Skip to main content

Instanța menține amenda pentru Banciu, care a spus că Moldova „este ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs Elysee”

 
Instanța menține amenda pentru Banciu, care a spus că Moldova „este ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs Elysee”
Radu Banciu

Radu Banciu

Publicitate

Curtea de Apel a respins solicitarea B1 TV de anulare a unei amenzi de 10.000 de lei, pe care postul a primit-o, în luna ianuarie.

Sancțiunea fusese primită pentru afirmațiile lui Radu Banciu la adresa premierului Republicii Moldova (detalii, AICI), dar și pentru o ediție a emisiunii Talk, cu Nadia Ciurlin, în care invitat a fost Corneliu Vadim Tudor. Decizia Curții de Apel nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Soluția instanței, pe scurt:  Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 mai 2014.

În emisiunea Lumea lui Banciu, realizatorul a vorbit despre premierul Republicii Moldova, despre care a spus: „Leancă ăsta, e un terchea-berchea. Și în general Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs Elysee. Sau care stătea, că acum nu mai ai voie să cerșești, în centru, în Franța. Asta este Moldova. Un țăran sau un țigan, după cum vreți, care n-a făcut altceva decât să cerșească pe lângă România de când îi știm noi”, a spus Banciu în emisiune. Afirmațiile sale au fost considerate discriminatorii de către Christian Mititelu.

Din afirmațiile lui Vadim  de la emisiunea Talk:

  • „”Pot să mă duc cu o mahalagioaică de tipul acesta în Parlamentul European? (…) dar nu se poate opri pentru că ea…Cât ai băut Angela, de ai limbarița asta, femeia lui Dumnezeu?!
  • „Ai fost patru ani senatoarea mea și ai fost cea mai proastă membră a Senatului! Cea mai slabă membră a Senatului!”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Tot fara suparare (@Votantul) sunteti cumva "fan a lui Basescu" (ca cei de la B1TV stiu cu cine "voteaza")?! Una este cand iti expui parerea civilizat si alta este cand arunci cu noroi peste romanii de peste Prut! Educatia unor oameni lasa mult de dorit dupa cum se vede asa ca Justitia i-a pedepsit asa cum meritau!

Trimite un comentariu