Skip to main content

Unul dintre cei mai vechi oameni din Pro TV părăsește televiziunea după 18 ani. Septimiu Sărățeanu se dedică “propriei firme”

 

Septimiu Sarateanu

Publicitate

Septimiu Sărățeanu, unul dintre cei mai vechi oameni din Pro TV, a plecat de la postul de televiziune. Sărățeanu, care în ultimii ani a fost producător al Știrilor Pro TV la Jurnalul de noapte și la cel de dimineață, și-a anunțat plecarea printr-o postare pe Facebook, pe care Paginademedia.ro o prezintă în continuare:

“Astazi s-a incheiat cea mai importanta etapa a vietii mele . Au fost aproape 18 ani de PRO TV cu experiente si intamplari fabuloase , cu intalniri speciale, cu oameni frumosi si memorabili, cu tristeti si descumpaniri trecatoare”, a scris jurnalistul pe contul de Facebook.

“Spiritul PRO nu dispare daca schimbi cladirea , daca ii vopsesti fatada, daca ii schimbi adresa sau faci amenajari interioare”, a mai scris el.

Contactat de Paginademedia.ro, Septiminu Sărățeanu nu a detaliat motivele plecării.

De ce a plecat?

”Probabil din aceleași motive pentru care o vor face și alții”, a răspuns el pentru Paginademedia.ro, fără a intra în amănunte.

Ce va face în continuare:

“Îmi voi concentra atenția asupra propriei firme de producție de televiziune și consultanță”, a declarat Septimiu Sărățeanu pentru Paginademedia.ro.

Carte de vizită Septimiu Sărățeanu:

 • Septimiu Sărățeanu a debutat în jurnalism în 1991, la Iași, la cotidianul Monitorul. Este absolvent al Școlii BBC și al unor cursuri Radio France Internationale. A lucrat, pe rând, la Radio Nord – Est, a fost apoi redactor-șef la Radio Hit.
 • În 1995 a devenit correspondent al agenției Mediafax pentru Iași.
 • Din 1996, a fost corespondent Pro TV pentru zona Moldovei.
 • În 1998, a fost producător regional Pro TV, coordonând stațiile locale și corespondenții din zona Moldovei.
 • În 2000 a fost numit director Pro TV Iași. În același an, primește Premiul pentru Jurnalism al Fundației Pro.
 • Din 2002, producător Pro TV București, pentru știri și pentru programele speciale (transmisiuni de Paști, Dăruiești și Câștigi, Te vezi la Știrile Pro TV). A mai fost comentator sportiv la Sport.ro.
 • În 2004, a fost corespondent pentru CNN World Report.

Postarea integrală de pe Facebook:

Astazi s-a incheiat cea mai importanta etapa a vietii mele. Au fost aproape 18 ani de PRO TV cu experiente si intamplari fabuloase, cu intalniri speciale, cu oameni frumosi si memorabili, cu tristeti si descumpaniri trecatoare. Toate au fost pur si simplu VIATA traita la intensitate maxima, uneori o viata la puls 200, sub semnul becului rosu " on air ".

PRO TV in toti cei 18 ani mi-a dat si mi-a luat totul si pentru asta ii multumesc.

Le multumesc tuturor acelor oameni de la care mereu am invatat cate ceva.

Le multumesc celor care m-au suportat cu firea mea vulcanica. Le multumesc tuturor colegilor si prietenilor cu care am scris istoria media in anii ce au trecut.

Spiritul PRO nu dispare daca schimbi cladirea , daca ii vopsesti fatada, daca ii schimbi adresa sau faci amenajari interioare. Spiritul
PRO e in oamenii ce au pus suflet, viata, energie si creier in toata aceasta corporatie, devenita o "multinationala".

Spiritul PRO la mine e in ADN (cum e la multi altii) si nu ma va parasi niciodata.

Ramane ca in anii ce vin sa aratam ca stim sa deschidem usi ca sa exploram , nu ca sa inchidem lumina.
Nu ma intrebati ce voi face pentru ca inca nu am un raspuns! Am tot timpul din lume sa spun " sunt tanar, doamna!" si sa ma gandesc ca gradinar va ajunge acela ce va apuca pensia.

Vreau sa ma odihnesc putin ca sa pot sa "Gandesc liber" in coordonate sa spatio-temporale definite.
PRO TV sunt mandru ca am fost al tau!

Viitor fii mandru ca iti voi apartine!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Un retardat Septimiu S. Un pitic care urla si profesional e 0. Nu e nici o pierdere, e un bine facut celor ramasi in protv.
  Apropo......de ce ati taiat prima angajatilor? E inadmisibil sa se anunte ca se da si cand toata lumea o astepta sa intre in conturi, aceasta se taie. Rusine
 • Ilinca Vandici, Mircea Solcanu, Iulia Vintur, Andra, Maruta sunt niste gunoaie care se potrivesc postului gunoi Kanal D. Pro-ul chiar face curatenie nu gluma. Trebuie sa "inverzeasca" Pro-ul mai bine.
 • Ce mi-e zgarciu, ce mi-s fratii vintila (cu unl dintre ei am fost coleg de clasa, in Saguna , la Brasov, o puslama inca de pe bancile scolii...) ce mi-e morar, maruta , smiley, etc ; baietasii astia, nebatuti de mici, si-o vor lua in freza mereu, ca niste loseri semianalfabeti ce sunt : si la propriu si la figurat...
 • Mai toate "vedetele" Media Pro ramase fara contracte de colaborare, a se vedea Ilinca Vandici, Mircea Solcanu, Iulia Vintur, au aterizat pe canapeaua turcilor de la WowBiz...mai mult, Vandici cica s-a "amorezat" de Virciu...Prezenta la WowBiz sa insemne o testare a audientelor inainte de o posibila angajare/colaborare cu Kanal D?
 • A... se duce de rapa Prosteve-ul. Propun cu cei care au cel putin 1 neuron ramas in viata (nu ucis cumva de Romanii are talenti) sa dam o petrecere. Restul sa se pregateasca de inmormantare.

Trimite un comentariu