Skip to main content

Traian Băsescu i-a amintit lui Gabi Firea de amenda pentru șantajul la adresa unui membru CNA

 

Traian Basescu, CotroceniÎntr-o declarație de presă susținută ieri la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a ținut să-i amintească senatoarei PSD Gabriela Vrânceanu Firea de amenda primită de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie pentru șantaj la adresa membrului CNA Narcisa Iorga.

Publicitate

"Am să-i transmit un mic mesaj și senatoarei șantajiste Firea, aducându-i aminte că a fost condamnată la plata unei amenzi de 1.000 de lei pentru șantaj împotriva unui membru CNA", a declarat ieri Traian Băsescu.

La începutul acestei luni, Narcisa Iorga a anunțat pe blogul său, cutiapandorei.netGabriela Vrânceanu Firea a pierdut definitiv un proces deschis împotriva sa.

Fosta realizatoare de emisiuni, în prezent senator din partea PSD, a contestat la Înalta Curte ordonanța procurorului care a fost emisă în octombrie 2013, prin care i se aplică amenda administrativă de 1.000 de lei, pentru ultraj și șantaj la adresa Narcisei Iorga.

Despre ce proces este vorba?

CONTEXT. În octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație a dat o amendă de 1.000 de lei Gabrielei Vrânceanu Firea pentru amenințările fostei jurnaliste la adresa Narcisei Iorga, membru CNA, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„Dacă mai îndrăznește să pronunțe numele meu în anumite contexte peiorative și să facă aprecieri la persoana mea voi spune și eu pe post cu martori cum era scoasă din toaleta Jurnalului Național când lucra acolo”, spunea Gabriela Firea în emisiunea sa, Știrea zilei, din 9 decembrie 2009.

Derapajul jurnalistei a fost atunci sancționat de CNA cu o amendă de 100.000 de lei, după cum paginademedia.ro a scris AICI, dar a devenit și plângere penală. Narcisa Iorga a sesizat atunci Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 1 pentru posibile infracțiuni de șantaj și ultraj.

Ce a reclamat Narcisa Iorga?
Reprezentantul CNA a precizat în document că Gabriela Vrânceanu Firea a amenințat cu dezvăluirea unor aspecte și fapte ce țin de viața sa profesională, dinaintea numirii sale în calitate de membru CNA.

În plus, Narcisa Iorga a primit în aceeași perioadă și un sms cu amenințări de la Gabriela Firea: „Nu am nimic personal cu tine, dar voi spune public tot ce știu despre tine dacă mai îndrăznești să vorbești la CNA denigrator în legătură cu persoana mea privată. Am și eu „urechi” acolo”, se arată în rezoluția Parchetului.

Fragmente din emisiunea vizată:
Gabriela Vrânceanu Firea – Am luat o amendă de la CNA din cauza asta. Mă aștept la una și săptămâna asta.
Corneliu Vadim Tudor – Cine-i CNA-ul ăsta, e Dumnezeu pe pământ? Cine-i Narcisa Iorga asta de terorizează presa? Că acum mă ocup de ea.
Gabriela Vrânceanu Firea – Se va dovedi cine este. Eu îi transmit doar că dacă mai îndrăznește să pronunțe numele meu în anumite contexte peiorative și să facă aprecieri la persoana mea voi spune și eu pe post cu martori cum era scoasă din toaleta Jurnalului Național când lucra acolo.
Corneliu Vadim Tudor: Dar cum trăia cu soldații sârbi din Kosovo? Când făcea pe corespondenta în Kosovo?
Gabriela Vrânceanu Firea: Voi veni și eu și voi spune ceea ce știu și nu cred că-i va fi foarte moale. Că se plângea că are copil și că-i pare rău să afle despre ea anumite lucruri.
Corneliu Vadim Tudor: Cu cine a făcut copilul ăla?
Gabriela Vrânceanu Firea: Eu nu spun deocamdat nimic. Dacă mai îndrăznește... Va regreta tpate aceste amende pe care le propune și le provoacă. Toate aceste amenzi (...). Pentru că doamna Iorga nu are altă ocupație (..). Eu o avertizez că ar fi bine să se abțină(...).

Ce a spus Gabriela Firea:

Gabriela Vrânceanu Firea a fost audiată în acest dosar pe 23 mai 2013. Aceasta a declarat că în condițiile în care postul Antena 3 fusese sancționat de nenumărate ori la sesizarea persoanei vătămate, care în cadru ședințelor consiliului acea o atitudine extrem de agresivă la adresa sa, de multe ori adresându-i jigniri, a avut acea reacție în emisiune, cerându-i nu să se abțină de la exercitarea atribuțiilor de membru CNA, ci să înceteze comportamentul jignitor și abuziv la adresa sa și a echipei sale, atât în timpul difuzării emisiunii, cât și în cadrul audierilor în cadrul ședințelor consiliului.

Potrivit documentului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Gabriela Vrânceanu Firea a susținut că nu a avut intenția de a-i produce vreun prejudiciu de imagine, vreo pagubă sau alarmare persoanei vătămate, ci a dorit ca aceasta să înceteze comportamentul jignitor și abuziv la adresa sa în timpul emisiunilor și în cadrul audierilor CNA, cunoscând de altfel că singura cale de urmat era contestarea sancțiunilor la instanța de judecată și nu o reacție la adresa funcționarului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu