Skip to main content

Expoziția World Press Photo, la București până la sfârșitul lunii mai

 

expozitie wordpress

Publicitate

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, este găzduită la București în perioada 8 – 29 mai 2014, în Piața Universității din București.

În cadrul acestei expoziții, vizitatorii români pot vedea Fotografia Anului la World Press Photo – a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranți africani pe țărmul orașului Djibouti în timpul nopții, ridicându-și telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din țara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări - și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.

Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu