în dimineața zilei de 29 aprilie”

 

romtelecom__foto iqads

Publicitate

Romtelecom a decis retragerea de pe TV spotului cu Smiley și Pavel Bartoș în dimineața acestei zile, potrivit unui punct de vedere trimis paginademedia.ro. Este vorba despre reclama în care cei doi protagoniști fac skateboarding pe un tren de mare viteză. Reclama a fost interzisă astăzi de Consiliul Național al Audiovizualului după o sesizare a Ministerului Administrației și Internelor, în care se spunea că în ultima perioadă a crescut numărul tinerilor care s-au electrocutat pe garnituri de tren (detalii AICI).

„Compania regretă situația victimelor accidentelor, întrucât pune mare preț pe siguranța copiilor – fapt demonstrat prin numeroase programe de responsabilitate socială desfășurate în această zonă, dar consideră că nu există nici o legătură între spotul Skateboarders TVC și această situație regretabilă”, au declarat reprezentanții Romtelecom într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro. 

Ce articol a fost încălcat: „Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei.”

Poziția Romtelecom, în continuare:

Reclama susține poziționarea Romtelecom de furnizor de divertisment de calitate. Ca și spotul anterior din aceeași campanie, (Skydivers, în care personajele principale sar de pe o clădire înaltă cu o parașută), a fost creat un scenariu ipotetic ce reproduce o scenă recurentă în numeroase filme de acțiune. În acest caz, aceștia sunt skateboarderi extremi pe acoperișul unui tren de mare viteză.

Compania regretă situația victimelor accidentelor, întrucât pune mare preț pe siguranța copiilor – fapt demonstrat prin numeroase programe de responsabilitate socială desfășurate în această zonă, dar consideră că nu există nici o legătură între spotul Skateboarders și această situație regretabilă. Cu toate acestea, ca urmare a informării Consiliului Român de Publicitate (Romanian Advertising Council - RAC), Romtelecom a decis să retragă proactiv videoclipul, în dimineața zilei de 29 aprilie, din spațiile publice direct dependente de voința sa.

Decizia finală cu privire la reintroducerea sau retragerea acestui spot TV va fi luată ca urmare a deciziilor comunicate oficial către Romtelecom din partea instituțiilor publice competente în acest domeniu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ma intreb (apropos si de flacaul care da in Tom si Jerry) unde sunt copii aia care nu aveau nevoie sa li se spună sa nu faci așa ceva casa...si care puteau recunoaște o gluma...parca sunt tot mai idioti pe zi ce trece... Teribilismul a existat si va exista, da' sa dai vina pe Tom și Jerry, sau pe spotul in spera de la Romtelecom, e chiar culmea. Hai sa ne uitam un pic si la părinți. Ca doar e rolul lor sa ii educe pe copii...
  • Hai sa fim seriosi cu faptul ca spotul a dus la asta ...Aud la TV de nenumarate ori ca tutunul dauneaza grav sanatatii sau ca alcoolul in exces nu face bine si cu toate astea e plin jurnalul de betivi . Pana nu avem un studiu serios care sa spuna ca acel spot i-a facut pe unii sa urce pe trenuri ...nu avem o stire ci doar temeri ale CNA aului .Mai bine ar vedea curvele de la Capatos, exploatarea copiilor la concursurile de copii sau poate bingo la ore total nepotrivite .
  • @mircea bai esti sigur? ai vrea sa-i dea zoom lu' fi-tu pe cadavrul lui fumegand? eu asta am vazut la toate televiziunile - un cadavru blurat fumegand, filmat cu zoom.
  • E de predat la facultatea de jurnalism cum a tratat Pro TV stirea cu copii electrocutati pe trenuri: nimic legat de unul din cei mai importanti clienti ai lor, Romtelecom. Nici macar o aluzie la reclama, nimic !
  • Vorba cuiva: cind se vor retrage si desenele animate cu Tom si Jerry, care contin atitea acte de violenta nerecomandate copiilor?

Trimite un comentariu