Skip to main content

VIDEO. Metoda Accidentul, într-un spot de informare a Ministerului de Interne: „Nu trimite bani necunoscuților indiferent de motivul invocat”

 

captura spot social
După ce „metoda accidentul” a ajuns vedetă în știri și pe rețelele de socializarea, Ministerul Adminstrației și Internelor a decis să lanseze o campanie de informare pe acest subiect.

Publicitate

Un bărbat sună o bătrână și îi spune pe o voce gravă: „Fiul tău tocmai a făcut un accident Trimite repede toți banii pe care îi ai că va face pușcărie”. Mama nu stă pe gânduri și merge imediat să scoată banii.

„Astăzi sunt eu cel care te sună. Mâine poate fi un escroc. Nu trimite bani necunoscuților indiferent de motivul invocat”, spune un polițist.

Metoda accidentul a fost subiect de știre de mai bine de un an, sute de români fiind păcăliți.

Ce este metoda accidentul.

Sunt vizaţi părinţii cu copii plecaţi în străinătate sau care nu mai locuiesc cu ei. Înșelătoria se face de cele mai multe ori prin telefonul fix.

O persoană telefonează părintelui şi susţine că este un avocat care îl reprezintă pe fiul său. În unele cazuri, o altă persoană se dă drept fiul, care vorbeşte plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.  Acesta spune că fiul a fost implicat într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea.

Spotul a fost obținut cu susținerea companiei de monitorizare AlfaCont. 

Spotul Ministerul Administrației și Internelor:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • subiectul e mult mai amplu: actiunea incepe de cele mai multe ori prin furtul unui telefon mobil. hotul cauta in telefon dupa contacte gen mama, tata, acasa etc. si suna pe un numar fix. daca persoana respectiva se gandeste sa sune inapoi la fiu/fiica sa verifice, o sa raspunda hotul cu glas plangacios si apoi "se face" ca ii da telefonul avocatului. aici e schepisul, ca altfel nu ar fi atat de multi prosti sa le dea bani pe vorbe... tu nu te-ai gandi sa suni sa verifici daca e ceva in neregula cu copiii tai? iar spotul ala cu politistul e de coma...

Trimite un comentariu