Skip to main content

Război pe afişele PSD. B1 TV: sunt cu imagini din Belarus. PSD către CNA: doar fotograful nu e român

 
psd campanie
psd campanie

psd campanie
Una dintre imaginile cumparate de pe o agentie de imagini si realizata in Belarus

Publicitate

PSD a reclamat postul B1 TV la CNA pentru emisiunea lui Robert Turcescu în care s-a spus că unele dintre imaginile folosite de social-democraţi în campania pentru europarlamentare sunt, în realitate, făcute în Belarus.

Fotograful este de altă naţionalitate, dar imaginile sunt realizate în România, spun în sesizare reprezentanţii PSD. De cealaltă parte, B1 l-a contactat pe fotograf, care le-a confirmat că instantaneele nu sunt din România, ci din Belarus.

Povestea, în continuare:

Totul a pornit după ce Robert Turcescu a spus că fotografiile din anumite materiale ale PSD (instantanee dintr-un magazin sau cu o combină pe câmp) nu sunt surprinse în România, ci în Belarus.

PSD spune în sesizarea CNA că doar fotograful este din Belarus, nu şi cadrele:

PSD: „În cadrul emisiunii au fost prezentate informaţii false, ce lezează dreptul primordial al publicului privind informarea corectă. Moderatorul Robert Turcescu menţionează în repetate rânduri că sloganul PSD Mândri că suntem români este însoţit de imagini realizate în alte ţări decât România”, se spune în reclamaţia celor de la PSD.

„Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform cărora fotografiile nu ar prezenta imagini din România, sunt false şi au scopul de a induce publicul în eroare, întrucât acuzele proferate se referă, de fapt, la naţionalitatea celor care au realizat pozele”, au mai explicat cei din PSD.

B1 TV: şi fotograful, şi imaginile sunt din Belarus

Pe de altă parte, reprezentanţii B1 TV l-au contactat pe Dmitry Kalinovsky, autorul unora dintre fotografiile folosite de PSD în campania print, iar acesta a declarat că pozele sunt făcute în Belarus, Minsk.

psd_foto caleaeuropeana
Foto: Caleaeuropeana.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Advertising Advertising
    Eu cred ca Daciana a pierdut noptile pe google sa caute cele doua poze .....
    Daca aveati legatura cu publicitatea era lesne sa banuiti ce s-a intamplat cu adevarat:)
  • Om Om
    Il Dottore chiar ca isi merita porecla de copy-paste... pozele sunt de pe situl care apare in poza - shutterstock - si dupa o simpla cautare "woman with man and child" ii vedem si in alte ipostaze...
    ce penibil...
  • TBP TBP
    Folosesc Firefox, iar browser-ul asta are un add-on numit "TinEye Reverse Image Search". Am facut right-click pe cele doua imagini de mai sus, apoi click pe "Search Image on TinEye" si am obtinut rezultatele urmatoare:
    http://www.tineye.com/search/5007fbd5239ff53152bfa5f3e039af79753e2f67/?sort=score&order=desc&pluginver=firefox-1.1

    http://www.tineye.com/search/5c84406d5cf1a85d565c5a0f3d8f4ef00cc9339e/?sort=score&order=desc&pluginver=firefox-1.1
  • Horea Horea
    Incredibil! Astora de la PSD nu le-a spus nimeni ca Google-ul stie sa caute dupa imagini, astfel ca imaginile provenind din banci de imagini pot fi foarte usor detectate. Asa ca au fost prinsi cu minciuna in comunicatul lor! :)
  • Andrei Andrei
    2 site-uri unde se aflta imaginea in forma bruta:
    http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?src=PS5DwrRy6S3EBRIUs8iKRA-1-1&id=129342812
    http://www.dreamstime.com/stock-photos-combine-harvester-work-image29550343
  • cristian cristian
    Imagini plagiate ca si teza de doctorat a domnului prim-ministru Victor Viorel Ponta.
  • Adi Adi
    O simpla cautaregoogle dupa imagine, o gasim si intr-un articol din Austria: http://www.kleinezeitung.at/nachrichten/wirtschaft/3295181/frage-woche-den-sonntag-oeffnen.story

    Deci ... sa ma lase cu imagini din Romania ...

Trimite un comentariu

sus