Skip to main content

Stelian Negrea, câştig de cauză într-un proces de 100.000 de euro cu trustul Intact

 
stelian-negrea-activewatch
stelian-negrea-activewatch

stelian-negrea-activewatchStelian Negrea a câştigat în instanţă în faţa într-un proces intentat de Trustul Intact în anul 2011, prin care cel din urmă cerea daune de 100.000 de euro, după cum a anunţat jurnalistul pe platforma Vox Publica.

Publicitate

„La mai bine de trei ani de când am dezvăluit practicile de şantaj editorial ale trustului Intact Justiţia îmi dă dreptate şi respinge acţiunea în instanţă a lui Dan Voiculescu prin care îmi cerea să-i plătesc un mizilic de 100.000 de euro drept daune pentru că am avut tupeul să devoalez modul cum înţelegea să-şi folosească trustul media în interes propriu”, a scris Stelian Negrea pe Vox Publica.

Decizia a fost dată în luna decembrie a lui 2013, însă jurnalistul a primit de curând motivarea instanţei.

Ce se spune în motivare: „Ca atare, instanta constata ca intre parti s-au desfasurat doar relatii comerciale de prestari servicii avand ca obiect furnizarea de materiale media, insa nu s-a incheiat un contract de prestari servicii, astfel cum a sustinut reclamanta. Cata vreme nu s-a facut dovada incheierii unui contract, instant va respinge si cererea completatoare avand ca obiect obligarea paratei la plata sumei de 100.000 Euro reprezentand contravaloarea daunelor interese stabilite sub forma de clauza penala.”

Intact Media Group, societatea care l-a acţionat pe Negrea în instanţă, a susţinut că Negrea ar fi semnat un contract care a avea o clauză ce-l obliga la plata a 100.000 de euro dacă "discreditează prin declaraţii" conducerea trustului Intact ori „afiliaţii” acesteia.

Compania l-a acţionat pe Stelian Negrea în judecată după ce acesta a dezvăluit că trustul dezvoltase un departament de investigaţii care anchetau anumite companii care nu aveau publicitate pe posturile de televiziune ale trustului sau anchetau diverse personane politice neagreate de trust. „Adunam informaţii, la indicaţiile lor, despre firme cu care nu aveau contracte de publicitate sau cu care aveau litigii în instanţă. Pe partea politică trebuia să adun informaţii despre toţi politicienii care nu se aflau în sfera lor de interes. În general de la putere, dar erau şi de la opoziţie doi-trei”, a explicat Stelian Negrea în ziarul Evenimentul zilei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

„Desi eu n-am semnat contractul respectiv din cauza clauzei celei mai ticaloase trustul Intact a decis sa ma actioneze in instanta unde a sustinut ca eu am fost de accord cu clauzele contractuale si de aceea trebuie sa le dau 100.000 de euro”, mai spune el.

Ce spune clauza din contract: Art.4.6 Sub sanctiunea de daune interese in valoare egala cu 100.000 Euro, in cadrul Termenului Contractului si, ulterior, în perpetuu, Prestatorul, respectiv Persoana Cheie, in mod independent, se obliga sa nu discrediteze prin declaratii sau orice alta atitudine ori modalitate, individual sau colectiv, persoanele din conducerea actual sau viitoare a Beneficiarului sau pe Beneficiar ori Afiliatii Beneficiarului ori alta companie care face parte generic din “Trustul Intact” sau persoanele din conducerea actuala sau viitoare a acestor companii, în fata angajatilor Beneficiarului, a partenerilor de afaceri ai Beneficiarului, a angajatilor companiilor respective sau a partenerilor de afaceri ai companiilor respective, in mass media sau fata de orice alti terti şi/sau sa nu faca niciun fel de declaratii, in forma scrisa sau orala, presei scrise, televiziunilor sau oricaror organizaţii media, de natura sa aduca atingere imaginii Beneficiarului sau companiilor mentionate mai sus ori conducerii sau angajaţilor ori partenerilor de afaceri ai acestora ori produselor, serviciilor sau politicilor acestora”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    asteptam noi dezvzluiri din partea fostilor angajati

Trimite un comentariu

sus